Şimdi Ara

Kira sözleşmesi bitmeden feshi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
18.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar malum öğrenciyiz daha iyi bir ev bulduk . Sözleşmenin bitimine 5 ay var ama çıkmak istiyoruz.Okuduklarıma göre sözleşmenin bitimine 1 ay kala haber vererek iptal edilebiliniyormuş.Yoksa kira sözleşmesinin bitimine bir ay kala mı haber verince çıkabiliyorsun ?
    Daha önce yaşamış veya bilen kişilerden yardım bekliyorum teşekkürler

• ev sahibinden rica edersiniz karşılıklı olarak fesh edersiniz

hiç bi ev sahibi daha sözleşme vardı demez
  • nasıl demez ?
    En kötü ihtimale karşı ya derse?Kendimi ona göre hazırlayayım da ben...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIainPROST

ev sahibinden rica edersiniz karşılıklı olarak fesh edersiniz

Sen ne saçmalıyorsun ya
    Sözleşme tarihi bitmeden sözleşmenin her iki tarafınca onayı olmadan fesh edilmesi söz konusu değildir. Ozaman 5 aylık kontratı neden yaptınız? Bu sözleşme her iki tarafında malum koşullarda mağdur olmasını engellemek için yapılmış birşeydir zaten. Adam sizle ne kadarlık bir sözleşme yaptıysa, kendi rızası olmadan bu sözleşmeyi sizin fesh etmeniz mümkün değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TitaniumDioxide -- 2 Mayıs 2012; 11:44:28 >
  • adam hayır derse yapacak bir şey yok ev sahibini ikna etmeye bak keşke kontrat yapmadan önce ev sahibiyle konuşsaydın bunları
  • Ben de öğrenciyim, kira sözleşmem var ama sadece doğal gaz aboneliği alabilmek için formalite icabı sözleşme yaptık. Sözleşmede yazan kira bedeliyle alakamız bile yok. Bence ev sahibi sorun etmez. Yaşadığın yerde eğer kiralık evler fazla boş kalmıyorsa bence sorun olmaz. Depozito felan verdiyseniz belki onda bi sorun çıkar ama sanmıyorum pek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Innovation

quote:

Sen ne saçmalıyorsun ya
    Sözleşme tarihi bitmeden sözleşmenin her iki tarafınca onayı olmadan fesh edilmesi söz konusu değildir. Ozaman 5 aylık kontratı neden yaptınız? Bu sözleşme her iki tarafında malum koşullarda mağdur olmasını engellemek için yapılmış birşeydir zaten. Adam sizle ne kadarlık bir sözleşme yaptıysa, kendi rızası olmadan bu sözleşmeyi sizin fesh etmeniz mümkün değildir.

Dostum kaç kere ev değiştirdin merak ediyorum

evet prosedürde fesh tek taraflı olamaz olabilmesi ıcin gelecek ay kiralarının mülk sahibine ödenmesi gerekir ödendiği taktirde sózleşme geçerliliğini yitirir.Ama emin ol böle kıl insanlarla cok az karşılaşırsın.Yukarıdaki mesajımda ne dedim rica edersin fesh edilir.Akilli ol dostum dingonun ahırında değilsin konuşmalarına dikkat et bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiLL -- 2 Mayıs 2012; 12:12:05 >

• quote:

quote:

quote:

Sen ne saçmalıyorsun ya

evet prosedürde fesh tek taraflı olamaz olabilmesi ıcin gelecek ay kiralarının mülk sahibine ödenmesi gerekir ödendiği taktirde sózleşme geçerliliğini yitirir.Ama emin ol böle kıl insanlarla cok az karşılaşırsın.Yukarıdaki mesajımda ne dedim rica edersin fesh edilir.Akilli ol dostum dingonun ahırında değilsin konuşmalarına dikkat et bu arada

''hiç bi ev sahibi daha sözleşme vardı demez''

Mantık dışı olan bu cümleye karşı yazdım o iletiyi. Adamın sözleşme yapma amacı zaten belirli bir süre kendi gelirini ona ayarlamak içindir. Eğer bu kadar basit olsa 2 yıllık yapılan sözleşme 1 ay sonra fesh edilebilirdi, ki zaten arada dağlar kadar bir tezatlık yoksa (10 aylık sözleşme 3. ayda fesh edilmek isteniyorsa) ev sahibinin buna müsade edeceğini sanmıyorum. Bu gibi durumlarda yapılan kontratın geçerlilik süresinin en az yarısına kadar gelinmiş olması gerekir, yoksa diğer taraf bunu kabul etmez.
    Bunu yapmak neredeyse fabrikadan işçi çıkarmak gibi birşey. Adamn kendini 10 aylık için kendi gelirine atıyorum +500 lira ekliyorsa onun planını bozmak etik değildir zaten.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sen ne saçmalıyorsun ya

''hiç bi ev sahibi daha sözleşme vardı demez''

Mantık dışı olan bu cümleye karşı yazdım o iletiyi. Adamın sözleşme yapma amacı zaten belirli bir süre kendi gelirini ona ayarlamak içindir. Eğer bu kadar basit olsa 2 yıllık yapılan sözleşme 1 ay sonra fesh edilebilirdi, ki zaten arada dağlar kadar bir tezatlık yoksa (10 aylık sözleşme 3. ayda fesh edilmek isteniyorsa) ev sahibinin buna müsade edeceğini sanmıyorum. Bu gibi durumlarda yapılan kontratın geçerlilik süresinin en az yarısına kadar gelinmiş olması gerekir, yoksa diğer taraf bunu kabul etmez.
    Bunu yapmak neredeyse fabrikadan işçi çıkarmak gibi birşey. Adamn kendini 10 aylık için kendi gelirine atıyorum +500 lira ekliyorsa onun planını bozmak etik değildir zaten.

Arkadaşım o kira sózleşmesi mal sahibinin mali planlaması garantiye alması amacıyla değildir asıl amacı evinde oturanın muhattab alınmasıdir evin senedi gibi düşün kira ödenmediğinde ev zarar gördûğünde ki sózleşmede yazar hak talep edebilmek içindir.Evet senin söylediğinde doğru fakat genel amacı değildir

• ev sahibin anlayıslı biriyse git konus sana niye cıkıyorsun diye karsı gelecek değildir heralde
  • dostum bende ev sahibiyim ve aynı zamanda ogrenciyim, oradan gelen parayla geciniyorum, kiracım suresi dolmadan cıkmak zorunda kaldı, bende birsey diyemedim cunki gecerli bi sebebi vardı, o yuzden tamam dedik oda onumuzdekı ay evden cıkacak hemen yeni bir kiracı bulmalıyım, demem o ki eger gecerli bir sebebin varsa ve ev sahibin halden anlayan anlayıslı birisiyse sorun cıkmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacklotus

dostum bende ev sahibiyim ve aynı zamanda ogrenciyim, oradan gelen parayla geciniyorum, kiracım suresi dolmadan cıkmak zorunda kaldı, bende birsey diyemedim cunki gecerli bi sebebi vardı, o yuzden tamam dedik oda onumuzdekı ay evden cıkacak hemen yeni bir kiracı bulmalıyım, demem o ki eger gecerli bir sebebin varsa ve ev sahibin halden anlayan anlayıslı birisiyse sorun cıkmaz

kardeş senin gibi adamların nesli tükendi.evden çıkıyorsun.adam ne yapsam da depozitonun üzerine yatsam diye bakıyor.evde bir soru varsa bunu belgeleyip çıkabiliyorsun.mesela yandaki davar gürültü yapıyor.çağırırsın polisi tutanak tutturur sonrada çıkarsın evden.
  • Arkadaşlar size bir sorum olacak.1 yıllık kira sözleşmemiz var şu an 5 ayı doldu ve evden çıkmak istiyorum.Ev bir kaç yerden rutubet alıyor ve benim küfe alerjim var ve doktor tarafından belgeli şekilde.Eğer ev sahibi çıkmamda sorun çıkarırsa ve ben yinede evden çıkarsam.Gelecek ayların kira bedellerini tahsil etmek isterse evden çıkmak için haklı bir sebebim olmuş olur mu?Diğer ayların kirasını benden alabilir mi? Bu arada sözleşmede fesihle ilgili bir madde yok sadece 1 yıl olarak yazıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.