Şimdi Ara

KISA DÖNEM ASKERLİK 4 AY OLMALI ANLATIMI SEBEBİ VE SONUÇLARI OKUYUNFEN DESTEK VERİN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hükümet üniversite mezunlarına ve öğrencilerine sırtını çevirdi malum gezi olaylarından sonra çapulcu diye nitelendirdiği gençliği ayyaş içkici yaptı ve de gençlerin önündeki en büyük engel olan askerlik olayında kısa dönem üniversite mezunlarına üvey evlat gibi davranıp eliyle bir kenara attı halbuki bu ülkenin her kesimi eğitimli diplomalı olmalı olmalı bana kalırsaher iş sahibi kişinin diploması olmalı deneyim tecrübe ve illaki eğitim olmalı neyse bunlar uzun konular alacağın olsun akp gençlerin kısa dönem askerliklerini de kısaltsaydın gençlerle ve orta yaş kesimiyleiyi geçinseydin belki daha çok oy toplardın haytımda hiç akp ye oy vermedim vermemde bu hükümet gençleri kaale almıyor kısa dönemaskerlik süresi normal normal olmasına ama önümüzde bir iş evlilik ve borcu olan bir sürü insan var bunları düşün ey başbakan burdan akp ye hükümüte ve muhalefete sesleniyorum bu üniversite mezunu olan bizleri ve gençleri düşünün ya kısa dönem askerliği 3-4 aya düşürün veya kısa dönem askerliği kaldırıp yedek subay olmak isteyenleri alın alternatif üreterek farklı bir askerlik sistemi getirin bu hükümet belki seçim döneminde bedelli askerlik çıkarabiliramaumudumuz düşmesi veya alternatiflerin çoğlaması bu arada şubat celbi 2 celb grubundayım 21 marta umudum bişeylerin olması siz ne dersiniz arkadaşlar ....

• ayrıca kısacalığına 12 gün daha uzattılar bunu bari düzeltin böyle saçma bi sistem görmedim lütfen genelkurmay ve milli savunma bakanlığı anlaşın ve bu sistem vazgeçin derhal çok kötü bi sistem bana yarımcılık yapılıyor gibi geliyor ama neyse önceden sınav vardı ve 12 gün idari izinli olunuyodu millet evde askerlik yapıyodu lütfen arkadaşlar sesimizi duyurlaım tepkisiz kalmayalım ne kadar çok mesaj atarsak belki bişey olur ayrıca bu konuda chp nin girişimleri oldu bana başarısız kaldı onlarıda ulaşabilrizmesala hasan ince malatya mv ona ulaşıp tekrar kanun tekilifi verilsin ve bu sistemderhal vazgeçilipsınav usulu tekrar gelsin veya farklı şeyler yapılsın şefaflık kapsamında sınfılandırma sisteminde olan güncel bilgiler bizee yansıtılsın ne bilyim değişşsin bu askerik sistemi sil baştan yanlış bana göre askerlik olsun tamam da bu kadar kötü bi sistem uygulanmasın ne bilyim ya bana köt biraz çok yazdım kusura bakmayın dostlar hatam varsa affola ne kadar baskı o kadar sonuç geitir diye düşünmeketeyim sağlıcakla dostlar yorumlarınızı eksik etmeyin

• Dostum sen askerliği çok kafaya takmışsın ve takıyorsun.. Guzel guzel bence askerliğini yap gel. Orda 12 ay yapanıda yemiyolar 6 ay yapanıda yemiyolar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok dostum eskisi gibi takmıyorum ama burdaki hatalardan bahsettim yanlışları yazdım bu sistemi değiştirmeli bana göre pek sağlam bi sistem değil elbette ki yapıp geleceğiz herkes yaptı TURKIYE Cumhuriyetinde askerliğini kimi 6 yıl kimi kimi 2 yıl kiimi 18 ay kimi 15 ay kimi 155 gün ve bizede 168 oldu ama işte kısaltacaklarına nasıl uzatrız onu düşünüyorlar sonuçta fani bi dünyadasın tamam güvenlik her nokta önemli ama sistem buna pek iyi yaklaşmıyor savunma sistemlerini geliştireceğine askeriye bana göre eski mantıkla düşünüyor olabilir ne kadar iyileştirme yapılsada onlar savaşı topla tüfekle silahla yapılcağını zannetekmetir sadece artık savaşlar başka bir boyut aldı bilgisayar sistemleri ile savaşlar oluşuyor belki sana saçma gelebilri ama düzen değişiyor yaşam şimdi daha kolay ama zorlaştıran çok etmen var dünya örneklerine bakılcak olursa askerlikte farklı işleyişler var bunlara baksınlar ve daha çok bilişim askerleri yetişirilsin tamam diğer savşlarda olabilir ona göre profesyonel ordunu kur düzenliii yüksek maaş var bak gör sonuç ne olur zorla askerlik yaptırmak mı daha iyi isteğe bağlı yaptırmak vatandaş askere gidiyor ama şunu söyliyim adamın içinden gelmiyor askerlik yapmak mecbur yapıyor ondan ssonra çekip gidiyor sonra bi seferberlike askere gelceksin diyor sen adama doğru düzgün eğitim verme sonra aradan yıllar geçer gel askere al eline silaha savaşa yanlış mantığıma ters geliyor ne yalan söyliyim ne gidesim var ne de orda kalasım var yanlış anlasılmasından değil ama vatan için canımız feda lakin zorla yapılan hiçbirişi sevmem işin özü şu dostum herkes asker doğmaz herkes zorla yapmaz isterse gider orda uzmanlışır yani senin anlayacağın profesyonel orduya bir önce geçilmelii çok yazdım ama hak verirsin umarım vermesende saygı duyarıma ama kime sorarsan sor askere gitmekle askerliği öğrenmiyosun esas askerlik ahirette başlar onuda mecbur yapıcaz kaçısı yok ama bunundan kaçan da çok gelende çok neyse sana da başarılar sende şubat celbindemisin yoksa yaptın mı..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.