Şimdi Ara

kiralık araca çarptım şirket para istiyor, ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kazadan aylar sonra şirketin avukatı aradı, değer kaydı ve arabanın çalışamadığı günler için para istedi. Mahkemeye dava açılmış. Kasko her iki tarafta var, trafik sigortası zorunlu zaten.
    1. Değer kaybı ve arabanın çalışmadığı günler için yasal olarak tazminat almaları mümkün mü?
    2. Kasko veya trafik sigortası bunu karşılar mı?

Zaman ayırıp bilgisini paylaşan herkese teşekkür ederim.

• İlginç bir olay gerçekten,takipteyim
  • Belediye otobüsüne çarparsanız böyle bir konunun olduğunu biliyorum, bir de tiari taksilerde.
    Ama kiralık araçlarda bu konuyu bilmiyorum.
  • böyle bir şeyi ben de duymuştum.
    hatta abartı bir rakam talep edince, şirketin bildirdiği yıllık kazanç ve ödediği vergilere bakıp ona göre bir rakam talep edebilirsiniz diye bir itaraz olmuş.
    kasko konusunda ise, bu gibi olayları kapsayan bir kloz var ise karşılar diye biliyorum.
  • aracı kiralarken sözleşmede bununla ilgili bi bölüm vardır belkide, altına direk imza atılmamalı , neleri kabul ve tahattüt ediyoruz ona dikkat etmek gerekebilir
  • Trafik sigortası değer kaybı ve kazanç kaybını karşılamaz.

Kusur dağılımı nedir? Sizin kazada kusur oranınız nedir? Ayrıca Kasko poliçesi teminat kapsamında belirtilen hususlars yer verilmiş mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aborak

Kazadan aylar sonra şirketin avukatı aradı, değer kaydı ve arabanın çalışamadığı günler için para istedi. Mahkemeye dava açılmış. Kasko her iki tarafta var, trafik sigortası zorunlu zaten.
    1. Değer kaybı ve arabanın çalışmadığı günler için yasal olarak tazminat almaları mümkün mü?
    2. Kasko veya trafik sigortası bunu karşılar mı?

Zaman ayırıp bilgisini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Bizede 1 yıl önce yaptığımız kaza için şirket dava açtı %100 kusuru biz aldığımız için değer kaybı ve arabanın çalışamadığı günler için dava açmışlar 2000 tl para istiyorlar.Kusurlu olan biz değildik ancak kusuru biz üzerimize aldık arabanın tamiri için 4 gün sürmüş ve bunu yaklaşık 75 tl ile çarpmışlar toplam 2000 tl para istiyorlar.Çarptığımız araç ford focustu hatchbackti.Bizimde arabamızın değeri düştü falan diyemiyoruz çünkü suçluyuz sizde suçu üzerinize aldıysanız yani %100 suçluysanız ödemelisiniz.Arabayı siz kiralamışsanız ve herhangi bir şeye imza attıysanız onu inceleyin.Büyük şirketler avukat çalıştırıyor 5 kuruşu bile değerlendiriyorlar.Muhtemelen filodan kiralamışsınızdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geçen gün arkadaşım bir ticari taksiye çarptı. kusur oranları belli diil. kasko karşılar ne de olsa diyerek trafik kaza tutanağına taksinin biraz hızlı gittiğini yazmadık. kusur muhtemelen bize çıkacak. şimdi taksi sahibi arayıp taksim şu kadar gündür çalışmıyor deyip para istiyor. kaskomuz bunu karşılamakla mükellef midir? dava açılırsa ben mi öderim kasko şirketi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_sldnfl -- 3 Ocak 2012; 2:33:37 >
  • Eğer kaskoda İş Durması-Gelir Kaybı teminatı verildiyse bir sorun olmaz, kasko karşılamak zorundadır fakat eğer bu teminat yoksa mahkemede siz suçlu görünürsünüz.

Kaskoda belirtilen bu teminatın karşılığında aracın günlük ortalama kazancı yazar ve aracın serviste yattığı gün sayısı baz alınarak ödeme yapılır.
  • Geçmiş olsun neden aracı teslım ettığınde bu parayı senden talep etmedılerde aylar sonra senden istedıler.kaza yaptıysan araç teslım sırasında sıze aracın sanayıden kaç gun içerısınde çıkıcağını soyleyıp ona gore sanayıde kalan surecdekı gunluk anlaşma yaptığın para mıktarını ıstemesı lazımdı.kasko veya trafık sıgortası yatan gun ucretını ödemez ıkılı kazaysa yaptığın suçda sızdeyse sızın trafık sıgortanız dığer aracı çder sızın aracınızın kaskosuda kendı hasarını öder ama kesınlıkle sıgorta şirketı yatan gun sayısını ödemez. tekrar gecmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.