Şimdi Ara

Kingston DTSE9 Flashbellek açılmıyor (!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta da belirttiğim gibi elimde Kingston DTSE9 8GB flashbellek mevcut, bilgisayara taktığımda hiçbir şekilde yanıt vermiyor. Sanırım flashbelleğe güç gitmiyor o yüzden bir yanıt vermiyor. İçinde çok önemli bilgilerim var, bunu nasıl çalıştırabilirim, nasıl bir çözüm üretebilirim arkadaşlar. Benim aklıma bu flashbellekte ki hafızayı alıp başka çalışan flashbelleğe geçirmek gibi bir şey geldi ama biliyorsunuz makine lehimi olduğu için bu imkansız gibi bir şey. Okulda ki hocamla paylaştım internette rastlamıştım bir araştır dedi. Ben de sizden fikir ve yardım almak istiyorum. Şimdiden yardım eden etmeyen herkese teşekkür ediyorum.

• Başka pcde denedin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usb tamiri mümkün ancak elektronik ile haşır neşir olmuş ustasını bulman gerek, ayrıca usb belleğin dış kaplaması metal içerisinden nasıl çıkartsın orasıda soru işareti olmuyor değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

Başka pcde denedin mi?

Yaklaşık 5 - 6 bilgisayarda da denedim maalesef sonuç aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pasa86

Usb tamiri mümkün ancak elektronik ile haşır neşir olmuş ustasını bulman gerek, ayrıca usb belleğin dış kaplaması metal içerisinden nasıl çıkartsın orasıda soru işareti olmuyor değil.

İlk öncelik tamir edilip edilmeyeceğini öğrenmek istiyorum daha sonra metal kısımı açma işine odaklanabilirim. Tamir edilmeyecekse boşuna açmaya uğraşmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayramBaran

quote:

Başka pcde denedin mi?

Peki Linux ortamında denedin mi hiç? Hani acaba sorun Windows'ta mı?

• quote:

quote:

quote:

Başka pcde denedin mi?

Bilgisayar hocama zaten ilk flashbelleğin açılmadığını, linux tabanlı bir işletim sisteminde denemek istediğimi söyledim. O da flashbelleğe güç gelmiyorsa ondada açılmayacağını düşünüyorum demişti. O yüzde bende yanaşmadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4 adet lehimi var usb belleğin kafasının çipe bağlandığı bölümde oraları lehimletebilirsen ,çıkar tak yaparken onları oynattıysan koparmış olabilirsin.ucuza yapan bir elektronikçi bulabilirsin.ya da anlıyorsan sen de yapabilirsin. belgelerine zarar vermez dikkatli yaparsan.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Başka pcde denedin mi?

Bilgisayar hocama zaten ilk flashbelleğin açılmadığını, linux tabanlı bir işletim sisteminde denemek istediğimi söyledim. O da flashbelleğe güç gelmiyorsa ondada açılmayacağını düşünüyorum demişti. O yüzde bende yanaşmadım.

O da aklıma geliyor ama hani söküp uğraşmaktansa bu daha kolay. Olmadı artık sökmeyle uğraşırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Kramers Lawyer

4 adet lehimi var usb belleğin kafasının çipe bağlandığı bölümde oraları lehimletebilirsen ,çıkar tak yaparken onları oynattıysan koparmış olabilirsin.ucuza yapan bir elektronikçi bulabilirsin.ya da anlıyorsan sen de yapabilirsin. belgelerine zarar vermez dikkatli yaparsan.

Bakalım yarın gündüz bir kaç bilgisayarcıya danışacağım, onlar ne söylecekler acaba. Olmadı kendim açıp inceleyebilirim veya bir elektronikçiye götürürüm.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Başka pcde denedin mi?

O da aklıma geliyor ama hani söküp uğraşmaktansa bu daha kolay. Olmadı artık sökmeyle uğraşırsın

Haklısınız bir linux tabanlı bilgisayarda da denemek lazım en kısa süre içinde deneyim bakalım.

• quote:

quote:

4 adet lehimi var usb belleğin kafasının çipe bağlandığı bölümde oraları lehimletebilirsen ,çıkar tak yaparken onları oynattıysan koparmış olabilirsin.ucuza yapan bir elektronikçi bulabilirsin.ya da anlıyorsan sen de yapabilirsin. belgelerine zarar vermez dikkatli yaparsan.

Bakalım yarın gündüz bir kaç bilgisayarcıya danışacağım, onlar ne söylecekler acaba. Olmadı kendim açıp inceleyebilirim veya bir elektronikçiye götürürüm.

ve ayrıca önemli belgelerinizi en az 3 yerde saklamanızı tavsiye ederim.eğer harici harddiskiniz,flash belleğiniz yoksa.google drive,cloud,yandex gibi sitelere de kaydedebilirsiniz belgelerinizi böyle durumlara karşı.

• quote:

quote:

quote:

ve ayrıca önemli belgelerinizi en az 3 yerde saklamanızı tavsiye ederim.eğer harici harddiskiniz,flash belleğiniz yoksa.google drive,cloud,yandex gibi sitelere de kaydedebilirsiniz belgelerinizi böyle durumlara karşı.

Flashbellek bana ait değil bir tanıdık benden yardım istedi onun için uğraşıyorum. Kendi belgelerimi zaten en az 3 - 4 kez yedekliyorum, yine de tavsiye için teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.