Şimdi Ara

Kırık OBP ile neden hazırlanılmaz? Mantıklı bir açıklama sunar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
9.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi kırık OBP'nin geri attığını biliyoruz. Fakat ham sıralama ne kadar iyi olursa o kadar az geriye attığını da biliyoruz. Mesela Puango'da tahmini netler girdim ve TM ham sıralama 1001 iken yerleştirmede 1116 oluyor. (OBP 84) Yukarıdan "geçen sene bir bölüme yerleştim" tikini koyduğumda 1001 olan ham sıralama yerleştirmede 2732 oldu. Bu tabii insanı elbette üzer fakat çok çok büyük bir oynama değil. Netleri biraz düşürüp yeni bir hesaplama yaptığımda EA ham sıralama 1984 yerleştirme 2155 oluyor. Kırık OBP olunca 1984 olan ham sıralama 6155 oluyor. Şimdi kendi durumuma geleyim:

Ben bu sınava 3 yıl girdim. 12. sınıfta zaten berbat durumdaydım. İlk mezun senemde daha iyi bir sıralama yaptım. Bu sene çok çalışamadım. Kafayı taktığım bazı meseleler vardı. Kendi hatam, ceremesini de ben çekeceğim. Geçen seneden daha kötü bir sırlama yaptım. Boşta kalarak hazırlanmak istemiyorum. Fakat İngilizce hazırlığı olan ve her ihtimale karşı pişman olmayacağım bir bölümü seçeceğim ve kırık ile tekrar hazırlanacağım.

Eğer bölüm Türkçe ise yani direkt 1. sınıftan başladıysanız bölüm dersleriyle üniversite sınavına hazırlığı birlikte götürmek elbette zordur, bunu anlarım. Eğer üniversitedeki rahatlığı severseniz (bahsettiğim rahatlık iyi kötü bir yere yerleşip sınav kaygısından geçici de olsa kurtulmuş olmak) sever ve hedefinizden saparsanız tekrar hazırlanmaktan vazgeçebilirsiniz, bunu da anlarım. Fakat İngilizce hazırlık okurken, bir insan neden kolay TM'den ve DİL'den (hazırlık okuyor olmak da elbette artı netler getirecektir) tekrar hazırlanıp iyi bir sıralama elde edemesin? Haftada 25-30 saat ders ardından koca bir boşluk. Gezip tozmaya çok düşkün birisi değilim. Eskiden öyleydim fakat şu an değilim. Bu sınava kafayı taktım.

Forumda ve başka yerlerde kırık OBP ile hazırlanmanın çok zor olduğuna dair bir algı oluşmuş durumda. Bunun sebebini araştırıyor ve size soruyorum aslında. Kendiniz bunu tecrübe ettiyseniz veya bir yakınınızda şahit olduysanız fikirlerinizi bekliyorum.

• Kırık OBP ile neden hazırlanılmaz? Mantıklı bir açıklama sunar mısınız?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lustral seyahat kullanıcısına yanıt
    Hocam kırıkla da olsa şu anki sıralamamdan çok daha iyi bir yer gelecekse ve istediğim bir yerde okuyacaksam değmez mi denemeye?

• Evet MF'de arkadaşımı da bayağı geri atmış fakat TM için düşünürsek?

• dostum sayısalda ilk 10k için denermisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu sene hazırlık okuyacağım için tm den ilk 1000 için hazırlanacağım kırık obp ile insanları çok dinleme bence senin hayatın istediğin gibi yaşa mezunluk psikolojisini yaşayıp o stresle sınava girmektense rahat kafayla girip çok daha güzel yaparsın bu şekilde kazanan bir sürü insan var sırf rahat olduğu için

• building07 B kullanıcısına yanıt
    Hocam sayısaldan bahsetmiyorum yahu TM ilk 10-15 bin için konuşuyorum. Hatta 30 bin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skywards -- 19 Temmuz 2019; 17:54:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2018 82k
    2019 177k

daha mantıklı bir açıklama var mı ?

• YUSUF340809 Y kullanıcısına yanıt
    Anlamadım hocam geçen sene yerleşmiş miydiniz?

• Hocam yanlış anlamazsanız canınızı dişinize takıp çalıştınız mı? Ben çalışmadım mesela ondan soruyorum, bir önceki seneden 7 bin daha kötü geldi. TM miydiniz MF mi, OBP kaç bin geri atmış?

• Kırık OBP ile neden hazırlanılmaz? Mantıklı bir açıklama sunar mısınız?

Bu yüzden...

• YUSUF340809 Y kullanıcısına yanıt
    kırıkla yapacaksan bu arkadaş gibi yapacaksın illa derece demiyorum tabi ama obp çok atıyor
  • Kırık OBP ile neden hazırlanılmaz? Mantıklı bir açıklama sunar mısınız? al sana mantıklı açıklama

• Obp 91.93 keyfine girdim 77k oldum 99a attı

• TYT ve Biyoloji kısmı nasıldı?
  • 10k dan 23k ya attı. İstediğimi aldım da 20k olsaydı keşke.

• EA ve SOZ’de kırık obp ile hazırlanabilirsiniz. (Derece için)

Çünkü şöyle 20K yaparsanız bu branşlarda kırık OBP daha çok atar.

SAY için ise kırık obp tüm sıralarda feleğinizi şaşırtacak seviyede atıyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.