< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kiralık Araç Lastiği Patlaması: Ne Yapmalısın?
Kiralık bir araç kullanırken lastik patlaması yaşamak stresli ve can sıkıcı bir durum olabilir. Ancak doğru adımları izleyerek sorunu güvenli ve verimli bir şekilde çözebilirsin.
Kiralık aracın lastiği patlarsa yapman gerekenler şunlardır:
- Güvenli bir şekilde dur: Lastiğin patladığını fark ettiğinde, aracı yol kenarına veya güvenli bir alana yönlendir.
- Park frenini çek ve dörtlü flaşörlerini yak: Bu önlemler, aracının yerinden oynamasını ve diğer araçlarla çarpışmasını önleyecektir.
- Araçtan inmeden önce emniyet kemerini tak: Lastiği patlamış bir araçla uğraşırken güvenliğin her zaman öncelikli olmalıdır.
- Stepne lastiği çıkar: Kiralık araçların çoğunda stepne lastik ve onu değiştirmek için gerekli aletler bulunur. Bunları bagajdan çıkar.
- Patlak lastiği kaldır: Aracının kriko noktalarını kullanarak aracı kaldır ve patlak lastiği gevşet.
- Stepne lastiği tak: Patlak lastiği çıkar ve yerine stepne lastiğini tak.
- Lastikleri sık: Lastikleri üreticinin önerdiği torka sık.
Moov ve Tiktak gibi araç paylaşım şirketlerinden kiraladığın araçlarda lastik patlaması durumunda şunları yapmalısın:
- Uygulama üzerinden destek al: Sorunu uygulamadan bildir ve destek ekibinden yardım iste.
- Yardım hattını ara: Kiralık araç şirketinin 7/24 ulaşılabilen yardım hattını arayarak yol yardımı isteyebilirsin.
Unutma:
- Lastik patlaması durumunda sakin kalmak ve güvenliğini sağlamak önemlidir.
- Stepne lastiği değiştirme konusunda rahat değilsen, yol yardımı çağırmaktan çekinme.
- Lastik patlaması yaşadıktan sonra en kısa sürede kiralık araç şirketini bilgilendir.