dava bilirkişi avukat masrafı hepsi 17bin₺ kiracıya kalır 2500 se kesin kazanırsınız bizde mahkeme 11 bin karar verdi neyseki evsahibi 7500₺ den dava açmıştı ama 5 sene geçmiş olması lazım bizimki yeniden değerleme davasıydı < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goktepe -- 29 Temmuz 2024; 10:31:40 > |
Kira Tespit Davası Sonuçlandı (3. sayfa)
-
-
7500 den açıp daha yüksek bulunsa da 7500 e karar veriliyor sanıyorum. bu yüzden dava masrafları sizde kalmış olabilir. dışardaki rayiçler nasıldı hocam sorması ayıp bizim oralar hep 20 lerde ilanda ama o fiyata tutan var mı bilirkişi neye bakıyor hiç bilmiyorum.
-
bana dava açtığında yeni taşınanlar 12-15 bizi sitedekiler en fazla 8 felandı ama biz 6 senedir oturuyoruz 2. senesi olan 8 istemişti en yüksek dava için gönderilen polis 3 ile 5 bin arası yazmış ortalama ama olay bilirkişide bitiyor bilirkişide emlakçı oluyormuş diye duydum eğer öyleyse çok saçma zaten piyasayı uçuran onlar
-
Sanırım bu davada sıfırdan giren kişinin kirası belirlenip onun üzerinden yüzde 10-20 eski kiracı indirimine karar veriliyor. Beklenilenden fazla kira belirlenmesi bu yüzden sanıyorum. Üst kat 22500 den kiraya verilmiş bu ay bakalım bizim bilirkişi kaç diyecek. Size de geçmiş olsun 7500 bu devirde nispeten iyi kira sayılır gerçi şehir ev durumu bilmiyorum ama memnunsunuzdur inşallah.
-
evet dediğiniz gibi en yüksek 10 sa 8 gibi belirleniyor benim 7500 normal ama bu sene için değil geçen senenin kirası bu birde ben zaten itiraz etmedim davayı benimle konuşmadan açtı bir önceki yıl yasal olan %25 yaptım diye kızdı tabii ;(
-
Merhabalar dava açarken rakam belirtmeden açabiliyormuyuz?
14 ay geçtiyse mahkemenin ilk belirlediği tarihin üstüne tüfe koyup ikinci zamma uğruyor mu? Örnek mahkeme 12 bin tl karar verdi üstüne 14 ay geçti ilk yıl 12 ikinci yıl enflasyonla 18 oluyor dimi? -
ilk önce avukata ödeme yapılır oradan avukat payını alır ve mal sahibine yatar bütün davalarda bu şekildedir.
-
Yoo, avukata gönderme gibi bir zorunluluk yok.
-
Osman beyin dediği gibi avukata ödeme zorunluluğu yok ben ev sahibine ödedim mahkeme 11 bin belirlemişti ama dava 7500 üzerinden açıldığı için bu fiyat 7.500 kabul edildi kalan fark 60bin₺ için 5bin küsür faiz çıkardı avukat ve 10.600 avukatlık 7bin küsür dava bilirkişi masrafı çıktı
-
rakam belirtmeniz gerekiyor bence belirlediğiniz rakamı kabul ediyor zaten mahkeme
14 ay geçsede yeniden değerleme davası olduğu için sonraki seneye karışmıyor dava açtığınız seneki kirayı belirliyor ve geç ödediğiniz için fark alıyor
-
merhabalar istanbulun iyi bir semtinde 9 bin kira alıyorum kiracıdan 18 bin istiyecem binada yeni verilen son daire 30.000 tl ye verilmiş kiraya.
Kiracı 18 bini kabul etmiyecek kira tespit davası açıyımmı sizce 25 bin kendi kiram başka yerde kira ödüyorum. 9 bini bile ilk önce 7.5 sonra 9 yaptı kavga gürültü ve nelere dikkat etmeliyim dava açarken fikir verebilirmisiniz?
-
Bir şey daha sormak istiyorum kira tespitine arabulucu ile anlaştık 5 yıl boyunca bir daha kira tespit açamıyormuyum? -
Hocam yanlış bilmiyorsam açamıyorsunuz.
-
Kiracılar da Ev Sahipleri de işin suyunu çıkartmaya pek meraklı... Kiracılar piyasada 30 lira olan yerde 5 liraya oturmak istiyor. Ev sahipleri de piyasadan faydalanarak eski kiracısına da 30 ödetmek istiyor. piyasada 30 bin TL olan bir yer üç beş yıllık bir kiracı için 24 bin TL vs olur veya 20 gibi bir rakam olur.. Ev sahipleri oldu olacak tapuyu kiracıların üzerine yapsın hem sabit ödemelerden asansör tamiri çatı site tamiri vs den kurtulmuş olur hem de kavga gürültü çekmemiş olur. Benim de bir kiracım var tuvalete yanlışlıkla düşürdüğü lavanta kokulu plastik kabı usta ile çıkarılma parasını benim kiradan düştü 30 binlik evde 3 bin TL ye otururken yaptı bunu. Kendim de 30 Bin TL başka yerde kira veriyorum. Komedinin dozuna bakın arkadaşlar... Devlet baba yüzde 25 lik emiri koyarken başka evi olmayanı ayırt etmedi ki kaba saba koydu kuralı... Adalet işte adalet dersen... Şimdi Fiyat tespit davası açacağım Tahliye davası açmak istemiyorum tahliye açarsam 4 bin TL ye 3 sene daha oturmuş olur ama fiyat tespit davasının güzel yanı davayı açtığın tarihten başlıyor kötü niyetli tarafı cezalandırmaya. Benim beş seneyi geçti yapıştıracağım Fiyat tespit davası ondan sonra da piyasa karşılığını tespit ettirdikten sonra tahliye davası açacağım üzerime başka ev olmadığı için.
-
bir sonraki seneyide o senin enflasyon oranına göre zam yapıp yatırıyorsunuz bildiğim kadarıyla.
-
Selamlar hocam, baya zaman geçmiş ama cevap vermek istedim. Rayiç kira bedeline ilişkin dava devam ederken, tahliye davası da açabilirsiniz. Bunlar birbirinden bağımsız şekilde yürür.
-
hocam merhaba.7 bine oturduğum kirayı geçen 14 bin yaptım,daha önceki yıllardada hep yüzde yüz yaptım ama bu gün arabulucu bir avukat arayıp ev sahibimin arabulucuya gittigini söyledi,perşembe günü arabulucu aracılığıyla randevu verildi.
1.sorum eger arabulucuda anlaşırsak kira tespit hakkı ölüyormu yoksa 2yıl sonra tekrar açabilirmi?
2.arabululucuda anlaştığımız rakam bir dahaki ve kalan yıllar tefe-tüfe rakamları üzerindenmi olur kira artışı yoksa yine her yıl anlaşmayamı dayanır.
not : 2019 aralık ayında eve girmiştim..
-
Merhaba ben cevap vereyim. Arabulucuda anlaşılırsa 5 yıl tekrar kira tespit olmuyormuş ve normal devletin belirlediği her ayın 3. de açıklanan kira artış oranında zam yaparsanız sıkıntı olmazmış. Anladığım kadarıyla avukatınız yok o nedenle arabulucuda eğer anlaşılırsa arabuluculuk belgesine sulh hukuktan "icra edilebillirlik şerhi" alınması gerekiyormuş. Anlaşma yoksa gerek yok diğer taraf arabuluculuk belgesiyle mahkemeye gidip davasını açar. Arabulucu zaten sizi yönlendirir muhtemelen antlaşma olursa. Bunlar öğrendiğim kesin bilgiler. Kolay gelsin. -
öncelikle teşekkür ederim.bu gün arabulucu ile görüştügümde bu soruları sordum ,dedimki olaki anlaşırsak ev sahibi 2 yıl sonra tekrar kira tespit davası silahını çekermi ?yada bundan sonra her yıl yine yüzde yüz zam istermi,kadın eveledi güveledi bir avukattan yardım alın falan dedi ,bende siz bizi anlaştıracaksınız fakat anlaşma koşullarını bilmiyormusunuz bu nasıl aracılıktır deyip telefonu kapattım..evet avukatım yok.?
-
öncelikle teşekkür ederim.bu gün arabulucu ile görüştügümde bu soruları sordum ,dedimki olaki anlaşırsak ev sahibi 2 yıl sonra tekrar kira tespit davası silahını çekermi ?yada bundan sonra her yıl yine yüzde yüz zam istermi,kadın eveledi güveledi bir avukattan yardım alın falan dedi ,bende siz bizi anlaştıracaksınız fakat anlaşma koşullarını bilmiyormusunuz bu nasıl aracılıktır deyip telefonu kapattım..evet avukatım yok.?
hocam bu gün bir avukat eger arabulucuda anlaşırsanız bunu kağıda dökmeniz ve hem bundan sonraki tefe tüfe oranında ödeme yapılacağını hemde 5 yıl boyunca kira tespit davası açılmayacağını kayıt altına almamız gerektigini söyledi yoksa anlaşsak bile sonra her yıl dava açabilirmiş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X