< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 8 Mayıs 2024; 1:27:43 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kiracımız Evi Başkasına Kiraya Vermiş (2. sayfa)
-
-
Konut dokunulmazlığı ile uzaktan yakından alakalı bir durum yok. İhtar, alt kira yasağına aykırılık sebebi ile çekilecek, tanınan süre sonun aykırılık giderilmez ise mahkemeden tahliye istenecek. Mahkeme tahliye kararı verince de karar gereği ifa edilecek. Tahliye kararı yerine getirileceği için bir ihlal yok doğrudan hukuki dayanak var.
Ben deseydim ki gir evine tekme tokat dışarı at o zaman dediğin ihlal olurdu.
-
Yok anlamadınız. Bu arkadaş kiralayıp evin içine geçerse ilk alt kiraya veren ne yapabilecekki. Evini eline katmış olur yani.
Evime girdi beni attı diyemezki. Kiralarken vazgeçmiş oluyor zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 8 Mayıs 2024; 1:37:10 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Biz adadayken buna benzer bir durum oldu. 300 m2 dubleks eve o dönem 375 lira kira veriyordu biri. Şöyle diyeyim dolar olarak 100 dolar etmiyordu. Çok komik bir rakamdı ya altında, üstünde, yanında oturanlar 700 800 dolar kira veriyor bunlar şaka gibi 70 80 dolara kalıyordu. Adam çok uğraştı çıkaramadı.
Bölgede bir miktar ücret karşılığı istenmeyen işler yapan Kürtler vardı. Adamın 100 tane yeğeni falan vardı. Belediye başkanına sıkmış kardeşi, içerdeydi. Ona başvurdular, ücreti karşılığında hallettiler işi. Adam evi boşalttıktan sonra boyacı soktu boyattı gider ayak.
Suça teşvik falan etmiyorum sadece böyle bir olaya şahit olmuştum aklıma o geldi.
-
Şöyle kiralayan kişi (A),
İlk kiraya veren zaten (A) doğal olarak,
Öğrenci olarak (B) Alt kiracı,
Alt kiracı yine kira sözleşmesi ile (A)'ya kiraladı (Saçma ama oldu diyelim)
Pratikte evi (B) kullanması lazım, (A) kullanırsa zaten böyle bir alt kira ilişkisine gerek yok.
Benim kira sözleşmem hala (A) ile ve (A) sözleşmeye aykırı davranarak alt kira ilişkisi kurdu. Yine alt kira yapsa ne olacak evi (B) kullandıktan sonra.
-
Hocam öğrencileri kafalayıp ciddi ciddi kiralayacak evin içine kendisi geçecek mülk sahibi.
Mülk sahibi evin içine geçtikten sonra fırsatçı kiracı ne yapabilirki. Defolup gittiğini ispatlamış zaten kiraya vererek. Ben çıktım gittim dediğinin ispatı zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 8 Mayıs 2024; 1:44:42 >
50 bin kira veriyorum diyerek kafalayacak 😁
Tamam hocam siz mülk sahibi için diyorsunuz yani. Öyle bir şey saçma olur ama gidip öyle bir şeye imza atarsa eşek gibi de öder öğrenciye o parayı :D
O yüzden o da bir çözüm olmaz
-
Öğrenciyi ağzını burnunu sevmekle vaat etmek kolay olur 🤣
Başka evi varsa siz çık diyip ihtar çektiğinizde 6 ay sonrasında nasıl tahliye olmuyor ?
Degisik bir süreç oluşmuş ülkede.
İsterseniz avukatinizi değiştirin.
Üstüne aynı şehirde evi olan birini 6 ay içinde tahliye edebilmeniz lazım.
Öğrencilere kiraya verdiğini aynı kat veya alt üst kattaki komşulardan yardım alarak kanitlayabilirsiniz. Öğrenci varsa garanti gürültü vardır.
Bir diğer yöntem taşınmazı haciz ettirmek ama o kısım biraz karışık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Başkasına kiraya vermişse elindeki bu kozu kullan. Göz korkutma işi bence yaş.
İstanbulda mafyası çıkmış bu işin. 4-5 kira parası veriyosun adamlara çıkarıyorlar.
-
- dava ile tek duruşmada tahliye ettirebilirsiniz.
- bu süre içerisinde kaybettiğin tüm zararı tazmin ettirebilirsiniz
- bu süre içerisinde haksız kazanç elde eden kişinin, kazandığı tüm geliri tazminat olarak alabilirsiniz.
-
Ben o yüzden derim asla vicdan yapmayacaksınız piyasayı düşürmeyeceksiniz az olsun tıkır tıkır olsun dersen tıkır tıkır başın ağrır. Piyasanın da üstünde fiyatını koyacaksın ki o evi tutacak olan önce bir düşünecek.
Adli sicil kaydı ve icra temiz yazısıda isteyeceksin artık. Hatta kendi uyapını aç ve aktif dosya sorgula yap bakalım bi diyeceksin.
12 tane tahliye taahhütü alacaksın. Hatta ve hatta tanıdığın birine kiraya vermiş gibi gösterip sözleşmeyi onun üstüne yapacaksın. Bu sözleşme olmadan oturacak. Hatta ve hatta ve hatta tanıdığın birisi kiraya vermiş gibi sözleşme yapacaksın. Oda son kullanıcı kiracıya kiralayacak. Yamuk yaptığı anda alt kira deyip dayayacaksın tahliyeyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 8 Mayıs 2024; 11:14:58 >
5 milyonluk evi 10 bine kiraya veren arkadaşlarımız olduğu sürece bunlar şımarır. Piyasayı düşürenlere çok kızgınım.
Badem bıyıklar insan hayatının içine etmeyi bi şekilde başarıyorlar. Bu saatten sonra icra kaydı ve adli sicili olanlar ayvayı yedi. Güya devlet koruyacaktı bunları. Koruma işini çinko karbon vatandaşa yıktı. Oda ters tepti.
Belediyeye evinize ihlal yapıldığına dair başvuru yapın. Bu kişilerle aramızda sözleşmemiz yok diyerek zabıta ekipleriyle giderseniz onlar tutanak tutar ve kanıt yerine koyabilirsiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X