Şimdi Ara

Kiralık şirket aracı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba eşime çalıştığı firma kiralık araç tahsis edecek. Bu araç kiralık olduğu için ben de kullanamaz mıyız? Kaza vs olursa kontrat kimin adınaysa o mu kullanıyor olmalı? Bir de diyelim ki araca ihtiyacımız yok diye istemedik. Bunun yerine o kiralık araç bedeli maaşına eklenir mi?

Bu konuları bile yardımcı olabilecek var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1. Derece aile yakınları kullanabilir diye biliyorum . Sonuçta o araç eşinize ve ailesine özel tahsis edilmiş .Kullanın sıkıntı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 12 Şubat 2022; 17:58:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mentalist23 M kullanıcısına yanıt
    Bende kiralık araç kullanıyorum
    İlk kiralama yaptığımız yıllarda bildirilen kullanıcı + şirket sahibi veya sahipleri / eşi veya eşleri kullanabiliyordu
    Ödemeler vs problem olmadığından 2. Ve 3. 3 yıl uzun dönem kiralamalarda kullanıcı olan benim de eşim isterse kullanabiliyor
    Bunu kiralama yapan filo kiralama firmasının sizinle ilgilenenen danışmanından öğrenebilirsiniz

Mesela bazı uzun dönem kiralamalarda araç yurt dışına çıkamaz , benim 3. uzun dönem kiralama biz çıkabiliyoruz

Araba almayayım parasını verin konusu ile teklif etmek bile abes olabilir
    Eşinizin ehliyeti var ki araba tahsis ediyorlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tamamen yapılan sözleşme ile alakalı. Bazı sözleşmelerde aracı herkes kullanabiliyor, bazısında şirket çalışanları bazısında ise sadece tahsis edildiği şahıs. Kullanım yetkisi olmayan şahıs kaza yaptığında kaza masraflarını üstleneceği gibi üstüne yatma parası tarzı cezalar da yansıyabilir. Esasen şahıs kaskolarında da bu tip detaylar var (sadece ruhsat sahibi kullanacak dendiğinde indirim yapılması gibi) fakat fiyatı pek etkilemediğinden pek bilinmiyor.

Kiralık aracı istememe durumu da şirketin gereksinimleri ve tercihleri ile alakalı, bazı şirket (özellikle küçük şirketler) kendi aracını kullanman halinde yakıt+aracın yıpranma payı şeklinde ödeme yapabiliyor. Büyük şirketler bu tip işlere pek kafa yormaz, şu kadar kişiye araç lazım der, o sayıda araç kiralayıp geçer. İhtiyacı yok kısmını pek anlamadım sadece, araç tahsisi gün içinde bir yerlere gitmesi gereken personele yapılır genelde, sadece üst düzey yöneticilerde günü ofiste geçirse bile araç tahsis edilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç Kiralama Hakkında
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.