Şimdi Ara

Kingston v300 serisi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
3
Favori
14.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cinayet13

Konu çöp hiçbir ssd o hızlara erişemez doğru düzgün o maksimum kullanacağı hızdır arkadaşında dediği gibi benim laptopumda corsait gt var 60gb bu testlerde 180mb hızlarda yazıyo çöp o zaman saçmalamayın arkadaşlar ssd disklerin özelliği yazma ve okuma hızı değildir ssd diski hızlı yapan şey access time süresidir mekanik bir plakta veri aramakta ugrasmadıgı için dijital olarak istediği veriye istediği zaman erişir ortalama bir western blue disk ile aynı hızda okuma yazma işlemi yapar yoksa... kingston v300de fiyatına göre çok iyi bir ssddir

Pes vallahi. Bir kisi dogru yorum yapmis, o da en begenilmeyen mesaj secilmis. Neyse

Yillardir uyeyim bu siteye; sadece okurum ama yazmam. Fakat bilen bilmeyen herkesin yaptigi yorumlari okuyunca yazma geregi duydum. Benchmark verileri birsey ifade etmez. Gercek hizlari gormek istiyorsaniz veri aktarimi yapip anlik hiz degisimlerini incelemeniz tavsiye. Haaa illaki Benchwark verilerini baz alacaksanizda piyasadaki en ucuzundan en pahalisina, fiyat/kalite dengesi bakilmaksizin; okuma olarak vaat ettigi hizin uzerine cikabilen "TEK" SSD. Zaten vaat edilen hiz 450mb/s. Yazma degeri ic acici degil 300mb/s hizlarinda ama okuma icin 540 mb/sn ye ciktini gordum. Evet Windows kullanicilari icin 521 serisi biraz sikintiliydi ama 525 yazilimiyla duzeldi. 2013 sonrasi uretilen 541ABBF0 serisi tam anlamiyla efsane. Zaten halen uretiliyor olma nedenide bu. Zaten Mac ve Linux kullanicilari icin hicbir zaman sorun yoktu.

Isin en ONEMLI NOKTASI, SSD alirken dikkat edilmesi gereken makinemizin alinacak donanima uyumu. 100-200 arasi deger okuyan arkadaslarin sorunu v300 den kaynakli degil, kendi cihazlarindan. SSD 6gb/s ama anakartlarinin link hizi 3gb/s veya 1,5gb/s olmali.

Buyrun size cop denilen 521 serisi V300'un an itibariyle screen shot'i eger halen benchmark herseydir diyorsaniz. Free RAM hacmini ozellikle screen shota koydum. Yani bu sartlarda bile hizlari kotu degil. Hatta 550mb/s hizinda oldugunu iddaa edilen bircok SSD'den iyi.

Kingston v300 serisi

Kingston v300 serisi

Windows kullanisi olup link hizi 6gb/s sahip olan arkadaslar ATTO Disk Benchmark'i kullanarak 500mb/s uzeri okuma hizinida gorebilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptanonadin

Konu sahibi olarak yazdıklarınıza katılmıyorum.

Bu ürünün içerdiği kontrolcü sandforce markadır.Sandforce flasha veriyi yazmadan önce bir sıkıştırma yapar ve öyle yazar.Sen sıkıştırılabilir veri ile testi yaparsan kutunun üstündekini görürsün.Bu ister ilk çıkan v300 olsun ister de son çıkan v300 hiç farketmez.Yalnız bizim kızdığımız nokta şu:

Şimdi samsung evosundan vectoruna biz tüm testleri sıkıştırılamaz verilerle yapıyoruz.İlk v300 de de bu şekilde yapılan testlerde her şey normaldi.Ama birden bu benchmark değeri ciddi anlamda 150mb gibi seviyelere düşürüldü.Yani içindeki flashların kalitesi düşürüldü.Konunun ilk mesajında gerekli linkleri de okumanı tavsiye ederim.

Gerçek hayata gelirsekte çoğu zaman sıkıştırılabilir çoğu zaman da sıkıştırılamaz veri ile çalışıyoruz.Fakat diğer tüm ssd lerde ve ilk v300 de sıkıştırılamaz veri değerleri 400 civarlarında iken bu konudaki bahsedilen güncellenmiş v300lerde bu rakamlar 150 lerde.

Kısacası forumdaşım, ben bu diski masaüstüme taktığımda samsung evo dan v300 e bir film atarken 110mb la atıyorum.İlk seride bu rakam 400 e yakın bir değerde

Çokta açıklama yapmaktan çekiniyorum.Yazdıklarım içerisinde yanlışım varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Ek olarak bendeki ssd 525 sürümüne güncellendi ve bilgi sahibi olman için değerlerimi göstereyim.

Kingston v300 serisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ExtraTechx* -- 10 Ekim 2014; 22:40:27 >

• *ExtraTechx* * kullanıcısına yanıt
    guzel yaklasim ama bazi yanlisliklar var bana gore. Sandforce sectorun oncu kontrolculerinde ve bircok SSD ureticisinin degismezi. Hatirlatirim ki HyberX teki kontrolcude aynisi. yanlis hatirlamiyor ise fs2281. Egerki gercekten bi sikinti var diye suphelenilmesi gerekiyor ise; cihazda bulunan Nandlari Toshibanin neden kendi imzasiyla uretmediginden suphelenebilirsin; bununda nedeni toshibanin duduk kalite olarak nitelendirilen bu nandlara kendi bandrolunu vurmak istememesi oldugu akla gelebilir.

110mb imkansiz, donanimsal bir sikinti olmali. ana kartinizin marka modelini soyler misiniz?
  • *ExtraTechx* * kullanıcısına yanıt
    rezillik resmen.
  • 4K hızlarına bakın arkadaşlar, v300 ün 4K hızları normal, yani HDD den rahatlıkla V300 SSD ye geçebilirsiniz, içiniz rahat olsun, çok iyi performans artışı alırsınız.
    ANCAAK
    SSD 2 senede bozulursa o zaman SSD kötüdür, ve bildiğim kadarıyla bozuk çıkmazsa V300 ler bozulmuyor, yani yine V300 alamanızda bir sakınca yok.
    bozuk çıkarsa zaten garantiden değiştiriyorlar.

bir başka nokta, artık diğer markalarda çok ucuza SSd satıyor, çok az fiyat farkıyla biraz daha iyi SSD alabilirsiniz.
    ama V300 aldıysanız ve sağlamsa yani bozuk değilse içiniz rahat olsun, güle güle kullanın, 5 kat pahalı SSDlerle tabii ki yarışamaz gerçekçi olmak lazım...
  • ocz vertex den vazgeçmeyin beyler.

2 tane modelini kullanıyorum.
    düşük olan model.
    ocz vertex 3 bu

sata3 portlu amd x8 makine
     Kingston v300 serisi
  • Mesajim dursun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ancak yardıma ihtiyacım var.

asus x550jk laptobum var. ssd almayı planlıyorum. 240 gb ssd alıcam ve tam sipariş verme aşamasındayken bu konuyu gördüm, tüm isteğim gitti.

bu yazılan sorunlar hala var mı şu anda?

alacağım ürün şuydu:

240 gb ssd alacağım bütçem maksimum 350 tl ye kadar. öneriniz var mıdır?

• hysteria_ kullanıcısına yanıt
    Dostum laptopunun donanımındaki sata arayüz hızı 3gb s mi 6gb mi bilmiyorum ama 1 yıldır Kingston v300 kullanıcısı olarak bu ssdyi tavsiye etmem.As SSD programındaki testte sonuçlar rezalet zaten.Atto yazılımında yüksek hızlı gözükür ama küçük boyutlu dosyalarda sıkıntı var.Bunu normal kullanırkende hissediyorsun.Yazma hızı 120 mb ye kadar düşüyor.Laptopunda sata 3 yoksa sata 2 destekliyorsa bile yine kingston alınmaz.
    Maximum limitin 350 imiş ama ne yap ne et 30 lira daha fazla verip ücretsiz kargo şeklindehttp://www.vatanbilgisayar.com/samsung-250gb-840-evo-sata-30-okuma-540mb-yazma-520mb-ssd.html bu linkteki Samsung Evo 250 Gb ssd yi al.

• anladım hocam teşekkürler cevap için.

hi-level de var 240 gb hemen hemen 320 tl civarı da o, o nasıldır acaba?

samsung iyi güzel hoş ama 30 40 tl derken 400 tl yi buluyor bi hdd :)
  • hysteria_ kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle ama 30 40 dan kaçmamak gerekiyor. Başta biraz sıkıntıya girersin daha sonra iyiki iyi birşey almışım dersin. Ben bimeksten indirimli ocz vertex alan birisinden ssd almıştım ssd çok iyi performansa sahipti ama 1 ayda pert oldu.garantiye gitti yapılmadan tekrar bimekse gönderilmiş. Para iadesi çıktı fatura benim adıma olmadığı için parayı alamadim hediye çeki verdiler o ara bimekste evo 840 yoktu baktım kingston var üzerine para koyup aldım mecbur. Hi level şuan cebinde 40 50 lira para bırakır ama ileride ne olacağı meçhul kaldıki forumda bir kaç yere bak yazma hızları falan kingstondan pekte farklı değil. Vaad edileni vermiyor ama Samsung evo 840 serisi kendini ispatlamış bir seridir.sırf aradaki farkı ben vereyim ama yinede kingston hi level vs alma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F30ED544B -- 15 Mart 2015; 23:35:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 3 yil oldu sanirsam v300 alali sabah kalktigimda testleri yollarim buraya crystal disk ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla yardımseverliğinize ve cömertliğinize hayran kaldım, teşekkür ederim.

biraz daha fırsat kovalayayım madem, idare ediyorum bu çöp hdd ile. illaki ufak tefek indirimler yakarız
  • 13 gün önce bu diski satın aldım sizce ekteki değerler hakkında fikirlerinizi bekliyorum
     Kingston v300 serisi
     Kingston v300 serisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mista Brown -- 16 Mart 2015; 12:58:08 >

• SSD olarak test sonuçlarım:

3 yıllık bir ssdnow v300
    120GB

Kingston v300 serisi

Kingston v300 serisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fire_guard -- 16 Mart 2015; 12:34:26 >
  • arkadaşlar hyperx ve hyperx 3k serisi ile v300 karşılaştırırsak, hyperlar da bu tip sorunlar var mıdır?
  • Arkadaşlar ben v300 alıp laptopuma takmak istiyorum. Laptopta sata3 imkanım olmadığı için yukarda bahsedilen sorunlara rağmen ucuz olduğu için v300 almaya karar verdim. Bu ürünlerde okuma/yazma hızı dışında bir problem var mı?
  • Khad K kullanıcısına yanıt
    Al arkadasim bence.1 senedir kullaniyorum hicbir sikinti yok.

Zaten sata2 de kullanacagin icin diger ssd lerden asagi kalir yani olmayacak.

• Şurdan sipariş verdim bugün elime ulaşacak. İnşallah düzgün olanı denk gelir. Testleri sizinle paylaşacağım ona göre alışveriş yaparsınız

• kingstone nin hiçbi ürününü almamak lazım
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.