Şimdi Ara

Kişisel fotoğraflar için DSLR alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba, benim sizlere danışmam gereken bir konu hakkında buradayım. Sosyal medyada birçok kişinin profilinde profesyonel makinelerle çekilmiş ve efektlerle birlikte mükemmel gözüken fotoğrafları var ve bende bu olaya baya imrendim. Kendime iPhone 5S alacaktım fakat bu DSLR modasını görünce DSLR+HTC One M7 almaya karar verdim. Sizce kendi fotoğraflarım ve arada sırada dostlarımın fotoğraflarını çekmek için DSLR almalı mıyım? iPhone sahibi olmayı gerçekten çok istiyordum fakat DSLR aldıktan sonra benim için sorun olmaz herhalde. Sizce DSLR almalı mıyım? Giriş seviyesi bir makine alıp üniversite hayatım boyunca değiştirmeden kullanacağım. Sizce almalı mıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 kere sormuşsun. Almalısın, almalısın, almalısın.

Bu arada taşıyabileceksen almalısın. Iphone'u daha çok istiyorsan onu al. Alıp istediğini bulamazsan veya yanında taşıyamadığın için kullanamazsan pişman olabilirsin. Çantana, cebine atabileceğin tarzda makineler de alabilirsin. Bunlara aynasız deniyor. Hafif ve küçük oluyorlar. Tabi makine elimde gözüksün, kocaman olsun gözler makinede olsun dersen dslr almalısın. Genelde ilk makinesinin alacak kişiler çektikleri anılarla değil de çektikleri anlarla ve o anda ellerinde göstermek istedikleri cihazla alakalı seçim yapıyorlar çünkü dslr daha havalı geliyor.

Ne alırsan al Iphone ile çektiğin fotoğraflardan daha kaliteli fotoğraflar çekebileceğin kesin. Tabii ki bu makineler biraz kompleks yapıda. Iphone'daki gibi tek ayarları "auto" değil. Tabi auto modları da var fakat o modda kullanacaksan bu işe hiç girme bence. Makineyi öğrenirim dersen ve en önemlisi hevesin varsa almanı öneririm. Geçici bir heves olma ihtimaline karşı 2. el alman daha mantıklı. Özellikle Canon'da çok zarar etmezsin. Sıfır alırsan edersin ama 2. el alıp duruma bakarsan ve hevesin geçiciyse pek zarar etmeden elden çıkarabilirsin. Değilse de iyi fiyata aldığın makinen ile devam edersin veya 2. ele ısınmazsan aldığına yakın bir fiyata satıp sıfır alırsın.

• PyrosGX kullanıcısına yanıt
    iphone 5s çok pahalı bir telefon. orta seviye en ideali. bu telefon da da öyle fotoğraf makinesinde de.
    ceptelefonu alacaksan. LG G3, DSLR alacaksan da canon 700d iyidir. yanında çok taşamak istiyorsan aynasızlardan sony a6000
  • Alınır.
  • Aynasız modellerden samsung nx300 almaya niyetlenmiştim fakat aynasız modellerde optik zoom çok az. Bu beni düşündürmüştü biraz. Telefon konusunda da eğer dslr almassam akrabamdan özel indirimli 64 gb 5s almayı planlıyorum. Dslr alırsam da canon 100d hoşuma gitti dokunmatik ekranı falan fiyatı da bana uygun 1000-1500 arası.

• Aynasız modellerden samsung nx300 almaya niyetlenmiştim fakat aynasız modellerde optik zoom çok az. Bu beni düşündürmüştü biraz. Telefon konusunda da eğer dslr almassam akrabamdan özel indirimli 64 gb 5s almayı planlıyorum. Dslr alırsam da canon 100d hoşuma gitti dokunmatik ekranı falan fiyatı da bana uygun 1000-1500 arası.

• Aynasız modellerde optik zoom az diye birşey yok. Zoom makineye değil lense bağlıdır. Makine almadan önce bunları öğrenmekle başlayın bence.
    Aynasız makineleri, bildiğimiz klasik kompak makinelerle karıştırıyorsun. Aynasızlarda tıpkı DSLR lar gibidir, tek farkları ayna mekanizmasının olmamasıdır. ayna olmayınca boyutlarda küçülüyor haliyle o yüzden fotoğrafçılıkla yeni teknolojiyle pek ilgisi olmayan insanlar aynasızları 200-300tl ye satılan kompaklar ile bir tutabiliyor.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sizce aynasız modellere mi yönelmeliyim yoksa dslr mi önerirsiniz. 1000-1500 TL arasındaki aynasız veya aynalı tavsiyelerine açığım.

üniversite öğrencisi olduğunu belirtmişsin, hangi bölümü okuyorsun? şimdi okulda,sınıfta,cafe de,şehir gezmesinde,misafirliğe giderken falan makinem sürekli benle olsun, ben nereye makinem oraya diyorsan tabiki aynasız makine öneriyorum. ama yok ben gösterişi severim makinem heybetli olsun dersen, makine sadece fotoğraf gezilerinde falan yanımda olsun yeter diyorsan DSLR makine al.
  • Aslında üniversite öğrencisi değilim bu sene hazırlanıyorum Üniversiteyi Allah'ın izniyle kazandığımda yazın bi işte çalışarak aileme yük olmadan isteklerimi alacağım. Konuya dönersek ben o kadar gösterişi seven birisi değilim. İşini hakkıyla yapsın şekli falan önemli değil.

• Kesinlikle almamalisin. 2 fotograf cekip kenara atarsin. Paraniza yazik olur.

Cunku dslr makinelerde hem genis açili,hem zoom hem makro cekimler, hem de kaliteli fotograf tek lensle yapilmaz.

Telefonla cekilen fotograflar da fotograf programlarinda islenince, sosyal medyada gordugunuz fotograflar gibi gorunur.

Cunku sosyal medyada en fazla 2mpx boyutunda fotograf olur. Ortalamanin ustundeki bir telefonle cekilen fotograflar kucucuk ekranda da, 17inc monitorde de gayet iyi gorunur.

Dslr yada aynasiz cihazlardan alinca bir de amaca uygun lens almaniz gerek. Ustune tasimak ta sorun olabilir.

Ikinciel siteleri ihtiyaci olmadigi halde gaza gelip dslr alanlarin ilanlariyla dolu. Para limitiniz varsa iyi dusunun bence.

• Mesajınız için gerçekten teşekkür ederim. Söylediklerinizi dikkate alacağım. Dediğiniz gibi iş galiba efekt programlarında bitiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: PyrosGX
    iş galiba efekt programlarında bitiyor.

Ps'nin etkisi göz ardı edilemez. Renk ve detay öncelikli bir düzenleme örneği.
    Önce:http://i.hizliresim.com/892D0d.png
    Sonra:http://i.hizliresim.com/D864Vy.png
    Önce:http://i.hizliresim.com/MPJjGk.jpg
    Sonra:http://i.hizliresim.com/qmBzkB.jpg

• O zaman bana DSLR şimdilik gerekli değil. Üniversiteyi bitirdikten sonra belki Yardımlarınız için teşekkür ederim

• Bence en ucuz hangisi ise onu al. En ucuz ve apsc sensorlu olanı. Burada nex ler devreye giriyor. Nex f3 en ideali.

• 2. elde 400 liraya kadar bulunabilen nx mini tercih edilebilir . Onun dışında uygun fiyatlı nex c3 - f3 - 3n düşünülebilir . Veya biraz daha uygun fiyatlı olarak Canon G10-G11 , Nikon P7000 , Lumix Lx3 , Olympus XZ-1 gibi 1/1.6" sensörlü , sıradan kompaktlardan bir kaç gömlek daha iyi kompaktlar düşünülebilir . Fiyatları 300-400 lira arasında .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CavaLieR-G -- 22 Ekim 2015; 0:47:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.