Şimdi Ara

Kiraların Bankaya Yatma Zorunluluğu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bildiğiniz gibi 1 kasımdan itibaren kiraların bankaya yatması
    zorunlulugu geliyor.

Yatırmayanı tespit ettikleri takdirde ise ; 320 YTLden az olmamak kaydıyla

kiranızın %5'ini ceza olarak alıyorlarmış.

Peki diyelimki 1000 ytl her ay kira alıyorum.

Devlet bunun belli bir kısmını vergi diye alacakmıs

üstelik her ay bu doğru mudur?

• Doğrudur. Zaten o yüzden bankaya yatırma zorunluluğu var. Yakında mezarda yatma parasıda alacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clubbedtodeath -- 22 Kasım 2008; 21:49:34 >
  • Ne kadar yüzde alacaklar?

Kimsenin yatıracagını sanmıyorum ben. Yada kira diye yazdırılmaz acıklamaya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nitrotek

Ne kadar yüzde alacaklar?

Ben 2 senedir kiramı bankaya yatırıyorum. Ödeme şeklini kira diye söylüyorum. Herkes uyguluyor bi siz kalmışsınız.
  • Bizde bankaya yatırıyoruz kira diye de sölüyoruz tabiki.de. ama ben bundan sonrası için diyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nitrotek

Ne kadar yüzde alacaklar?

Sen yazdırmasan da her ay düzenli olarak aynı miktarda para yatacağı için pek işe yarayacağını sanmıyorum.
  • Kira paralarının bankaya yatma olayı hükümetin yeni bir oyunu, kiralar bir kısmı elden gidiyordu kayıt altında değildi yeni düzenleme ile bu kira paraları piyasada sirkülasyon yapacak diye ümit ediyorlar, yani maksat para 3-5 gün bankada kalması bankaların para trafiğini arttırıp suni dalgalanma yaratmak. Bu yolla devlet kiralardan hem vergisini almış olacak, hemde bankalar havaleydi Eft'teydi vs. pastadan payını alacaklar.
    İnşallah ekonomi açısından biraz hareketlilik olur, gidişat hiçte iyi değil...
    benim görüşüm böyle (ekonomistler daha iyi bilirler )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.