Şimdi Ara

Kışlık Lastik Avantaj değil dezavantaj oldu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
0
Favori
7.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hala bunları tartışıyor olmak bile düşündürücü...
  • Ben yazluklarla geziyorum halen hiç sıkıntı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bursada kar hepi topu 3 4 gün kalıyor onun harici genelde hava 5 6 derece dolaylarında geçiyor koca kış.
    Kış lastiği almıyorum4 lastige kaptiracagim para ile o 3 4 gün için taksiyle geziyorum. Holding kazanacagina plaka sahibi ve işçi ekmek kazanıyor

• İnsanlarımızın anlamadığı bu lastikler kar lastiği değil KIŞ lastiği, yani 3-4 gün kar yağmasıyla alakalı bir durum değil. Aralık Ocak Şubat ve Mart aynı sonuna kadar hava sıcakları 10 derecenin altında seyreden yerlerde (ki buna İstanbul Ankara ve çevresi de dahildir, Antalyada Mersinde Adanada takmayanlar haklıdır ) kış lastiği daha düşük sıcaklıklarda daha iyi bir tutuş sağladığı için gereklidir. Kış lastiği sadece karlı havalarda işe yaramaz, ayrıca kış lastiği kullanırsanız yazlık lastiğiniz de düşük sıcaklıklara maruz kalmayacağı için ömrü uzar
  • İşte bunlar yüzünden zorunlu trafik sigortası fırladı.
  • Nokian WR D4 aldım dün. Islak zemin performansı A.
    Kim bu genellemeyi yapıyor anlamadım.
  • Kış lastiği gereksiz diyenler, kışın da terlikle gezsin o halde.
  • Konuyu açan arkadaş heralde kış ayında yazlık lastikle kaza yapmış , lastik almadığından dolayı pişman olmuş gibi konuşuyor. Bilimsel verileri geçtim , hiç mi kış ayında yola çıktığınızda yoğun kar yağışında iken kenara çeken araçları görmediniz mi ? Yoksa görmek mi istemediniz ? Benim maddi durumum belli fakat arabam şahin doğanda olsa hava sıcaklığının düştüğü illerde kar lastiği alırım , sonuçta araçta seni yere bağlayan lastikdir bunu unutma.
  • Kar yağdığında aracı garaja çekicen illada acil işin varsa taksi çagırıp gitcen mümkün olduğunca aracla trafiğe çıkmayın arkadaşlar buzlanma var kar lastiği fayda etmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: AM1GO

Kar yağdığında aracı garaja çekicen illada acil işin varsa taksi çagırıp gitcen mümkün olduğunca aracla trafiğe çıkmayın arkadaşlar buzlanma var kar lastiği fayda etmiyor

işte bakın arkadas gerçeklerı yazmıs mantıklıca.. Biraz ibret alın soyle durust ınsanlardan. Bkz msj da kasmıyor yerı geldıgınde konusuyor. Birileri ibret alsın diye alıntı yaptım
  • buz varsa kar lastıgı fayda etmiyor arkadaşlar çivili lastikse ne ala ama kaymamak mumkun değil.
  • Kışın kışlık lastik takmamak ve almamak için direnen patinajcıları izlemek en büyük hobim
  • udmexpert U kullanıcısına yanıt
    Ben öyle yaptığım için öyle yazdım dostum ;) halk otobüsü ve taksiler karın cefasını çeksin biz keyfini sürelim

• Islak zemin tespiti doğru ama abartıldığı kadar değil yani. Sadece hava 7 derecenin üstündeyken veya 7 8 derecede iken kış lastiği ile ıslak zemini olan bir yokuşta gazı kökleyip patinaja düşme durumunuz olur. Kış lastiği sulu karda vs. her zaman iyidir. Yaz lastiği ile trafiğe çıkanları anlamıyorum. Hadi kar yağmaz çıkılır da adam karlı yola yaz lastiği ile çıkıyor. Kardeşim almadın kış lastiğini bari kar yağınca dışarı çıkma. Sonra trafiği siz oluşturuyorsunuz. Biz kışlık lastik ile hafif buzlu karlı yolda bile iyi kötü gidiyoruz. Arkadaşlar belki 3 senedir araba kullanıyorum ama feci şekilde aktifimdir. Emin olun dedikleri gibi en kötü kış lastiği en iyi lastiğinden 10 kat daha iyi. Yaz lastiği ile kaza yapmamak büyük şans.
  • 2 saat önce İstanbul-devrek arası geldim. İyi ki kış lastiğim varmış dedirtti yol. Adapazarından sonra kar yağışı hiç durmadı. Çok şükür lastikler sayesinde kazasız belasız geldik.

• Surekli haakret yazan bi grup insan var tüm konularda aynı şeyi yapıyorsunuz ayıp gencler

• quote:

Orijinalden alıntı: yambiri

buz varsa kar lastıgı fayda etmiyor arkadaşlar çivili lastikse ne ala ama kaymamak mumkun değil.

Dün kocaelide 40 araç zincirleme kaza yapmış. Birazda hızı dusurup takip mesafesini korumak lazım. Oyuncak sanıyor çoğu insan su arabaları. Hani cana gelmesin tabikide ama o araçlar servisten 1-2 ay çıkmayacak. Herkes yaya gezecek

• Kimse kışlık lastik alana "niye aldın kardeşim, ne gerek vardı?" diyemez. Ancak şöyle de bir şey var ki kışlık lastik dediğimiz lastikte olsa yazlık lastikte olsa buzlu bir ara sokakta kurtarıcı olamıyor. Aracım önden çekişli olmasına rağmen gittim 4 tane kışlık lastik aldım, aldım ki kafam rahat etsin... Ama nerede? Yaşadığım ev Çamlıca'da. Geceleri bir buz oluyor, afedersiniz tükürseniz yere düşmeden donar yani o derece. Aracımı kapımın önüne getiremiyorum şu an mesela. İşe yaramıyor o lastikler. He ama karlı ve 7 derecenin altındaki hava koşullarında yarıyor, orası çok ayrı.

Uzun lafın kısası bence eğer araç bağımlısı değilseniz senenin 1 ayı o da maximum... 1 ay araç kullanmayın ve bu masrafa girmeyin.
  • buzda tabi etki etmez ama kış lastiği takılması gerektiğini düşünüyorum.
  • https://youtu.be/5Dk1oaTTX8Y

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.