Şimdi Ara

Kingston HyperX Cloud Revolver İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle herkese merhaba. 2010'dan sonra bilgisayarımda oyun ve filmlerin görüntü kalitesi kadar ses kalitesine de önem vermeye başladım. İlk profesyonel kulaklığım Roccat Kave 5.1 idi. Bu kulaklık gerçek bir 5.1 idi. Elbette bir 5.1 hoparlörün yerini tutamazdı;lakin fena iş çıkarmıyordu. Onboard ses kartıyla çok verim alamayıp; bir de XFİ Titanium ses kartı almıştım. Kulaklığın performansı çok daha iyi olmuştu.

Kulaklığı 6 yıla yakın kullandım,geçenlerde kırıldı. Ben de yeni bir kulaklık arayışı içerisine girdim.
    Alacağım kulaklığın dahili ses kartı olmasını istemiyordum;çünkü zaten iyi sayılabilecek bir ses kartım bilgisayarda takılıydı. Yorumlarda okuduğum kadarıyla da bir çok kulaklıkla gelen dahili ses kartları gerçek bir ses kartının yerini dolduramıyormuş.
    Piyasadaki ses kartsız ve iyi ses veren kulaklık bulmak da zor. Çoğu artık ses kartlı olarak satılıyor.
    Uzun bir arayıştan sonra 429 liraya HyperX Cloud Revolver siparişi verdim. Ürün dün elime ulaştı.
    Merak edenler için izlenimlerimi paylaşacağım.

Kulaklık stereo ses çıkışlı. Kendisiyle beraber bir ses kartı gelmiyor. Yani pc'nizde veya kullanacağınız aygıttaki ses çipinin kalitesi doğrudan kulaklığın ses performansını etkiyecektir.

Kulalık yeni sürüm ve dinamik 50 mm sürücülerle geliyor. Yani sürücüler 5 cm büyüklüğünde. Kingston bu sürücülerin bundan önceki Hyprex Cloud ve Cloud 2'den farklı olarak stüdyo kalitesinde ses verdiğini ifade ediyor.
    Kulaklık pedleri sunni deri. Hafızalı olan bu pedler,oldukça yumuşak. Kulaklık konfor noktasında benden tam not alır. Çünkü oldukça rahat. Uzun süre taktığınızda bile başınızı ağrıtmıyor.

Üst tarafta ise çelik bir destekleyici kullanmış. Oldukça sağlam duruyor. Lakin bu çeliğe sert vurunca kulağınız biraz çınlıyor.

Kulaklığı bilgisayarınızın ses çipine takabilmeniz için ekstra bir kablo ile geliyor. Bu kablo üzerindeki kumanda ile sesi kısıp açabiliyor,mikrofonu açıp kapatabiliyorsunuz.

Kulaklıkla beraber boom mikrofon geliyor. Bu mikrofon çıkarılıp takılabiliyor. Eğilip bükülebiliyor. Ses kalitesi olarak çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Dün BF4 oynarken karşıdaki arkadaşlar,sesimin çok net ve berrak geldiğini ifade ettiler. Mikrofonda gürültü önleyici özelliği de bulunmakta.

Gelelim kulaklığın ses kalitesine:
    Öncelikle şunu açıkça ifade edeyim,ses kalitesi beni çok etkiledi. Beklentileri çok yüksek olan birisi olarak beklentilerimi karşıladı.
    Kulaklıkta müzik dinlemek için Sony A864 mp4 playerimde denedim. 320 Kbps kalitesindeki bir müzikte ses inanılmazdı. Bütün detaylar net bir şekilde duyuluyordu.

Bir müzik kulaklığı olmamasına rağmen oldukça iyi bir performans aldım.
    Oyunlardaki ses kalitesine gelecek olursak,bunda da çok iyi bir performans verdi. Kulaklıkta basslar öyle davul gibi zonklamıyor; olması gerektiği kadar. Silahtaki,oyundaki ses neyse onu veriyor. Her şey oldukça dengeli. Tizler,midler ve basslar dengeli bir şekilde sie sunuluyor. Bu bir bass kulaklığı değil. Çok derin basslar isteyen birisinin isteyeceği bassları vermez. Ama bu bas yok anlamına gelmesin. Baslar olması gerektiği kadar. Ses kartının programı olan Console programı ile bassı %10 artırdım. İnanılmaz bir sonuç aldım. BF4 daha önce silah atışı yaparken duymadığım bassı bu kulaklıkta duydum.
    Pozisyonel ses çok iyi. 7.1 olmamasına rağmen düşmanının ayak sesini net duyuyorsunuz. Oyundaki her ayrıntıyı,her sesi net olarak veriyor. Bu çok güzel bir özellik. Kullanılan 50mm'lik sürücülerin bu noktada etkili olduğunu düşünüyorum.

Filmlerdeki performansına da baktım. Bu bir film kulaklığı değil. Lakin izleyeceğiniz filmin ses kalitesi iyiyse(DTS) ses oldukça kaliteli geliyor.
    Basslar çok derin olmasa da kendisini hissettiriyor. Bas ayarlarında bassı biraz artırdığınızda;kulaklıkta hafif titreşim oluyor.

Sonuç olarak; bu kulaklığı beğendim. İyi bir ses kartınız var ise tavsiye ederim. Kualklık çok rahat,FPS oyunlarındaki sesi ise muazzam. Ürün biraz pahalı. Fiyatı az daha düşük olsaydı Cloud II almak yerine bu kulaklığı almak çok daha mantıklı olurdu.
    Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsaac Newton -- 6 Ekim 2016; 19:00:08 >

• Benim de Roccat Kave 5.1 6 senenin sonunda bir tarafı kırıldı ve soldan ses gelmiyor.Kulaklık arayışı içerisindeyim ve kingston hyperx revolver s almayı düşünüyorum.
    1)İncelemelerde Roccat ın ses kalitesi kötü,Kingston hyperx serileri ise muhteşem olarak gözüküyor.Rahatlıkla Revolver ,Roccat Kave den kaliteli ses veriyor diyebiliyor musunuz?
    2)Oyunlarda yön tayini Roccat Kave müthiş bir deneyim sunuyordu.Revolver Roccat Kave i aratır mı bu konuda?
    3)Ses şiddeti yüksek mi?Roccat kadar olmasına gerek yok aslında Roccat Kave in aşırı yüksek full seste.Ve son seste dışarıya çok ses geliyormu?

Kulaklık seçiminde eski Kave kullanıcısı olarak sizin yorumunuzu merak ediyorum.
  • Aslında bu konular biraz insanın kulağına göre değişiyor. Yani kimine göre iyi olur kimine göre hiç dönüp bakmaz. Ben daha çok kulaklıkların spectrumlarını test edip gösteren siteler vasıtasıyla kulaklık alırım. Çünkü gerçek ses, sürücülerin (hoparlörlerin) ses spectrumunu doğru bir şekilde vermesi olacaktır. Ses iyi kötü kısmı kullanıcıya kalan bir deneyimdir. Bu spectrumlarda (oyuncu sınıfında) en düzgün eğriyi hangi kulaklık veriyor diye soracak olursanız; Steelseries 7 derim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Size şöyle bir soru sorayım. Ses kartım var dediniz. Zaten oyuncu kulaklığının satılmasının sebebi ses kartıdır. Neden oyuncu kulaklığı adı altında satılan kulaklıklar almak yerine açık kulaklık tercih etmediniz? Açık kulaklıklar en iyi surround ses verebilen kulaklıklardır. Örn. Sennheiser HD660s (veya daha ucuzları)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HyperX Cloud Sonrası Kulaklık
    5 yıl önce açıldı
    Hyperx Cloud 2 (Kablolu)
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.