Şimdi Ara

Kingston 500gb PCIe NVMe M.2 Çalıştıramadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakart: Asus PRIME H510M-K

İşlemci: Intel Core i3 10105F

Kingston 500gb PCIe NVMe M.2 aldım ama bir türlü sistemde görünmüyor.

Bios Güncellemesi ve Aygıt Yöneticisi Kontrolü yaptım. Ama yine de sistemde görünmüyor. Sonra dedim belki m2 slotu bozuktur ve dönüştürücü aldım. Onunla denedim yine de sistemde görünmedi. Normal düz ssdlerde sorun yaşamadım hiç ama m2 ssd başıma bela oldu. Çözüm önerisi olan var mıdır?

• formatladın mı?

• anakart üzerindeki sata portlarında hdd/ssd gibi bileşenler varsa onları çıkartıp denermisiniz birde

• usb2.0 U kullanıcısına yanıt

ssd var zaten sata portunda ama normal ssd var. m2 slotları boş m2 slotlarına takınca çalışmıyor. anlayamadım.

• shruikan kullanıcısına yanıt

formatla bir alakası olduğunu düşünmedim

• myrit07 kullanıcısına yanıt
    M.2 slotları sata portlarıyla paylaşımlı çalışıyor olabilir. Bundan dolayı sata ssd leri çıkarıp, Bios’tan kontrol edebilirmisin? Normalde NVME’ler de paylaşım gibi bir mantık yok ama denemekte fayda var.
  • myrit07 kullanıcısına yanıt
    Evet, M.2 slotları bazı sata portlarıyla paylaşımlı kullanılıyormuş.

• Soul_Fly kullanıcısına yanıt

hem m2yi hem sata ssd yi kullanamıcaksam mantıgı yok. çünkü asıl dostalarım sata ssd üzerinde. m2yi yedek yapacaktım ben. saçma iş yapmışlar baya. uygun bir zamanda deneyeyim onu. ama şuda var. direk m2 slotuna değilde dönüştürücü ile (Pcie 3.0 Adaptör) takınca da görmüyor m2 ssd yi. anakart sıfır olmasa arıza var dicem ama bilemedim.

• Sata ssdler ile birlikte kullanılmaz Nvme diskler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.