Şimdi Ara

Kiracıyım Ev Almak İstiyorum (Gelir ve Bilgi İçerir)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
3.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu ay kiram 700 lira olacak.650 den oturuyordum, 2 yıllık kontratım bu ay bitiyor.Bir evimiz yok, ilk evimizi alacağız nasip olursa.Eşimle beraber aylık gelirimiz 6000 TL ikimizde devlet memuru.Elimdeki nakit peşinat 15.000 TL...Birde 40.000 lira değerinde bi arabamız var.Şu an bir kredi veya kredi kartı borcumuz harcımız yok şükür olsun.

Şimdi 3+1 bir daire almak istiyoruz ve beğendiğimiz daire fiyatları 150 - 200 arası değişiyor.Aylık krediye ödemeyi düşündüğüm rakam ev alınca kirada vermeyeceğimiz için 3,400 TL düşünüyoruz.Arabayı satmak istemiyorum çünkü araba şart satıp daha düşük bir model alma konusunda da emin değilim.

Vade olarak 5 yıl düşünüyorum çünkü hem faizler çok yüksek hemde ödeme gücüm varken erken bitsin diyorum. Dün Vakıfbankla görüştüm 1.11 faizle 150.000 TL kredi 5 YIL aylık 3,400 TL ve toplam ödeme 206,000 TL yapıyor.5 Yıllık kira giderim ise her yıl artacağınıda hesaplarsak ortalama 50.000 TL yapıyor.

Bu konuda bilgi sahibi olan forumdaşlardan öneri ve varsa tecrübe paylaşımı rica ediyorum..Saygılar...

• Maliyet ne olursa olsun insanın kendi evi gibisi yok hocam.Ama biraz elde para olursa daha iyi olur.150 200 bini tek seferde çekince ödemesi biraz koyuyor tabi.Bu şartlarda toplam maaşınızın yarısı krediye gidicek.dişimizi 5 sene sıkarız diyosanız alın.kiraya şu kadar krediye bu kadar diye mantık yürütmeyin.kendi evinizin olması paha biçilemez.kredi ve rutin masraflar harici idare ettiricekseniz durmayın alın derim ben.5 değil 7 8 senelikte yaptırabilirsiniz.ödeme kolaylığı açısından

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam ben de ev almayı düşünüyorum, ama İstanbul'da ev almak artık bizim gibi insanlar için imkansız oldu. Ne olursa olsun, Maddi gücün varken al. Sen 206.000 TL ödeyeceksin ama 5 sene sonra ödediğinden fazlasını edecek evin.
  • istemeseniz de arabayı satmak daha iyi olur. sonuç olarak peşinat ne kadar fazla verebilirseniz alacağınız kredi ve ödemesi kolaylaşacak.
  • Arabayı 40.000 liraya satıp 25.000-30.000 liralık bir araba almakta seçenekler arasında tabi, peşinat ve tapu gibi çıkabilecek diğer masraflar açısından...
  • Benim şahsi fikrim çok doğru bir karar vermiş olursunuz.Ben ilk önce araba alıp sonra ev almak istedim yani ilk ev almak çok sıkıcak.Allah nasip ederse kredi bittimi bende ev alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Senyour

Benim şahsi fikrim çok doğru bir karar vermiş olursunuz.Ben ilk önce araba alıp sonra ev almak istedim yani ilk ev almak çok sıkıcak.Allah nasip ederse kredi bittimi bende ev alacağım.

Ev almak biraz zor peşinat olmayınca cesaret edemiyor insan bu ortamda.Araba her zaman alınıyor bende satayım gitsin 5 yıl sonra ev borcum bitince istediğim sıfır arabayı alırım diyorum kendimi avutuyorum belkide :)O zamanda bu evi satıp bahçeli bir müstakil ev almak isteyeceğimi şimdiden biliyorum :) Bir 5 yılda öyle gitti, ondan sonra bir sıfır araba bir 5 yılda öyle ömürden gidiyor işte böyle 5-5-5...
  • quote:

Orijinalden alıntı: seymen84

quote:

Orijinalden alıntı: Senyour

Benim şahsi fikrim çok doğru bir karar vermiş olursunuz.Ben ilk önce araba alıp sonra ev almak istedim yani ilk ev almak çok sıkıcak.Allah nasip ederse kredi bittimi bende ev alacağım.

Ev almak biraz zor peşinat olmayınca cesaret edemiyor insan bu ortamda.Araba her zaman alınıyor bende satayım gitsin 5 yıl sonra ev borcum bitince istediğim sıfır arabayı alırım diyorum kendimi avutuyorum belkide :)O zamanda bu evi satıp bahçeli bir müstakil ev almak isteyeceğimi şimdiden biliyorum :) Bir 5 yılda öyle gitti, ondan sonra bir sıfır araba bir 5 yılda öyle ömürden gidiyor işte böyle 5-5-5...

Ev almak gerçekten cesaret istiyor.Zaten ev fiyatları uçtu gidiyor.Ben arabayı satıp peşinat olarak kullanmaya çalışacağım.Bu zamanda zaten kredisiz kolay kolay ev araba almak çok zor.

• Yaşım ufak olabilir sizlere göre ama konuyu açan abim ve sizlere biraz tavsiye demeyelimde ona :) örnekler vereyim.

5 Yıllık kredi çok güzel kısa vade de bitecek çünkü insanız istekler hiçbir zaman bitmeyecek. 40.000 Tl değerinde arabanız var çok güzel. Bunu satmalısın bence abim çünkü 15 Tl Nakit var en kötü ev 150.000 TL den başlıyor (istanbulda ücra yerlerde) geliriniz güzel, çoluk çocuk yok sanırsam size takılan birşey yok bir süre toplu taşıma dahi kullansanız olur karı-koca gezebilir işinizi görebilirsiniz ama yok arabam olsun acil birşey olur diyorsan abi 15.000-20.000 TL aralığında güzel dizel motora sahip araçlar bulunmakta bu araçlar ile 5 yılı çok güzel geçirebilirsin.

Dahasında fiyatların her geçen gün arttığı Türkiye piyasasında aldığın ev 200.000 Tl ise evin 200.000 Tl olmayacak ki her sene bu fiyat üstüne katlanır sen bunu en kötü 300.000 düşün . Sonra satarsın veya kiraya verirsin artık orası ayrı bir boyut.

Örnek vereyim kendimizden;
    Bizim evimiz 250.000 TL idi aylık 3000 TL ödemesi ile 7-8 yıl bir ödemesi vardı peşinatta verdik tabi. Şuanki değer yaklaşık 400.000 Tl ve sadece evi alalı 8 ay oldu abi.

Kendi evine para harcamak çok güzel birşey abi bir kere karışan eden yok ya güzel değil mi :) Kafan rahat her şekilde tek muhatabın banka olacak.
    Biraz uzunca devam ettim ama toparlamaya çalışayım.

200.000 TL lik bir daire için arabanı sat 20.000 Tl lik araç al elinde 15.000+20.000=35.000 TL nakit kalacak. Bunun ile aylık ödeme tutarı bende 3500 TL gayet yeterlidir ki gerçi bunu banka ile görüşmeniz lazım faiz oranlarıda bunu etkiliyor, bu civarda aylık ödeme bence sizi geçindirir geriye 2500 TL ile krallar gibi yaşarsınız abi çocuk yok diye konuşuyorum bu arada.

Böyle bir plan ile hem araba hem ev sahibi olmuş olursun 5 yıl sonra model yükseltirsin inşallah :)

• 10 yıldan kredi çeksen tahminim ayda 2400 falan ödeyeceksin bence 10 yıldan kredi çekmeyi deneyin öyle daha iyi olur sizin için öteki türlü elinizde çok az bir para kalacak Allah korusun başınıza bi şey gelirse elinizde avucunuzda doğru dürüst para kalmayacak
  • Konuyu açalı baya olmuş durum hakkında bilgi vereyim dedim;Haziran ayında 200.000 TL'ye 175.000 i kredili 84 ay vadeli 3+1 140 metrekare evimizi aldık şükür :) 76 ayımız kaldı...Aylık 3200 TL ödüyoruz...Arabayı 43.000 liraya sattım ve 25000 liraya başka bir araç aldım peşin olarak... Şu an kredi sonrası bize 3000 lira kalıyor ama hala tek maaş yaşamaya alışamadım.Tek bir kredi kartımız var, tüm borçlarımızı sıfırladım sayılır,kreş parası ödüyorum, işe geliş gidişler araçla yapılıyor,evin sıfırda olsa eksği bitmiyor ve hala doğru dürüst birikim yapamıyorum.Bu aydan sonra birikim yapmayı düşünüyorum. Yetmiyor mu tabiki yetiyor bir şekilde ama eskisi gibi rahat değiliz artık, 76 ay bu sisteme ayak uyduracağız.Bu arada yanımıza yapılan bloktaki 110 metrekare eşdeğer bir daire 300.000 liraya geçen hafta satılınca doğru yaptığıma dahada bi inandım.Allah herkese nasip etsin tabi son taksiti ödemeyide :)

• Abi biraz sıkıntı çekersin ama ilerde aldığın değerlenicek ödediğin faiz bir nevi sıfırlanmış olucak,hayırlı olsun eviniz güle güle oturun

• simdi yeni bir kampanya yapti devlet, bence onun bekleyin faiz oranalri cok dusuk ve vade 20 yil, bence bundan yararlanin
  • faizle iş yapma bence, git bir katılım bankasına bu konuda bilgi al hocam güzel bir niyetin var faizi karıştırıp o niyeti kirletme bence
  • Biz de geçtiğimiz yaz 3+1 ve 2+1 olarak 2 daire aldık. Büyüğü anne-babam için küçüğü de benim için. Düğünüm olacak 1 seneye kadar inşallah. Tabi bizim birikmişimiz vardı. Sadece 30 bin TL açık vardı arabamı satmak istemediğim için onu da bankadan çektim. Şimdi kardeşim için de bir ev alma niyetimiz var ancak her şeyi tükettik. Bankalar ve yüksek faizlerle uğraşmak istemediğim için bu sefer eminevim olayını deneyeceğim. Keşke siz de öyle yapsaydınız. 50-60 bin lira fazladan ödüyorsunuz.
  • Yeni mesajınızı okuyunca bir tebessüm oluştu yüzümde hocam. Hayırlı olsun güle güle oturun inşallah.
  • yorgun şair kullanıcısına yanıt
    katılım bankasında faiz yokmu sanki. ismini değiştirip kar payı bilmemne payı diye kakalıyolar. kuveytmiş katılım finansmış alayı dümdüz banka. hikaye o işler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mobilephone

katılım bankasında faiz yokmu sanki. ismini değiştirip kar payı bilmemne payı diye kakalıyolar. kuveytmiş katılım finansmış alayı dümdüz banka. hikaye o işler.

katılım bankasında faiz yok kardeşim, katılım payı dediğin şeyi de araştır istersen.
    bence toplum olarak en büyük eksiğimiz "araştırmamak".
  • quote:

Orijinalden alıntı: yorgun şair

quote:

Orijinalden alıntı: mobilephone

katılım bankasında faiz yok kardeşim, katılım payı dediğin şeyi de araştır istersen.
    bence toplum olarak en büyük eksiğimiz "araştırmamak".

Katilim bankasinda faiz yoksa 100bin lira kredi alirsam kac para geri oderim?

Diger faizli bankalardan 100bin lira kredi alsam kac para oderim?

Ben sitelerinde baktigimda nedense geri odenen paralar asagi yukari ayni.

• Katılım bankaları sana para vermez oncelikle.

Faiz: para-para veya mal-mal alisverisinde oluşan fazlalik kısaca.

Mesela sen bana 100 lira verdin dedin ki al bunu bana geri 120 lira vereceksin işte 20 lira faizdir.

Başka bir örnek; sen bana bir kilo elma verdin al bunu bana geri 1,5 kilo elma verirsin dedin işte bu yarım kilo da faizdir.

Ama;

Para-mal değişiminde oluşan fazlalik faiz değildir ticarettir.

Katılım bankaları bu yüzden nakit vermez sana, diyeceksin ki kar payı nedir o halde .

Gittin bankaya dedin ki ben araba alicam şu kadar paraya ihtiyacım var. Banka sana o parayı vermek yerine diyor ki arabayı ben alayım mal sahibi ben olurum sen benden alırsın arabayı.. artık mal sahibi banka olur ve banka der ki bu parayı şu kadar ayda odersen senden kar payı şu kadar alırım . Diyeceksin ki faizle ne farkı var ?

Banka para verseydi sana senden de o parayı fazlasıyla alsaydı faiz olurdu

Burada banka sana para vermiyor mal veriyor karşılığında da parasını alıyor.

Bunu günlük hayatta hepimiz yaparız yani malı alırız parasını veririz.

Üstte ki arkadas demiş ki oranlar hep aynı, bankalar kafasına göre oran veremiyor arkadaşlar bunları denetleyen kurumlar var.

Ha diyeceksin ki niye daha az kar payi yok ? Orası da bankaya Göre değişir isteseler yaparlar tabi.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.