Şimdi Ara

kiracı tahliyesi yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb arkadaslar kiracım evime girdikten sonra hiç ödeme yapmadı site aidatını ödemiyor elektrik su doğalgaz aboneliği de yaptırmadı.eve bi kaç parça eşya koydu ara sıra uğruyor. icradan ek 13 formu doldurdum gönderildi 30 gün geçti yine ödeme yapmadı.telefonunu açmıyor.eve uğramıyor. tahliye davası açmak vacip oldu sulh hukuka mı yoksa icra hukukamı dava açmalıyım. Hangisi daha az masraflı olur ve erken sonuca ulaşırım.Tecrübesi olan yada hukukcu arkadaşlardan yardım istiyorum .şimdilik teşekkür ederim.

• türk adalet sistemi ile hiç biri hızlı olmaz kardeşim

sen 50şer lira verdiğin 4 tane uğursuzu alıp gideceksin karşısına

ölümle falan tehdit edeceksin

bizimde bir arkadaşın aynı problemi vardı, yaptı, olay çözüldü anında :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: scousertr

türk adalet sistemi ile hiç biri hızlı olmaz kardeşim

Aynı olay benimde bi arkadaşımın başına geldi bu seferde yanında götürdüğü ugursuzlar yerleşti eve en son evi satıp kurtulmuştu hatırladığım kadarı ile :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Paşa

quote:

Orijinalden alıntı: scousertr

türk adalet sistemi ile hiç biri hızlı olmaz kardeşim

Aynı olay benimde bi arkadaşımın başına geldi bu seferde yanında götürdüğü ugursuzlar yerleşti eve en son evi satıp kurtulmuştu hatırladığım kadarı ile :)

ahahaha süpermiş ya
  • valla benim başıma daha önce gelmişti.Avukata verdim ,bizim adalet sistemiyle tahliye 6 ay filan sürer.

bu arada sen icra kağıdı yollamışsıın ok..icra kağıdını aldıktan 1 ay sonra haciz yapma şansın doğuyor sanırım.

Birde elektrik + su borcu varsa ve bunlar senin adınaysa hemen kapattır.su, elektrik olmadan zaten kaak kullanmassa yaşayamaz evde.

Bir de senin kapatmana rağmmen kaçak kullanmaya kalkarsa zaten kendi suçlu olur.

Yanlız tahliye için ayrıca mahkemeye vermen gerek işte o süreçte 6 ay filan sürüyor.

Ancak daha önce yapmmış olduğunuz icra tebligatının tahliye mahkesini hızlandırmaya etkisi olabilir.

Onu tabii avukata danışmanız lazım.Forumda avukat var.Otomobil hakkında herşey kısmında "Dolandırıldım" şeklinde açılan mesajlara bakın.

o konuya 2 avukat arkadaş yazıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 20 Ocak 2013; 0:54:04 >
  • Öncelikle senin üzerine olan elektrik su vs abonelikleri kapattir..bari oradan zararın artmasın...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evin kilidini değiştirsene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kiracı tahliyesi masraflar
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar elektrik su doğalgaz kapalı. eve ara sıra uğruyor. hukuk sistemimiz benden çok onu koruyor. eve nasıl giripte anahtarı değiştireyim. kör ölür badem gözlü olurmuş derler o zaman evde değerli eşyalarım vardı çaldı der olmaz her şey hukuk dahilinde olmalı hukukcu arkadaşları bekliyom bazı sorularım olacak. teşekkurler.
  • aynı dert mağduruyum senin gibi yaptım çarşamba günü icra hukuka dilekçeyle baş vurucam sadece tahliyesini isteyeceğim
  • 24 ocakta icra hukuka muracaat ettim dava açtım 23 marta ilk mahkeme için tarih vermişler.bu arada kıracı 50b gundur eve uğramıyor.Vefat eden babasından yetim maaşı alıyormuş. yetim maaşına hacız konmuyomuş.( minareyi çalan kılıfını hazırlamış.)
  • Emekli maaşına haciz gelemiyor normalde ancak yetim maaşına haciz gelip gelmediğini uzman bir avukata danışın.

Ayrıca şuda var bakın.

Doğrudur emekli maaşına veya yetim maaşına haciz gelemiyor olabilir ancak siz o maaşın yattığı hesabı tespit edebilirseniz ve o hesabın olduğu bankaya haciz kararını verirseniz
    en azından o hesaba yatan her meblağı sizin banka hesabınıza transfer ettirebilirsiniz.

Tabii bu 1 kerelik işler çünkü hesabın sahibi hesabından parayı çekemeyince anlayacaktır durumu ondan sonra sizden alabiliyorsa alsın.

Bankaya verilen mahkeme kağıdında, o kişinin hesabına gelen meblağların sizin hesabınıza mahkeme kararı sonucunda aktarılması talimatı verilecektir.

Banka o hesabın maaş hesabı mı veya başka bir hesap mı olup olmadığına bakmaz/ bilmez de.

Banka için o hesap ya vadesiz hesaptır yada vadeli hesaptır.

Banka sizden aldığı mahkeme haciz kararını yanlız size alacaklı olduğunuz kişinin hesabından size para transferini yapmadan evvel hesabın sahibini bilgilendirir mi bilmem.

Tabii eğer bilgilendirirse alacaklı olduğunuz taraf o hesabın yetim maaşı hesabı olduğunu belgeleyebilirse o zaman bu üstteki metot suya düşer.

Bu arada üstteki görüşe hukuk forumlarında gezerken arayıp tarayıp çeşitli yorumları okurken vardığımı belirteyim.

Yine üstteki bilgi kişisel görüşümdür, hukukçu değilim yine tecrübeli bir avukata bu konuyu sormaanızda yarar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 11 Şubat 2013; 23:59:07 >

• arkadaşlar 17 /02/2012 tarihinde kıracım evi boşalttı üç parçadan ibaret eşyalarını aldı. bana 4,5 aylık site aidatını bıraktı.yaklaşık 700 lira .bizim site yuzme havuzlu. oyuzden aidatlar fazladr.ben kesinlikle haram yemem borcumu param olunca ödeyecem diyor.kendisi bayan babasından yetim aylığı alıyor.sigortalı çalışmıyor.kanunlarımız yetim aylığına hacız koydurmuyor.
  • Neyse en azından mahkemelik olup sürünmemişsiniz mahkemelerde.

Zararın neresinden dönülse kardır diye bakılmalı.
  • mahkemeye vermiştm martın 23 ünde zannedersem mahkememiz vardı ama dosyayı geri çekecem.
  • bir daha kiraya verirken taahhütname alacaksın hemde kefil imzalı kira kontratı ile beraber
  • quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

bir daha kiraya verirken taahhütname alacaksın hemde kefil imzalı kira kontratı ile beraber

Bunu biraz açar mısınız? Nasıl oluyor bu taahütname? Şartları sağlamazsa neler yapılabilir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.