Şimdi Ara

Kiracımız Evi Başkasına Kiraya Vermiş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
4.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir tanıdığım var. İstanbul adalarda evi var. Kiracısı 2000 TL ye oturuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle içinde yaşayanlar ile git güzelce konuş işin adli bir durum olduğunu yasal süreci başlatacağını izah et aynı zamanda resmi kiracın ile hukuki süreci başlat ancak gittiğin avukat ikinci kişiye kiraya verildiğini özellikle belirtsin dilekçede eğer yazılı süreci doğru düzgün yaparsa anlaştığınız avukat fazla sürmez tahliye edersiniz yok eğer klasik kira artışı veya ben oturacam vs diye açarsa davayı en azından 4 yıl sürer ki ilk süreç zaten arabulucu sonraki ilk duruşma nereden baksan bir yıl sürer ölme eşşeğim ölme.

• okuduğum yorumlara inanamıyorum. hukuk devleti değil guguk devleti olduk biz mi duymadık? hukuken bunun çözümleri var ama en doğrusu için aracı kurum var polis var avukat var. adamla neden muhattap oluyorsunuz ki? benim bir arkadaşımı tehdit etti kiracı. iş yerimize geldi giremedi tabi ama arkadaşım 1 ay izin aldı başka yere gitti kaçtı resmen bayan olunca. ben olsam tehdit ediliyorum diye polise giderdim. ev zaten satılacak ve yıkılacak mahkeme kararıyla yani kiracıya anlatamıyorsan anlatabilenler var. gerçekten de haklıyken haksız duruma düşeceğiniz bir şey yapmayın ne mafyası aman diyeyim.

• TEHET kullanıcısına yanıt

Bende tam bunu yazacaktım. Öğrenciler ile görüşün işi bitirin.

• batkent B kullanıcısına yanıt

Evi olması tahliye sebebi olamaz. Ayrıca şu 6 ay içinde tahliye olayını unutun öyle bir şey yok. Dava açsanız bile ilk duruşma 8 ay sonra başlıyor. DAva açılır açılmaz ertesi gün mahkeme olmuyor ve ilk duruşmada karar çıkmıyor.

• Bu işin mafyası var. Hızlı ve ani çözüm.

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

tamam da süreç uzayınca 2 veya 3 yıl ilgili kişinini durumundan dolayı ev sahibi lehine karar çıkıp geriye dönük zarar alınamıyor mu ?

İşin o kısmını bilemiyorum ama hiç duymadım. Çünkü olay hakim açısından çok basit. Ev sahibi ben geleceğim diyor kiracı yalan konuşuyor diyor. Hakim kanıtla diyor ev sahibi kanıtlıyor iş bitiyor.

• Bu zamanda iyilik yapmayacaksın, yalnızca kendinize zarar verirsiniz. Hiçbir şey önermiyorum, karşınızda malınızı gasp etmiş birisi var. Yapacaklarınız size kalmış.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu devirde her zaman yapacağın iş resmi ve belgeli olacak 2000 tl vergiden kaçayım derken daireden olmuşsun.. Herşey resmi tutanaklarda olsaydı şimdi 15 gün içinde şutlamıştın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 8 Mayıs 2024; 17:12:17 >
  • adolf1 kullanıcısına yanıt

Türk yargı sistemi, tek duruşmada tahliye kararı verilebilecek nitelikte değil maalesef.

İkinci olarak kiracının bir başkasına evi kullandırması veya kiralaması halinde ev sahibi açısından zararın oluşması zor.

• cskubra C kullanıcısına yanıt

Belediye bu işlerle ilgilenmez ama kaymakamlık kararı ile kolluk haksız elatma açısından ilgilenebilir. Ama konuta geldiğinde öğrenciler biz falancadan kiraladık derse bu sefer hukuki bağlantı bir şekilde kurulacağı için kolluk tahliyeyi gerçekleştirmez

Çünkü kiracının başka evinin olması tahliye sebebi değildir. Kiracının bir yerde evi var diye o evi kullanmak zorunda değil. Yapılacak tek şey alt kira yasağı yoksa kanundaki süreyi tanıyıp aykırılığı gidermeyi talep etmek. Giderilmezse tahliye talep etmek.

• Polise gidip tutanak tutmaları için ricada bulunun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • UzmanAga kullanıcısına yanıt

Ben de buna katılıyorum öğrencilere öyle deyin adam evime çöktü ev benim eğer şahitlik ederseniz onun verdiğinden 1-2 bin lira daha ucuza size kiraya veririm diyin.

Yine 20 bin liraya kiraya verememiş olursunuz ama öğrenciler zaten işleri bitince çıkacaklar her halükarda millet gibi çökmezler. Bir de gençler genelde daha medeni oluyor. O tarz hareketleri daha az yaparlar.

• Aléister Crowley kullanıcısına yanıt

hehehe oyle olmuyor. karakol ifadesinde yolda karsilastik anlasmazlik vardi, hakaret etti vs derseniz ve uzerinizde yeterince darp yoksa siz suclu olursunuz. Direkt olarak ben vurmadim benim olayla bir ilgim yok deyip tamamiyle inkar etmesi gerekiyor hic gorgu tanigi yoksa. Eger olaya dahil oldugunuzu kabul ederseniz ceza yememe ihtimaliniz yok. Ilk vuranin kim oldugu fark etmez cunku kanitlanamaz ve iki tarafta ceza alir.

• Kelise kullanıcısına yanıt

Cok biliyorsun hemen atla oradan.Bizim Hukuk sistemimizde zaten farketmeksizin oyle bir olayda karsilikli ceza verilip geciliyor..En azindan hem dayak atmis olurlar hemde ceza alirlarsada karsilikli almis olurlar ki bu da tazminat davalarinin onune gecer.Sabikalari yoksa Hukmun Aciklanmasinin geri birakilmasi ile sonuclanir.Kotu niyetli kiraci bozuntusu icin yapilabilecek en guzel durum belirttiğim gibidir.

• En garanti iş yönetici ile tekrar görüşmek. Şahit çok önemli, tekrar bir zorlayın şansınızı...

• derlemeler kullanıcısına yanıt
    Aidatı öğrenciler 3 kez ödediiyse bence ispatı olur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

İşte daha iyi olur. Şunu'da söylemek lazım yöneticiye ilgilenmezsen show haber yada başka tv kanallarına haber olarak veririm demek gerekir o zaman daha çok ilgilenmek zorunda kalır...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.