Şimdi Ara

Kısa vadeli ve uzun vadeli hesap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ziraat adına vadeli hesap açtırdım öğrenmek istediğim bir konu var
    E vadeli hesap oranı %9.75, kısa vadeli ve uzun vadeli hesap arasındaki fark nedir eğer ben 1 yıllık olarak vade açtırsam faiz oranı düşşe bile benim önceden açtırmış olduğum 9.75 faiz oranını etkilermi bunu öğrenmek istiyorum

• Bugünkü oran 9.75 varsayalım.

32 günlük açarsan işleyecek faiz oranını 32 gün boyunca korumuş olursun.
    Benzer şekilde 365 günlük açarsan faiz oranını 365 gün boyunca korumuş olursun.

Yukarıdaki durumlar faiz oranını bugünküne göre düşeceği durumlarda avantajlıdır.

Bu durumda, bugüne göre; faizin artacağını öngörüyorsan kısa vade, faizin düşeceğini öngörüyorsan uzun vade seçmek daha yararlıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • en iyisi borsaya gir sağlam firmalara para yatırırsan uzun vadede faizden daha çok getiri elde edersin.
  • Arkadaşlar cevaplarınıza minnettarım oldukça açıklayıcı olmuş açıkçası mehmet borsa konusunda tecrübem yok o yüzden temkinlik davranmak istiyorum dediğin gibi güvenilir firmalara basmak mantıklı fakat insan borsadan genelde kötü duyumlar aldığı için pek sıcak bakamıyor uzun vadeli için en iyisi borsa tabiki
  • Uzun vadede devlet daha az vergi keser bir avantajı da o.
  • Teşekkürederim berfu şu dönemde hangisi daha karlı bilemedim döviz sakat gibi duruyor, altında çok çalkantılı en iyisi tl gibi.. fonlar hakkındada bnm pek bilgim yok borsa içinde borsayı iyi bilmek lazım
  • borsayı iyi bilmeye gerek yok . en büyük şirketlere kafana göre girersen sıkıntı çıkmaz zaten büyük şirketler kolay kolay da yıkılmaz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kısa Vadeli Al Sat Yöntemi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eğer girmeyi istersek bunun ortalama süresi ne kadar olmalı
  • borsa biraz risk işi biraz da sabır işi ne kadar bekleyebileceğini bilmen gerek
    bazı hissede adam akıllı para kazanmak için 6 ay beklemek gerek bazısında 6 sene beklemek gerek
    birde ne kadar parayı riske edebileceğin önemli. ayda 1 hisse de alsan 1000 hisse de alsan uzun vadede mutlaka kazanırsın.
    ama tavsiyem şu : zaman zaman temettü dağıtan firmalar var bunlara girmek daha mantıklı gibi geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: spawnix

Teşekkürederim berfu şu dönemde hangisi daha karlı bilemedim döviz sakat gibi duruyor, altında çok çalkantılı en iyisi tl gibi.. fonlar hakkındada bnm pek bilgim yok borsa içinde borsayı iyi bilmek lazım

Vadeli hesap için ziraat bankası yerine başka bankaları da araştırabilirsin. Daha iyi faiz oranları var.
  • teşekkür ederim mehmet faydalı bilgiler sunmuşsun bu konuda araştırma yapıcağım

berfu2; devamlı ziraat bankasını kullandığım için ziraatten açtırmak istedim ilerki zamanlarda diğer bankalarıda düşünüyorum faiz oranlarını araştırdım çok iyi verenler var cidden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.