Bildirim
KIRMIZI ISIKTA KONTAK KAPATMAK
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Marş motoruna uzun dönemdeki etkisini de düşünmek lazım.
Benim kişisel görüşüm, bence getirisi fazla olmaz.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Kontak açıp kapatmak anlık olarak daha fazla yakıt tüketmeye sebep olur, bir deneyde 30sn.'den daha fazla beklemeler için tasarruf sağladığını duymuştum ama ne kadar doğru bilemem. Ayrıca marş motorunun ömrünü kısaltacağı da bir gerçek.
Start stopun mantığı daha farklı araç her defasında kontak basmıyor sadece pistonlardaki hareketi durduruyor yani hazırda bekletiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _eRay -- 16 Ocak 2013; 23:27:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Marş motoru pert olur bence Ya da onla alakalı parçalar. -
anahtar sistemi, mars motoru ve aku icin saglikli olmadigi fikrindeyim...
Araba kullanmak ta bi zevk sonucta. Bu kadarda abartmamak lazim ;)
1 dakika civari beklemelerde kapatilabilir.
Rölantide beklerke 1 saatde kaç lt yakıyor? 0.2 lt olsa 1 TL etmez.
Değmez bence -
Çok uzun ışıklarda belki karı olabilir. Bu kadarda ince düşünmemek lazım. -
Bizim buralarda 90 saniyelik ışıklar var.. Gelde kapatma.. -
Aslında değmez ama 45 sn üzerinde bekliyorsanız yakıt avantajı olur ama kısa vadede. Mars motoru ve akü degisiminde aldığınız ekonomiyi amuduyla geri verirsiniz diger etmenlere girmeden hemde.
quote:
Orijinalden alıntı: K.B.R.O
Araba kullanmak ta bi zevk sonucta. Bu kadarda abartmamak lazim ;)
Zevk tabi yalnız benzin bitmeye yakın böyle hareketlerde bulunuyorum herzaman değil tabi :) . İşte ilgili parçalar zarar görmesinde.
Benzinli atmosferik bir araçta yapılabilir.Ama lpg li veya turbo beslemeli bir araçta yapmazdım. -
Aracın motoru yeterli ısıda ise rölantide yakacağı yakıt saatte 1 litreyi bile geçmez. 1 dakika motoru kapatıp açsan marş sırasında yakacağı yakıt ve marş motorunu düşündüğümüzde pek mantıklı gelmiyor. -
aracinda turbo varsa cok yazik edersin kardes. turbo sagligi icin 15 sn acincada 15 sn dersen zaten ac kapa 30sn gerek. yazik kapatma daha iyi.
diger turlu ise mars motoru kontak problem olusturabilir..
Bazen 90 sn bekliyorsun..yada 110 sn.. o zaman kapatıyorum ben... -
Getirisini bilmem de uzun vadede götürüsü olacağı kesin.. -
Aşırı yoğun köprü trafiği veya 1 dakikadan uzun trafik ışıklarında motoru durduruyorum bende, araç ard arda durudup çalıştırılmadığı sürece pek problem olacağını sanmıyorum.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X