Şimdi Ara

Kiracıyım Ev Almak İstiyorum (Gelir ve Bilgi İçerir) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
3.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eee diger bankalar da aynisini yapiyor. Bakin hep alinan evlerin, arabalarin uzerine ipotek koyarak kendilerine kaydediyorlar, bircu bittikten sonra sahibine tapusunu veriyorlar.Niye onlarinkine faiz diyorsunuz peki?

Ayni zihniyet yakinda kondom kullanilan iliskilerde ten tene degmedi diye zina degildir diye birsey uydururlarsa hic sasirmam.

Bosuna kendinizi kandirmayin. Faiz de aynidir kar payi da. Eger dindar biriysen ikisine de bulasmayacaksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yeterince açıkladığımi düşünüyorum kardesim, sen nasıl anlamak istersen öyle anlayabilirsin sorun yok benim için.

• Çok komiksiniz. Para değil mal veriyomuş bilmemneymiş. Faizin ismini değiştir kar payı yap. para vermiyorum mal veriyorum de. Allahı mı kandırıyosun tövbe haşa. Katılım da katılım. Sadece içinizi rahatlatın siz. Ev 100 milyar olsun 100 milyar borçlan 100 milyar geri öde ben de sana diyim hah tamam. 130 140 ödüyorsun ister ev al ister borç al o 30 40 ne o zaman birader. Ekmek 1 lira biri çıkıp 5 liraya satıyorum dese birader hayırdır bizimi kazıklıyon demezmisiniz. İş banka olunca ama mal aldım ben ya hemde katılım oh allahçok şükür deyip rahatlatmayın kendinizi. Durum bu. Ben dindar değilim.Ama konuyu buraya getiriyosanız az dürüst olun araştırın da işin çakallığını görün.Katılım bankasının normal bankadan hiç bir farkı yok. Para verdim mal aldım diyerek faizi katakulliye getiremezsiniz.

• kuveytturk araç finansmanı diye bölümü kopyalıyorum bak. taşıt kredisi olmuş araç finansmanı. aynen şöyle

Yeni bir araç mı satın almak istiyorsunuz? Ya da daha uygun fiyata 2. el bir araç mı buldunuz? Hemen araç sahibi olabilmek için yapmanız gereken tek şey Kuveyt Türk'e başvurmak..

Kuveyt Türk, beğendiğiniz aracı satın alır, alış fiyatı üzerine kar ekleyerek size istediğiniz taksitte satar.

Kar oranlarımızı öğrenebilir, geri ödemelerinizi hesaplayabilirsiniz.

Bu kar oranı ne söyleyin bakalım. Aracı alıyoz bankadan yaa dimi. Az dürüst olun dürüst. İkinci el pazarında en ucuzunu ararsınız pazarlık sünnet dersiniz konu banka olunca olaya bak olaya. Hadi dürüst olun da bu olayı açıklayıın faiz mi değilmi 😀

• bankalar babanın hayrına iş yapmıyor heralde ? sonuçta adamların da karı olacak ki o bankanın bir anlamı olsun dğeil mi ?

o 40 lira nedir biliyor musun ? bana sana evi alıyor, ee sen bu parayı hemen bankaya ödeyebiliyor musun ? TABİKİ HAYIR. zaten ödeyebilseydin bankayla işbirliği yapmaz çat diye parayı verirdin.

sen bankaya evin parasını toplamda 36 ay yada bilmem kaç ayda verebileceksin değil mi ?

ee banka bu durumda senden alacağı parayı gecikmeli alıcak, bunun da bir bedeli olacak o halde.

sen diyorsun ki 100 liraya evi aldık, 100 lira ödememiz lazım bankaya yani fazlalık olmasın.

bak bende sana tekrar anlatıyorum,

para-para alışverişinde fazlalık var mı ? evet, varsa faiz.
    mal-mal alışverişinde fazlalık var mı ? evet, varsa faiz.

AMA
    para-mal alışverişinde fazlalık varsa bu TİCARETTİR.

sen bakkala gidiyorsun 1 tane su alıyorsun, bakkal o suyu 50 kuruşa alıyor, 75 kuruşa satıyor değil mi ? 25 lira onun KARPAYI oluyor.

sen gelipte bana 25 lira faizdir diyemezsin.
    adamın KARPAYI'dır o.

Bakkal FAİZCİ değil, bakkal "MALINI" parayla satıyor ve karşılığıda "KARPAYI" olan parayı alıyor.

giyim mağazasına gidiyorsun, bir gömleğin satış fiyatı 100 lira diyelim.

sen bunu 3-6 taksitle 110 veya 115 neyse fiyata alabiliyorsun, yani taksitli fiyatı ile peşin fiyatı farklı değil mi ? koca bir EVET.

ee sen bana şimdi arada ki 10-15 lira faiz mi diyorsun ? bende sana diyorum ki DEĞİL. adama sen parayı belli bir süre karşılığında GEÇ ödüyorsun ve adam da bu nedenle senden KARPAYI alıyor.

sen bu iki örnekte de adama "PARA" veriyorsun adam da sana para karşılığında "MAL" veriyor.

sen adama para verdin-adam da sana para vermedi.
    sen adama mal verdin-adam da sana mal vermedi.

sen adama para verdin-adam da sana mal verdi.

bunun sonucunda fazlalık oluştu mu ? evet, o fazlalık FAİZ değil KARPAYI'dır. bunun adı da dediğim gibi TİCARETTİR.

dediğim gibi ister anla ister anlama..dediğimi anlamadığın için için hala düşünceni diretiyorsun bende sana diyorum ki yeterince açıkladım sana ne düşündüğün umrumda değil şuan anlatabildim mi ?

son olarak yeterince dindar falan denilmiş, yeterince dindar ne demek ?

Müslüman olan herkesin dikkat etmesi gereken bir konudur FAİZ.

• sana son mesajım budur kardeşim, ben faiz'i yeterince biliyorum ancak senin karpayı hakkında yeterince bilgi sahibi olduğunu düşünmüyorum o nedenle birbirimizi anlayamayız.

ha sen cümlelerinde bilmem ne falan diyorsun ya aslında oraları kaçırdığın için anlamıyorsun beni, neyse dediğim gibi umrumda değil açıkcası ne anladığın ben elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.
  • yorgun şair kullanıcısına yanıt
    bende son mesajımı bir soruyla kapatıp daha da bu konu hakkında yazmıyorum. amacım ikna değil zaten geneledir herkes okuyo neyse sorum şu.Elinizde nakit var. Direk sahibinden ikinciel araba alıcaksınız. Piyasayı biliyosun değerini biliyosun. Adamın yanına yaklaştın. Araba da 50 milyar olsun. Selam dostum araban kaç lira. o da diyoki 90 milyar. Keyfi tok satıcıyım. Şimdii sen 50 milyarlık arabayı 90 a alırmısın uzaklaşırmısın. Kardeşim örneğin saçma piyasa belli abartma falan deme. Soruş amacımı da anlamışsındır. Alırmısın almazmısın hadi eyvallah. Size iyi kar payları

• senin verdiğin örneğe şöyle cevap vereyim,
    1.durum
    arabanın fiyatı 50 bin, sen 50 bini aldın gittin parayı adama verdin.
    2.durum
    adaba 50 bin, sen gittin adama dedin benim 50 binim yok ama ben arabayı almak istiyorum sana 50 bini 48 aya böleyim öyle ödeyeyim dedin.
    sence adam ne der bu durumda ? neden parasını hemen almak varken 48 aya bölünmüş şekilde alsın ki ? sen kabul eder misin ? etmezsin.

adam sana o halde şöyle diyebilir (demeyedebilir tabiki), araba 50 bin ama 48 ay da ödeyeceksen araba 90 bin olur o halde, sende bana her ay 90/48 şeklinde ödeme yaparsın.

neden adam 90 bin dedi arabaya ? çünkü sen ona gecikmeli para veriyorsun.

3.durum
    araba 50 bin piyasa fiyatı, sen gittin ve satıcı sana dedi ki kardeşim araba 90 bin peşin.

bu durumda o arabayı elbette almazsın. çünkü elinde peşin paran var 50 bin olanını alırsın.

sonuç olarak,
    o arabayı alıp almamak "SENİN KARARIN".

3 durumda da mal alıyorsun ve karşılığında para veriyorsun değil mi ? ha verdiğin para
    1.durum da 50 bin. /Çünkü peşin verdin.
    (Zaten bu durumda bankaya falan gitmezsin sonuçta nakitin var)

2.durumda 90 bin. /Çünkü 48 ay şeklinde ödeyeceksin.

3.durumda 90 bin. /Çünkü sen 50 binlik arabayı tercih etmediğin için bunu aldın.

adam 3 durumda da kar elde ediyor, çünkü ticaretin mantığında KAR elde etmek vardır yani para kazanmak.

senin 50 binin yok, ee bankaya gittin banka 50 bine arabayı aldı sana 48 aya bölerek verdi diyelim.
    bu durumda bu banka nasıl para kazanmış oluyor söyler misin ?
    hiçbir karı yok,hiçbir kazancı yok aksine bütçesinden 50 bin sana vermiş oluyor.

kar olmadan kim neden ticaret yapsın ?

cidden umarım anlatabilmişimdir gerçekten daha fazla açıklanacak tarafı kalmadı.

• yorgun şair kullanıcısına yanıt
    Bir gün bankaları faizi bu kadar güzel savunan biri olacağı aklıma gelmezdi. Teşekkür ederim faiz sistemini çok güzel anlattın.

• Demek ki vadeli hesabımın vadesi dolduğunda bankanın bana verdiği para faiz değilmiş. Çünkü banka benim paramı kullanıyor, benim paramla yatırım yapıyor ve bu yaptırımlardan sağladığı gelirlerden bana pay veriyor. Sizi tatlı su müslümanları sizi

• Mevlana ne güzel demiş;

Cahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana, ya da yazık olur adabına.

@mobilephone
  • Dinime küfreden müslüman olsa bari
  • Sana da uzun uzun cevaplar verebilirim ama vazgeçtim çünkü sizin anlayacağınız yok o nedenle kim ne yapıyorsa yapsın, ister faiz yeyin ister yemeyin ben gereken açıklamaları yaptım.
    Burada faiz konusunda ki hassasiyeti vurguluyorum, araştırmıyor adam üstüne ben açıklıyorum merak edip internetten bakar diye adam gelmiş bana hala laf yapıyor. Bak ben senin verdiğin örneği açıkladım, ne oldu bana yanlış tarafını gösteremedin ? gösteremediğin için de hep papağan gibi aynı şeyleri söyleyip duruyorsun.
    De ki bana şu şu yanlış, diyebiliyor musun ? diyemiyorsun.
    AMa ben sana savunduğum düşünceyi çok güzel bir şekilde anlatttım.
    Senin yaptığın ise hala "faizli işlemle ne farkı var, o da faiz" gibisinden laflar.
  • Dostum devlet memuruysan artan oranlı ödeme seçebilirsin maaş zamlarını vs. düşünürek.Öğrneğin ilk yıl 2.800 sonra 3000 3.yıl 3200 sonraki yıl 3.400 5.yıl 3.600 olarak ödersin yada vadeyi kısaltırsın orası senin bileceğin iş.
  • Arkadaşlar,
    Olur da Sur Yapı’nın herhangi bir projesinden ev alacaksanız teslim tarihi itibarı ile hayata geçirmedikleri (gerçekleşeceği belirtilse bile) tüm vaadleri için MUTLAKA teslim tutanağına not düşün ve takip eden bir ay içerisinde gerçekleşmezse (1 aylık zaman aşımı süresi geçmeden) dava açın. Aslına bakarsanız bunu diğer firmalardan alacağınız evlerde de yapmanızı öneririm ama Sur Yapı bu konuda net olarak yalan söylediği için ekstra dikkatli olun.

Ben İstanbul’da Adapark projesinden ev aldım; “her daireye özel bir park yeri” tahsisi sözlerini tutmadılar; üstelik “tüm etaplar bittikten sonra” diyerek oyaladıkları için 1 aylık zaman aşımı süresini de geçmiş olduk ve bir hak iddia edemiyoruz.

Yaptıkları projede her daire için yeterli park yeri yok; bu yüzden bu vaadle satıldığı halde sözlerini tutmayarak tüm daire sakinlerini mağdur ettiler.

• Bu devirde krediyle ev alınmaz. Yeniçağın köleliği resmen.

• -IKE- - kullanıcısına yanıt
    Merhaba

SUR YAPI'dan korktuğun için mi yeni konu açmayıp bu konu altına saklandın?
    İftira atıyor olabilir misin?

Güle Güle..
  • evet arkadaşlar konuyu açalı ve krediyi çekerek evi alalı 3 yılı geçmiş ve yaklaşık 4 yıl daha kalmış konut kredimin bitmesine...Bu arada dediğim gibi krediye 3200 TL ödüyorum aylık olarak, aylık gelirimiz krediyi çekerken 6000-6500 TL değişiyordu, şu an ise 9000-9500 TL civarı...Evi 200 TL'ye almıştım şu an için değeri 380-400 bin civarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seymen84

evet arkadaşlar konuyu açalı ve krediyi çekerek evi alalı 3 yılı geçmiş ve yaklaşık 4 yıl daha kalmış konut kredimin bitmesine...Bu arada dediğim gibi krediye 3200 TL ödüyorum aylık olarak, aylık gelirimiz krediyi çekerken 6000-6500 TL değişiyordu, şu an ise 9000-9500 TL civarı...Evi 200 TL'ye almıştım şu an için değeri 380-400 bin civarı.
    Kaç para çektin ?

• seymen84 kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun.sormasi ayip mesleğiniz nedir

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.