Merhaba arkadaşlar, Ben 2025 YKS'ye kırıkla hazırlanıyorum. TYT için geçen konusunu açmıştım ancak sayısal hakkında bazı sorularım var. Sizce 150-200 bin arasını kırıkla yapmak mümkün mü? Nasıl çalışmayı tavsiye edersiniz? Neler yapmalıyım? Şu anda TDS okuyorum ancak çocukluktan gelen mühendislik hayalimi gerçekleştirmek için bir kez daha girmek istiyorum. 150-200k ile mühendislik yazma diyebilirsiniz tabii olarak ancak benim istediğim bölüm Bilgisayar, kodlama pratiğim ve tecrübem de var. Şansımı denemek istiyorum. Tavsiyelerinize açığım. |
Kırıkla SAY 150-200k denemek
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
150-200 binlik mühendislikte mühendislik öğrenemezsin.
tds'den devam, ataması da iyi. 55-60k alıyorlar.
-
Ya şöyle söyleyim aslında hak veriyorum size hocam ama artık geleceğe dair farklı planlarım var. Belki bir sene daha oturup en azından 50-100k arası bir bölümü hedefleyebilirim, mühendislik ya da computer science kazanmayı çok istiyorum çünkü. AÜCS önerir misiniz mesela? Yeni bölüm ama konum olarak çok iyi bu okulu biliyorum gerçekten güzel bir konuma sahip. Veya o sıralamalarda başka bir bölüm, BÖTE belki? Hacettepe, Ankara vs. en kötü ihtimalle?
-
Reis dediklerinin hiçbiri için değmez. Bitir okulunu, kpss çalışıp atan. Yazılım sektörü kurtlar sofrası çok fazla zeki ve çalışkan insan bu alanı seçti onlar arasından sıyrılabileceğine inanıyorsan buyur gel. Kendini geliştirirsen onları yakalayabilirsin diyenler oluyor ama millet o elemanları yatıyor sanıyor, hayatsız gibi ders çalışıyorlar. Vasat ünide okuyup top tier öğrencilerin seviyesine gelmek ciddi anlamda zor.
öte yandan 100-200 binlik mühendislik bitirsen alacağın asgari ücret, kpss falan deneyeceksin atama yok.
Hevesini baltaladım biraz ama realist bakmak lazım. Askerde bi eleman vardı, ingiliz dili edebiyatı bitirip iş bulamamış sonra tıbbi sekreterlik bitirip atanmış 60k maaş alıyor. Bu parayı yazılımda başlangıç olarak alman için odtü ceng bitirmen lazım.
hele çer çöp diğer mühendislik mezunları iş bile bulamıyor, bulsa da asgari ücret
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EDB3A46F5 -- 20 Ekim 2024; 0:23:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım hocam teşekkürler. Yurtdışı imkansız mı peki sizce TDS'de? Yani B2 civarı bir İngilizcem var ve speakingim çok rahat. Coursera'dan ve yurtdışındaki resmi derneklerden tıbbi kurslar ve sertifikalar falan alsam en azından yurtdışındaki tıp müfredatına yaklaşmaya çalışmak işe yarar mı sizce? Bir de sadece merakımdan şey sormak istiyorum Sinop Nükleer Enerji Mühendisliği nasıl sizce? Yeni bölüm zaten kapatmamış 300k ile girilebiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPlanck_ -- 20 Ekim 2024; 0:54:12 > -
tds'de yurt dışı mevzusunu bilmiyorum hocam araştırmak lazım.
"sinop nükleer enerji"
bu tarz okul ve bölümler işsizliği ertelemek için var bence. ne akademik ne de sosyal anlamda kendine bir şey katacağını sanmıyorum, günün sonunda da işsizlik çok olası.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X