ismini bilmediğim için ancak tarif edebilirim sanırım. anakartta işlemcinin tam üstüne takılan soğutucuyu ana karta sabitleyen kare şeklinde siyah renkli parçanın bir ayağı kırıldı. bu yüzden soğutucu tam oturmuyor. şu ana kadar sorun yok ama sanırım ileride soğutma tam olmadığı için sıkıntı çekeceğim. sadece bu parçayı bulabileceğim veya soğutucuyu bulabileceğim yer var mıdır ? Gittigidiyor.com a baktım ama bulamadım. bir de her işlemci tipinde bu farklımıdır yoksa aynı mıdır. cevap verenlere şimdiden teşekkürler
umut
eğer ağır bir soğutucu takmadıysan şu anki hali yeterince sağlamdır ama yeni bir parça alman daha sağlıklı. Tüm işlemciler için aparatlar birbirinden farklıdır, işlemcinin ne olduğunu öğrenirsen forumdan parçayı bulabilirsin
o parça ayrı satılmaz ama bilgisayarcıları dolaşarak çıkma bitane bulabilirsin şansını bi dene biyle çalışman ileri ye doğru sıkıntı verebilir ve ses şiddeti de artabilir
quote:
Orjinalden alıntı: forreal
o parça ayrı satılmaz ama bilgisayarcıları dolaşarak çıkma bitane bulabilirsin şansını bi dene biyle çalışman ileri ye doğru sıkıntı verebilir ve ses şiddeti de artabilir
aynen oyle
478 pinli bi anakartın war sanırım eski parca satan bilgisayarcılara ya da bilgisayarcılara git erski çalısmayan ölü bi boarddan o parcayı iste isnide 478 pinli işlemci yatağı diyerek isteyebilirisin
bence anakartının teknik servisiyle bağlantı kur. bende de msi k8n marka bir anakart var ve bende aynı şekilde kırmıştım o plastik çerçeveyi. saha sonra akartı türkiyey getiren datagate firmasına mail attığımda bana msı kartların teknik servisinişn bimtest olduğunu söylediler. oraya bir arıza ilanı bıraktım sağolsunlar mesaj attıktan 3 gün sonra parçayı ücretsiz olara adresime kargoladılar. sadece kargo parasını ödedim. sanada tavsiye ederim. çünkü tahminim ancak teknik servisinde bulabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: muuzoo
bence anakartının teknik servisiyle bağlantı kur. bende de msi k8n marka bir anakart var ve bende aynı şekilde kırmıştım o plastik çerçeveyi. saha sonra akartı türkiyey getiren datagate firmasına mail attığımda bana msı kartların teknik servisinişn bimtest olduğunu söylediler. oraya bir arıza ilanı bıraktım sağolsunlar mesaj attıktan 3 gün sonra parçayı ücretsiz olara adresime kargoladılar. sadece kargo parasını ödedim. sanada tavsiye ederim. çünkü tahminim ancak teknik servisinde bulabilirsin.