Şimdi Ara

Kış Lastiği Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araçla uzun mesafe yol yapan yada uzun süre araç kullanan biri değilim. Rutin dışında bir işim çıkmadıkça 15 20 dk kısa mesafelerde kullanıyorum. Kısa mesafelerde kullandığım için kış lastiği taktırmamıştım. Ama daha fazla riske atmak istemiyorum kış lastiği taktıracağım. Bu konuda bir kaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

1- Kısa mesafeler yaptığım için herkes 2 lastik al diyor. 2 lastik mi 4 lastik mi almalıyım ?

2- Araçtaki orjinal lastikler 195/60 r15 88H... İstediğim markalarda bu özelliklerdeki lastikler ya çok pahalı yada yok. Ben 195/65 r15 91T taktırmak istiyorum. Buda yaklaşık %3 lük bir değişime den geliyor. Bu sorun olurmu ?

3- İki lastik arasında kaldım.
    1. seçenek Michelin Alpin 5 195/65R15 91T
    2. seçenek Nokian 195/65 R15 91T WR D4
    Bu lastiklerden hangisini seçmeliyim ?

• 1-arabanın arkasının yanınızda gezmesini istemiyorsanız 4 tane alın
    2-yüzde3 kabul edilebilir sınır.
    3-petlas snowmaster w651 tavsiye ederim.
    http://www.hepsiburada.com/petlas-195-60-r15-88h-snowmaster-w651-kis-lastigi-uretim-yili-2016-pm-otozsu22840

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 8 Ocak 2017; 0:25:53 >
  • Bu lastik bende var karda ve buzda efsane hem de yerli. Ama yağmurda pek iyi değil gibi bendeki 185-65-15 olduğun için de olabilir. Puanlama sistemine ve DB değerlerine bakarak ihtiyacınıza göre olan seçimi yapabilirsiniz.

Ek olarak başkalarının da hayatını düşünüyorsanız 4 lastiği de mevsimine uygun alın. Uğraşmak istemiyorsanız yaz kış kullanılan lastiklerden alıp da kullabilirsiniz. Sonuçta yaşadğınız yerde ne kadar soğuk ya da ne kadar kar yağıyor ona bağlı.

Edit: Üst mesajdaki petlas.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergün. -- 8 Ocak 2017; 1:19:59 >
  • 1. Mutlaka kış lastiği alın ve 4 tane alın.

Çünkü mesele sadece kar veya buz değil, soğuk havalarda (7 derece ve altında) yazlık lastikler çok sertleşiyor ve kesinlikle yol tutmuyor.

2. Kaliteli bilinen markalar haricinde lastik almayın.

Bunu açıklamaya gerek yok zaten. Alırken AB lastik işaretine bakın fren performansı en yüksek olan lastiği tercih edin.

Nokian Lastiklere özellikle de kış lastiklerine iyi diyorlar kullanmadım bilmiyorum.

Bende Lassa Snowways 3 var. Sınıfındaki en iyi lastik değil ama oldukça iyi iş görüyor, fiyatı da gayet uygun.

Aracınızın kılavuzuna bakın muhtemelen 185-65-15 lastik de o janta uyacaktır. Belki bu ebatta daha uygun fiyatlı bir lastik bulursunuz.

http://www.akakce.com/lastik,1,2.html/21825,23902

http://www.akakce.com/lastik,1,2.html/21825,23903

Kolayoto vb siteler ücretsiz kargo ücretsiz montaj veya çok ucuz fiyata lastik değişimi sağlıyorlar.

Hburada'ya da mutlaka bakın.

500-600TL'den kaçmayın kuş lastiği hayat kurtarır.

• Yani diyor ki sırf daha az para vereceğim diye sadece 2 lastik almakla yetinmeyin.2 lastikle sürüşün zorlaştığını ve kontrolün sağlanamadığını söylüyor.Sürüş güvenliğiniz için 4 lastik alın diyor.Zaten İsveç'de yasal değilmiş 2 kış lastiğiyle araç kullanmak.
    Ben de öyle düşünüyorum 2 lastik aldıktan sonra hiçbir anlamı yok.Bahsettiğin lastiklerin arasında kalsam Michelini alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 8 Ocak 2017; 17:39:40 >

• nokian wr d4 kullanıcısıyım. 185/60 r15 ölçülere sahip. istanbul karında 2 gündür kullanıyorum ve çok memnun kaldım. frenlemesi ve kalkışı çok güzel. yolda giderken güven veriyor. kesinlikle tavsiye ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.