Şimdi Ara

Kira gelir vergisi hakkında !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kira gelirim mevcut.her sene düzenli bir şekilde öderim.şimdi yeni vergi sistemi geliyor kira gelirlerinde. Benim sorum şudur; ben zaten yıllık şekilde toplu halde ödüyorum vergiyi. Şimdi dile getirilen yeni vergi sisteminde ibana yatan kira gelirinden %20 vergisini peşin alması. Ben zaten toplu şekilde yılliķ vergi odediğim halde birde aylık kira gelirinden peşin %20 vergiyide alıcakmı? Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TheMessage T kullanıcısına yanıt
    Henüz meclise gelmedi o yüzden şartları göremiyoruz birseyler konuşmak için erken.Stopaj gelirse gelir vergi kaleminden düşer tek vergi alınır diye düşünüyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bunlar ölümü gösterip sıtmaya razı etme oyunları. Aylık vergi diye bir şey olmaz kiralarda. Yine toplu olarak yıl sonunda alınır.

Kiradan %20 vergi alınması demek kiralara otomatikman %25 zam yapılması demektir. Tüm ev sahipleri bu vergiyi kiraya ekleyip ayarlayacak doğal olarak.

Bu arada kiracı da değilim, kirada evim de yok. Kendi evimdeyim.

Bu kira konularında (gerek artış oranı kısıtlaması gerek vergi çığırtkanlığı olsun) aşırı saçmaladılar.

• %20 peşin vergi getirilerse mumu dikerler konut kira işine.

• Bu devirde 50 evim olsa 1ini kiraya vermem

Bizim eski komsu suan noter adam 30 sene avukatlik yaptı kizi da avukat burosu devam ediyor onun üzerinden adam bir tane dul kadını cikartamiyor evden

Deprem olsa da ev yıkılsa diyordu gecen :D o derece nefret etmiş

Sat ye babacim sat yer 20kya bile kiraya versen emin ol evin yipranmasinin yanında 0 anlami var

Bu nedenle sari sitede satilik kiraligin 4.5 katı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kira sözleşmeleri otomatikman yenilenir bu durumda , kira artis orani filan net kiraya göre alinir sözleşmelerde de iş yeri gibi net kira + stopaj ibareleri yer alir, bu durumda kiracinin cebinden daha fazla cikar , ha gönül ister ki kiraci da stopaji yeme içme giderlerini fiş/fatura ibraz edip düşsün :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu anlattığınız olaydan MECBUREN vazgeçeçekler, öyle saçmalık olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kira Hakkında Bir Husus
    2 yıl önce açıldı
    2023 Asgari ücret ne olur ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bunu yapacaklar sanırım.

• Reis bu zammi siz kullari icin yapmakta,,kullarim fazla para gorup azmasin huyu suyu degismesin istemekte,, bre melunlar hasmetli padisahimizin icraatini elestirmek kimin haddine dusmus..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.