Şimdi Ara

Kingston HyperX 3K SSD 120GB Kullananlar Kulübü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
8
Favori
32.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sdd nin 120 gb lığını bende aldım,anakartım gigabyte 990FXA UD5 bütün portları sata 3 bağlantıda bi sıkıntı olduğunu sanmıyorum Windows 8.1 kullanıyorum bütün chipsetler güncel ve performance yerlerde max 100 mb a kdar aktarım hızı değişken olup 0 ve altına bile inip dosya aktarımı durma noktasına bile geldi.bunun sebebi nedir yardımcı olun lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Necrosis443 -- 2 Mart 2014; 3:56:10 >
  • selam arkadaslar bende Kingston HyperX 3K SSD 120GB lik ssd aldım buna format atarken neler uygulamam lazim daha hizli calirmasi için. bide firmware guncellemesini yapmam gerekiyormu , gerekiyorsa formattan sonrami yapmam lazim arkadaslar. anakart asus m5a97 r.2.0 sata3 desktekli windows 7 64bit kuracam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkadaslar bende Kingston HyperX 3K SSD 120GB lik ssd aldım buna format atarken neler uygulamam lazim daha hizli calirmasi için. bide firmware guncellemesini yapmam gerekiyormu , gerekiyorsa formattan sonrami yapmam lazim arkadaslar. anakart asus m5a97 r.2.0 sata3 desktekli windows 7 64bit kuracam

• Merhaba arkadaşlar kingston hyperx 120gb 3k SSD diski yaklaşık 1 ay önce aldım. Önce sata2 portundan ahci modda windows7 64bit Ultimate sp1 kurdum. 3 gün boyunca diski sata2 portunda kullandım ve test ettim hiç bir sıkıntı yaşamadım test programları ile sata2 portunun sınırlarını gördüm hemen hemen 300mb/sn okuma ve yazma hızlarına ulaştım ayrıca 1TB seagate depo hdd ve bir adet DWDRW ile beraber kullandım. Daha sonra SSD diskimi sata3 portuna bağladım ve yine ahci modda kurulum yaptım windows kurduktan sonra windowsta kilitlenmeler yaşadım. Cihazıma bağlı olan 1TB lık hddyi sata portundan ayırdım sadece DWDRW ve SSD diski takıp yeniden kurulum yaptım bu kezde windowsu kurarken sorunlar yaşadım kurulumu yaparken örneğin %75 gibi yükleme sıralarında kilitlenmeler oldu bu bazen %86 bazen %40 küsür oranlarındada oldu çünkü tekrar tekrar denedim her defasındada farklı bir cd ile kurulum yaptım acaba cd demi bi sıkıntı var diye neyse öyle böyle bi şekilde windows kuruldu ama ben huzursuz oldum tabi acaba SSD bozukmu diye düşündüm ve tekrar sata2 portuna taktım diski ahci modda windows kurdum hiç bir problem yaratmadan kurulup yaptı yine 1 gün boyunca test ettim sorun yaşamadım. Tekrar sata3 portuna bağlayıp kurulum yapmaya çalıştım bu kez windows kurarken disk biçimlendirme kısmında ahci sürücü kurup bi kezde bu şekilde deneyeyim dedim windows kurdu sorunsuz ama bu bana çok mantıksız geldi çünkü ahci sürücüsünü kurmadanda diskim görünüyordu zaten windows kurunca diğer sürücülerle beraber ahci sürücüsünüde kuruyorsunuz. Herneyse devam edeyim bu kezde bilgisayar açılışta siyah ekranda iken tam windowsa geçeceği sırada eror hdd hatası vermeye başladı bi kaç kez cihazı kapatıp açınca normale dönüyor ve sistem açılınca hiç bir sorun yaşatmıyor. Windows açıkken bilgisayarı olduğunca zorladım sınırları zorladım desem yeri var ve windowsta hiç bir sorun yaşamadım ama halen 3 günde bir yada 2 günde bir açılışta siyah ekranda eror hdd hatası alıyorum sorunu aşmak için yada hdd kablolarını çıkarıp takıyorum yada bilgisayarı windowsa geçene kadar kapatıp açıyorum. Aynı zamanda diskin hız testlerinede baktığımda sata2 portundan pek bi fark olduğunu görmedim açıkçası 305-370mb/sn aralıklarında resimlerini eklemek isterdim ama işteyim şuan cihaz evde.
    Bilgisayar konfigrasyonu :

İntel İ3 1155 3,30ghz
    Gigabyte P61A-D3 USB 3.0
    Kingston Hyperx Black 4*4 = 8Gb 1600Mhz Ram
    Powercolor HD4850 GDDR5 1GB 256Bit Ekran kartı (Biraz eskide kaldı ama malum ekonemik sıkıntılar :))
    Seagate Barracuda 7200Rpm 1TB HDD
    Kingston Hyperx 120GB 3K SSD
    LG DWDRW Optik okuyucu
    Codegen 600Watt Psu

Konu ile ilgili biraz araştırma yaptım bazı forumlarda P61A-D3 model anakartlarda sata3 portunda sorunlar yaşayanlar bu arada anakartımın sata3 portunu kontrol eden chip marwel yongası sata2 portlarını İntel chipset kontrol ediyor. Sorunumu mail yolu ile gigabyte teknik desteğe mail attım. Bios güncellemesi yaptım yukarıda anlattığım olayları anlattım sata2 de sorun yaşatmayan donanım sata3 te sorun yaratıyor fakan diye yazdım gönderdim. Gelen cevap aynen şu : SSD diskinizin firmware güncellemesini yapınız, yada Diskinizde sorun olabilir. Çok düşük bir ihtimal sata3 portunu kontrol eden marwel yongası arızalı olabilir (Arızalı olsa hiç çalışmaz).
    Gelen cevaba şaşırdım kaldım sonuçta anakartımın daha 2 yıl garantisi var gigabyte 3 yıl garanti veriyor. Bana yardımcı olacaklarına kendi donanımlarına toz kondurmuyorlar. Bende bilgisayar firmasında teknik servis sorumlusuyum nelerle karşılaşıyoruz sonuçta elektronik malzeme hiç beklenmedik hatalar çıkabiliyor Örneğin ram arızalı ama bazen çalışıyor bazen çalışmıyor ama ben müşteriye ram arızalı olsa hiç çalışmaz diyemiyorum çünkü bunlar başımıza çok geliyor.

Merak ettiğim şu aynı anakartta sata3 portunda ssd disk ile sorun yaşayan varmı yada aynı model olmasın buna benzer bir sorun yaşayan varmı?

• Vedat arkadaşım öncelikle diskin hayırlı olsun güle güle kullan :) Diskini anakartta muhakkak sata3 portuna bağla. Bilgisayarı aç ve bios ayarlarına gir.
    Sata portlarında bağlamış olduğun ssd görünecektir eğer ide modda ise onu ahci yap çünkü ide modda tam performans alamazsın, DWD romuda boot et ayarları kaydet ve çık.
    Windows kurulumuna başla. Windowsu kurduktan sonra donanımının (Anakart, Ekran kartı v.b) sürücülerini kur hepsi bu başka yapman gereken bir ayar falan yok.
    Bu arada firmware güncellemesi henüz yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmbj

quote:

Orijinalden alıntı: serkansfk

http://www.youtube.com/watch?v=ftluiD5ff8g
    Arkadaşlar günaydın bu ssd den alıp da kutu içeriğinde bu videoda gösterilen ekstra malzemeler çıkan oldu mu?

Hayır hiç birisi gelmedi. Bende sadece ssd-3.5 aparat-vidalar geldi. Ama benim aldıgım kutu videodaki kutu kadar kalın bi kutu değil incecik bi kutu. Sanırım gene türkiyeye ayrımcılık yapılmış..

bende ssd araştırmasındayım bu ürünü çok beğendim almayı düşündüğüm en öncelikli ürün bu şu anda burayıda hali ile cihazı araştırmak için inceleyip yazılanları okuyordum bahsettiğiniz kutu içeriği aslında türkiyeye özgü bir paket değil.
    örneğin HB ya bakarsak
    iki adet link vereyim biri kit olarak satılmakta ful kutu içeriği biri sadece ürün aralarındaki fiyat farkı da bu kutu içeriğinden kaynaklanmakta.

http://www.hepsiburada.com/liste/kingston-ssdnow-hyperx-3k-120gb-25-sata3-ssd-sh103s3-120g/productDetails.aspx?productId=bd300970&categoryId=114814

http://www.hepsiburada.com/liste/kingston-ssdnow-hyperx-3k-120gb-25-sata3-ssd-dizustu-masaustu-kiti-sh103s3b-120g/productDetails.aspx?productId=bd300973&categoryId=114814&SKU=BD300973&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dbd300973%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dSH103S3B%255cu002f120G%26fh_refview%3dsearch

• Merhaba arkadaşlar HyperX 120 gb kullanmaya başladım bende ve herkes gibi testler yaptım :)
    Değerler nasıl yazma hızlarındaki farklılık aklımı kurcalıyor biraz.
    Yalnız bilgisayarın açılışı ve kapanışı o kadar hızlı ki uyku moduna giriş-çıkışla yarışıyor
     Kingston HyperX 3K SSD 120GB Kullananlar Kulübü

• Crystaldiskinfo ile baktım 0 gözüküyor bende. 24 saat falan oldu kullanmaya başlayalı.
    Kingstonın Toolbox programındaki SMART açıklamalarının olduğu bir pdf var aşağıdakiler yazıyor orada. Ben anlamadım işine yarar belki.

quote:

Description
    Provides a value equal to the delta between the max worn Flash
    block and the least worn Flash block, as a percentage of the
    max rated wear of the SSD.
    Equation:
    Wear Range Delta = [(MW -LW) / MRW] x 100
    MW = P-E Cycles experienced by Most
    Worn block
    LW = P-E Cycles experienced by Least
    Worn block
    MRW = Max Rated Wear = P-E Cycle rating for the Flash
    memory
    Normalized Value:
    None (0x00)
    Raw Usage:
    [3-0] : Wear Range delta
    [6-4]: None (0x00)

Rationale
    This Attribute identifies the “delta” between most-worn
    and least-worn Flash blocks, as a percentage of the max
    rated wear of the Flash memory on the SSD.

For 10,000-cycle Flash, where 1% of rated cycles is
    100 cycles, a value of 2 for this Attribute means the
    difference in wear between the least worn block and the
    most-worn block is 200 Erase cycles.

• Samsung HD502HJ (Sata-II)

Kingston HyperX 3K SSD (Sata-II)

Anakart Sata-II olduğundan değerler artıyor ama eşik sınıra geldiğinde yapacak bir şey kalmıyor. Anakart'ı değiştirdikten sonra ikinci testler iyi gelecek inş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candeniz_1991 -- 6 Mart 2014; 17:05:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: weros

arkadaşlar bende bu ürünü aldım bir kaç sorum var. korsan yazılımlarla uğraşmayı istemediğim için laptopumun içindeki eski harddiskte bulunan recovery kısmını kendi programıyla ssd'ye kopyaladım ve 20 gb kadarını recovery kısmı yapıp harddiski ikiye böldü. sonrada o recovery kısmıyla kolayca ssdye işletim sistemini kurdum. benim sorum diski ikiye bölmenin diske zararı varmıdır?

Aynı şeyi ben de yapmayı denedim ama beceremedim easeus programı ile. siz hangi programı kullandınız?
  • Kingstone HyperX SATA-III

• quote:

Orijinalden alıntı: bulosele

quote:

Orijinalden alıntı: weros

arkadaşlar bende bu ürünü aldım bir kaç sorum var. korsan yazılımlarla uğraşmayı istemediğim için laptopumun içindeki eski harddiskte bulunan recovery kısmını kendi programıyla ssd'ye kopyaladım ve 20 gb kadarını recovery kısmı yapıp harddiski ikiye böldü. sonrada o recovery kısmıyla kolayca ssdye işletim sistemini kurdum. benim sorum diski ikiye bölmenin diske zararı varmıdır?

Aynı şeyi ben de yapmayı denedim ama beceremedim easeus programı ile. siz hangi programı kullandınız?

samsung recovery

• Merhabalar arkadaşlar, benide ekleyin Kingston HyperX 3K SSD 120GB ssd nin win7 64bit için driver ini arıyorum nette ve sitesinde bulamıyorum kutu içerisindede cd çıkmadı daha hızlı ve etkin kullanım için bir cd yada driveri oluyormu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemal1982

Merhabalar arkadaşlar, benide ekleyin Kingston HyperX 3K SSD 120GB ssd nin win7 64bit için driver ini arıyorum nette ve sitesinde bulamıyorum kutu içerisindede cd çıkmadı daha hızlı ve etkin kullanım için bir cd yada driveri oluyormu acaba?

Hayır olmuyor. Sadece Windows'u AHCI modda kurun. Yeterli.

• Merhabalar.

Q6600'lü emektar masaüstüme 120 GB HyperX 3K almayı düşünüyorum. Anakartımla uyumlu mudur acaba?

Amakart: Gigabyte GA-965P-DS3

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-965p-ds3_33.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverktulu

Merhabalar.

Q6600'lü emektar masaüstüme 120 GB HyperX 3K almayı düşünüyorum. Anakartımla uyumlu mudur acaba?

Amakart: Gigabyte GA-965P-DS3

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-965p-ds3_33.html

Uyumlu da sata-II anakartınız var. Maksimum 220mb. Transfer hızı alırsınız. Sata 3gb/s yani. Bunun hızı da sata 6gb/s.

Yukarıda sata-II sistem ile ölçülmüş performansı var. İnceleyiniz.

• Beni de ekleyin. Daha gelmedi kargoda ama , bu arada verdiği bilgiler için "Solid State Disk" isimli kardeşimize teşekkürler.Kurulum yaptıktan sonra bilgi paylaşımında bulunurum.Umarım sorun çıkmaz.
  • arkadaşlarım merhaba,
    SSD disk almak istiyorum, ama bilmiyorum anakartım sata 3 destekliyormu.
    bildiğim kadar destekliyor ama emin değilim bir yardımcı olurmusunuz.
    anakartım

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-h55m-usb3_10/download/
    teşekkürler

• Bende geçeceğim ssdye yetti artık
  • hekimoglu52 H kullanıcısına yanıt
    Uyumlu da... Sata-II anakartınız var. Maksimum 220mb. Transfer hızı alırsınız. Sata 3gb/s yani. BU SSD'nin hızı da sata 6gb/s.

Yukarıda sata-II sistemim ile ölçülmüş performansı var. İnceleyiniz.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.