Şimdi Ara

Kiralık daireden erken çıkma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öğrenciyim ben kardeşim ve bir arkadaşımla temmuz ayında eve çıktık. Arkadaşım sağolsun evden ayrılacağını söylüyor bu ay sonunda. Memleketine dönüyormuş.
    Ben zaten kardeşimle kendi payımı ödediğim için 2/3 pay ödüyordum şuan onun yüküde üzerime binecek. Bir kaç yer araştırdım ama ev arkadaşı da bulamadım malesef dönem ortası olduğu için.
    Bir arkadaşım gerekirse onların yanına taşınabileceğimi söyledi ancak sözleşmem varken bende çıkarsam ne gibi bir durum olur. Sözleşmede şöyle 2 madde var. Bilgili arkadaşlar yazarsa çok mutlu olurum.

21)Kontrat müddeti 1 yıldır. Kiracı kira müddetinden önce daireyi terk edecek olursa kalan kiirayı tek seferde ödemeyi kabul etmiştir.
    24) Mesken; mal sahibinin izni ve onayı olmadan bir başkasına devredilemez. Bu sözleşmede imzası olanlardan birisi dahi ayrılacak olursa kontrat düşer.

Bu şekilde ben ve kardeşim evi boşaltırsak ne gibi bir sonuç oluşur. 24. maddeye bakılırsa kontratın düşmesi ne anlama gelir.

• Teşekkürler peki topluca isteme gibi durumu söz konusu mu kalan kirayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gluonx G kullanıcısına yanıt
    Topluca isteme kanun gereği yasak yazılması bir şey ifade etmiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En fazla siz ciktiktan sonraki 3 aylık kira bedelini isteyebilir. Ama diyelim ki siz çıkar çıkmaz kiracı buldu. O zaman o bedeli de isteyemez. Yani en fazla 3 ay. 3 ay bitmeden kiraya verirse hicbirsey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir garip kira sözleşmesi
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.