Şimdi Ara

Kira Tespit Davası Sonuçlandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
4
Favori
4.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçmişte ve şimdide olduğu üzere efe-tüfe şeklinde zamlanan kiralar dahi 3-4 sene içinde sağdaki soldaki kiralara göre altta kalıyor, kalacak.

Ben başka bir yerden duyduğuma göre de dediğiniz gibi, aramızda anlaşmamız, ben zaten dava açsa kazanır diyip onu da kendimi de uğraştırmadan istediği %200-250 zammı yapmam ne yazıkki bir şey ifade etmiyormuş. Bu mantığa göre arada anlaşmak mantıksız oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacroPhageAB -- 25 Nisan 2024; 11:38:23 >
  • eKsTazi kullanıcısına yanıt

merhaba

mahkeme kararında geriye dönük kira farkını ödeyeceğiniz yazıyor mu ? benimkinde yazmıyor. sadece ödenecek dosya masrafı yazıyor.

• Forum987 F kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Hocam dava sonucunda davanın açıldığı tarihten itibaren yeni kira ücreti diye olduğunu fakat bu ücretin geriye dönük farkını bu mahkemenin işi olmadığından reddine karar verildi.

Ama yeni kira ücretinin tarihi geriye dönük olduğu için bu sefer de kirayı ödemiyor/eksik ödüyor diyip farklı dava/tahliye açabilir.
  • Forum987 F kullanıcısına yanıt

Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok.

"kimse mahkemelik olmak istemez..." diye siz yazdınız. "...rayiç bedele çıkardıktan sonra kira tespit davası açılmayacağının garantisi yok" diye de siz yazdınız. Sizin dediğinize göre rayiç bedele çıkardığınız takdirde dava açılma ihtimalinin de düşmesi gerekiyor. Anlaşmazlık konusu kira bedeli ise sizin yazdığınıza göre ev sahibi de mahkemeyle uğraşmak istemez.

Süreç bunu gerektirdi derken tam olarak neyi kastediyorsunuz? Ev sahibi ile başka bir problem yaşadınız ve davanın esas sebebi o mu? Eğer öyleyse o problem nedir?

• aynı durumdan bendede var 2 gün önce karar çıktı evsahibi avukatının isminden telefonunu bulup aradım geçen seneden kira farkı 60bin₺ kararda yazan masraflar 17bin₺ toplamda 77bin₺ olması gereken borç için 100bin₺ istedi avukat geçen sene için faiz ve ekstradan icra masrafı istiyor iyide ben parayı ödeyeceğim icra masrafınız olmayacakki dedim ortaklar ile görüştüm böyle bir fyat çıkardık diyor avukat faizi neye göre belirlediler yapmadıkları icra masrafını nasıl istiyorlar tabiiki vatandaş yine sahipsiz @Forum987

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goktepe -- 19 Temmuz 2024; 18:40:22 >
  • goktepe kullanıcısına yanıt

Kararda ev sahibine ait olarak hükmedilen miktarı ev sahibinin hesabına gönderin

• sertosman S kullanıcısına yanıt

avukat direk istiyor hepsini kararda sadece yeni kira miktarı yazıyor nasıl ödeneceği vs hiçbir bilgi yok

Aylık farkları hesaplayıp gönderin. Hesap no vardır elinizde

faiz oranını nasıl hesaplayacağım

• Tespit davalarında faiz kesinleşme ile başlar. Karar kesinleşmediği için henüz faiz işlemeye başlamadı. Siz farkları hesap edip yollayın.

karar kesinleşti hocam mahkeme yazısı var ama sadece bilirkişi ve avukat masraflarını yazıyor karar verilen kira yazıyor kira farkı belirtmemiş

2 gün önce karar çıktı demişsiniz? İstinaf kararı mı geldi 2 gün önce?

• hayır karar çıktı 2 hafta içerisinde istinafa gitme hakkın var diyor istinafa gtmeden halletmek istedim

@sertosman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goktepe -- 23 Temmuz 2024; 12:16:42 >

Karar kesinleşmemiş işte. Ay ay hesaplayıp göndereceksin

ay ay toplam tutarı hesaplayıp gönderirsem (faizsiz) avukatlık ve dava masraflarınıda adliyeye yatırırsam işim bitermi çünki bu şekilde fark 60 bin masraf 17 bin 77 bin tutuyor avukatlar ise 100bin istiyor

@sertosman

Davanız ne kadar sürdü acaba bende bu dava süreceğine gireceğim bu ay

• MyConcept kullanıcısına yanıt

geçen sene 2023 mayıs ayında başladı 14 ay sürmüş üstüne bir zam daha geldi ama şunuda hesaba katın kaybedince nakit öderseniz tüm kira farkını 7bin₺ bilirkişi vs masraf 10bin küsür ₺ avukatlık eklenecek ekstra 17bin ₺ vermeye değermi

hocam ben açan tarafım ne yazık ki 2500 veren kiracımı ikna edemedim arabulucuda hala 5 vereyim falan diyor 14 ay baya uzun süre ama başka şans da yok gibi bilirkişi dava ve vekalet ücreti komple sizin üzerinize mi kaldı bu süreçte?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.