< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kiracımız Evi Başkasına Kiraya Vermiş (4. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Evet mantıklı ama belge niteliği taşır mı ama onu avukata sormak gerekir...
-
Mükerrer olduğu için taşır. Karısı değil çocuğu değil kardeşi değil. Bayram değil seyran değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
duydum ama büyükşehirde olmadığım için bilmiyorum tabi ama normaldir iyi rant var bu işte, ne olacak adamı korkut veya ağzını burnunu kır 100 bin TL kazan, iyi iş varsa mafyası şaşırmam açıkçası
-
Hocam inanılmaz yasal bilmediğimiz ayrıntılar var en güzeli bir avukata danışmak. Zaten danışma ücreti almıyorlar. Dilekçe falan vb işlemlerde para alıyorlar...
-
Yok ben mantık çerçevesinde dedim. Eşcinsel sevgilim falan derse belki yırtabilir.
😂😂😂
Ya ne uzattınız arkadaş? Çok basit, bir kiracı, kiraladığını alt kiraya veriyorsa ya ev sahibinin yazılı iznimi alması lazım ya da sözleşmede, kiralanan alt kiracıya verilebilir demesi lazım. Bu ikisinden birisi yoksa kiracı evi başkasına kiralayamaz. Bu şekilde davranması kesinlikle tahliye sebebidir. Ayrıca kiracının alt kiracıyla yaptığı kontrat ve kira ilişkisi de geçersiz sayılır ve hatta alt kiracının ev üzerindeki fazladan ödediği miktar da, kiracıdan talep edilebilir. Yani bu konuda kanun net. Bir zahmet de net olsun. Ne demek benim evimi benden izinsiz başkasına kiralamak?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yemeksepeti reklamı gibi oldu biraz...
-
Adamsin tam bunu yazacaktim ki sen yazmissiniz. Bu tip adamlar baska dilden anlamaz.
Sakin olun hocam bu ne şiddet bu celal?
Olayı uzatan yok zaten en baştan ne yapılması gerektiğini yazdık.
Adamın derdi asıl kiracı zaten ucuza oturuyor, alt kira benzeri bir ilişki var, o bahane ile tahliye edeyim derdinden ibaret. Asıl kiracıya karşı girişilecek yolu anlattık.
Ama alt kira sözleşmesindeki kiracının ödediği kira bedeline dair farkları asıl kiraya veren isteyemez. O sözleşmenin tarafı değil. Her iki sözleşme de ayakta.
Orada yapılacak iş, asıl kiracıya karşı tahliye davası açıldığından olay aydınlanırsa, iddia sabit olursa alt kiracıya karşı haksız işgal tazminatı talep etmek olur. Ayrı bir davanın konusu çünkü.
Rant olarak düşünme hizmet bu. Senin ayda 20 bin kira getirecek dairende 3-4 bin liraya otursalar bunu mahkemeye versen, uğraşsan 2 sene sürer. Kazanacağın belli değil kazansan temyizi falan var uzar gider. Geçen zamandaki zararın, yaşadığın sıkıntı falan uğraşmaya değmez. Parayı verip sorunu çözüyorlar. Böyle saçma kanunlar varken sektörde mafyanın olması çok normal.
-
Ya arkadaşım hala neyini anlmıyorsun? Yok öyle bir şey. Alt kiracıya veremez. Tahliye sebebidir. Bitti. Adamın yapacağı tek şey polise gidip tutanak tutturup, evden atmak. Bu kadar.
Polis bu konuda delil tespiti bile yapmaz bırak çıkarıp atmayı. Öyle bir yetkisi ve görevi de yok. Yapılacak usul bellidir önceki mesajlarda ifade ettik. Sizi memnun etmek zorunda değiliz elbet.
Polis atsın diyen zihniyet kim ki? Evimi işgal etmişler diyorsunuz. alıyorsunuz polisi. Gidiyorsunuz. Sonrada kiracınızı yasal yollardan çıkartıoyorsunuz. Bunun neresi anlaşılmıyor?
-
Polisi alıp gitmekle olmuyor ne yazık ki. Polislik bir durum yok. Hukuki ihtilafla polis ilgilenmez. Bir şekilde ikili ilişkilerle kapıya polisi diksen de bir işe faydası olmaz. Öyle olsa haksız elatmanın önlenmesi davalarında senelerce adliyede sürünmez kimse.
Anlıyorum. :)
-
O zaman ev sahibinde haksız elatacak. Öğrenciyi kafalayıp kiralayacak.
Arkadaş neyini anlamıyoruz. Alt kiracıya evi veremez. Kanuni olarak yasal değil!!! Bunu kanıtlaması da çok zor değil. Direk tahliye sebebi. Sözleşmeye ve kanuna aykırılık var. Bu kadar. Kiracıyla neden uğraşayım alt kiracıyla niye uğraşayım. Alırım polisi işgal var diye giderim. Kanıtlasınlar benim evi onlara verdiğimi? Bunu yapamadıkları için de direk sözleşmeye aykırılık ve tahliye sebebidir bu durum. BİTTİ!
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X