Şimdi Ara

Kışlık Lastik Avantaj değil dezavantaj oldu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
0
Favori
7.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni Trafik Yönetmeliği düzenlemesine göre zeka katsayısı 74 ün altında olanlar ehliyet alamayacakmış. Olanlarınki de iptal olur inşallah. Böylece kış lastiği takmak aptallıktır gibi başlıklar görmeyiz forumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

Şu konunun başındaki ve konuyu açanın kış lastiği yalan dolan mantığını içeren yorumları görünce lastiğin havasını kışın indirip daha iyi yol tuttuğunu düşünen milletin videoları geldi aklıma.

BU ve bunun gibileri yüzünden en ufak bir buzlanmada kaza yapıp insanlar ve trafik tehlikeye giriyor. EN ufak bir karda kızak gibi sağa sola kayıp kaza yapıp trafiği felç ediyorlar.

Yahu kış lastiği gereksiz olsa birçok ülkede zorunlu hale gelir miydi? Kış lastiğini sen belirlenen derecenin üstünde kullanıyorsan elbette yaz lastiğine göre performansı iyi olmayacaktır.

Bu ülkedeki eğitim seviyesi ve niteliği değişmedikçe ve cezalar uygulanmadıkça hiçbirşey düzelmez.

Senin ehliyet varmı? Testte zeka si 79 altıcçıkanlar artik ehliyet alamiycaklarmis haberin var mi? Once onu düşün sonra millete laf at. Bu nedir arkadaş

ehliyet kullanmıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

+1000 geçen sene bu zamanlar Eskişehir'e doğru yola çıkmıştık. Yolk, kaza yapan çeşitli yaz lastikli binek oto ile zincir, vb önlemlerini almayan tırların yoldan çıkması gibi sebeperle ara ara kesilmişti, böyle tiplerin sorumsuzluğu nedeniyle yılbaşına Bilecik yakınlarında otoyolda girmek zorunda kalmıştık, 5-6 saat yolda kalmıştık toplamda. "Yaz lastiği yeteer be abii" modundaki tipler sadece kendilerini değil başkalarını da tehlikeye atıyorlar ve vaktini boşa harcıyorlar farkında değiller. Kendini ve sevdiklerini ne yaparlarsa yapsınlar umrumda bile değil ama kimse benim canımı ve malımı tehlikeye atamaz arkadaş.

3. kişi gelince senıde listeye ekleyıp yorum yaparsa sevinirim. Tek seferde cevap verıcema rtık sizlere tek tek zaman kaybı oluyor ama acele edin biraz

• Ahahahah 3. kişide gelmiş. Grup 3 kişi mi daha fazla olmanız lazım LOLcüler hadi beklıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udmexpert -- 30 Aralık 2015; 9:34:23 >
  • udmexpert U kullanıcısına yanıt
    Arabama Taktırmış oduğum Nokian WR D4 Lastiği A Fren Tutuş C yakıt ekonomisine sahip 205/55/16
  • Yalnız hepsi ard arda 1 dk içerisinde aynı anda yorum yapmışlar. Mola zamanı ya da okuldalar tenefuse çıkmışlar :D ahahaha çok guldurdunuz benı
  • quote:

Orijinalden alıntı: udmexpert

quote:

Orijinalden alıntı: tyrant1907

Ben petlas snowmaster taktırdım, dün istanbulda yağmur vardı ve virajlarda yokuşlarda en ufak bir kayma patinaj yaşamadım

o zmn en basit sekılde anlatmaya calısayım. Fren testi yapmışlar almanyada. Orda petlas markası da katılmıs ancak ilk 100'e girememiş. SAdece LAssa Snoways ilk 100'e 98. sıradan girebilmişti illa yerli malı alacaksanız.. Yanı 100 tllik Çinli lastikler bile bizim Türk MAlı Lastiklerden iyiydi testlerde. Testi yapanlarda ADAC gibi bi kuruluştu fasa fiso bir test değildi tyrereviews co uk sitesinde mevcut

Valla testte çıkan sonucun bana bir faydası yok, ben kendi kullanıcı deneyimimi aktardım. Babamın ve kardeşimin aracında goodyear ultragrip lastikler var, ben kullanımda petlastan bir artılarını görmedim. Öyle körü körüne yerli malı falan diyecek birisi değilim, benim için fiyat/performans oranı önemli. O testlere contiler michelinler ne kadar para yediriyor bilmiyoruz tabiki ilk 5 de hep onların olması normal

• quote:

quote:

Ben petlas snowmaster taktırdım, dün istanbulda yağmur vardı ve virajlarda yokuşlarda en ufak bir kayma patinaj yaşamadım

o zmn en basit sekılde anlatmaya calısayım. Fren testi yapmışlar almanyada. Orda petlas markası da katılmıs ancak ilk 100'e girememiş. SAdece LAssa Snoways ilk 100'e 98. sıradan girebilmişti illa yerli malı alacaksanız.. Yanı 100 tllik Çinli lastikler bile bizim Türk MAlı Lastiklerden iyiydi testlerde. Testi yapanlarda ADAC gibi bi kuruluştu fasa fiso bir test değildi tyrereviews co uk sitesinde mevcut

Kışlık Lastik Avantaj değil dezavantaj oldu

Snowmaster ın sırt desenindeki asimetrik çizgiler çoğu kış lastiğinde yok. Bunların hepsi yağmurun drenajı için yapılmıştır. Ayrıca üç ana su kanalı bize bakıyor lastiğin deseninde. Öyle testmiş, ADAC mış fazla takılma derim. Hepsi manüplasyon içerir. Avrupalı kurnazlığı başka nasıl satacak malını? İllaki Avrupalı lastiklerin Amerikalılar tarafından teste tabi tutulup rezil edilmesini beklemeyin. En iyi testi kullananlar yapar. Tecrübeye saygı gösterin lütfen. Düne kadar saygı gösterip hayran olduğunuz Avrupalı araç markaları emisyon ve çarpışma testlerinde rezil oldular Amerika'da. Adamlara bir de lastik işine el attırmayın.

• Ankaralılar zaten suyu gördü mü hızını yarı yarıya azalttığı için bir problem olacağını sanmıyorum . Kaldı ki, kara kış vurdu mu Ankara'da sıcaklığın 0'ın üzerine çıkması haftada birkaç saat oluyor. Yolları buzdan güneş ve yolda gezen arabalar koruyor.

- Hava sıfırın altına inince iyice sertleşen yazlık lastiğin ıslak zeminde fren performansının kışlık lastikten iyi olacağını hiç sanmıyorum. Aynı olabilirler.

- Kışlık lastikte küçük ebatlarda performans lastiği olmuyor. Bu biraz saçma. Haklısınız. Özellikle yağmur oluğu... Küçük lastiklerde yağmur oluklu bir kışlık lastik bulmak çok zor oluyor. Asıl tehlike bu. Yüksek hızlara çıkıyorsanız ve kışlık lastikle su birikintisine girerseniz, sıkıntı. Bunu eşimin Kalos'unda çok net görüyorum. Onda kışlık lastik olarak UG8 var. Bu modelde küçük lastiklerde yağmur oluğu yok, büyük lastiklerde var. Ancak eşimin arabası yüksek hızlara hiç çıkmadığı için (eve git, işe gel, hep yoğun trafikte) ona sıkıntı olmuyor.

- Güncel arabaların fren mesafeleri zaten aşırı güvenli. Bu arkadaşlar 90'ların başında hiç Honda kullanmamış mı? Onu da anlamıyorum. Durmayan arabalarla aynı trafiği paylaşıyorsunuz. Ek olarak lastiğinizin durumuna göre kullanışınızı ayarlamıyor musunuz? Yani, lastiğiniz sıfırken kullanım şekliniz ile lastiğiniz 50.000km'ye gelmiş okeye dönerken kullanım şekliniz aynı mı? O zaman zaten çok sakat şoförsünüz. Kışlık lastiği takınca hızınızı lastiğinize göre ayarlayın. Mesele kapansın. Zaten ikisi arasındaki fark çok az bir fark. Ek olarak Ankara'lı dediğim gibi zaten suyu gördü mü kağnıya bağlıyor. O yüzden bir problem olacağını düşünmüyorum.

-----

Kar lastiğinin işe yaradığı alanlarda ise kar lastiğinin ne kadar işe yaradığını zaten hepimiz biliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan3156

quote:

quote:

Snowmaster ın sırt desenindeki asimetrik çizgiler çoğu kış lastiğinde yok. Bunların hepsi yağmurun drenajı için yapılmıştır. Ayrıca üç ana su kanalı bize bakıyor lastiğin deseninde. Öyle testmiş, ADAC mış fazla takılma derim. Hepsi manüplasyon içerir. Avrupalı kurnazlığı başka nasıl satacak malını? İllaki Avrupalı lastiklerin Amerikalılar tarafından teste tabi tutulup rezil edilmesini beklemeyin. En iyi testi kullananlar yapar. Tecrübeye saygı gösterin lütfen. Düne kadar saygı gösterip hayran olduğunuz Avrupalı araç markaları emisyon ve çarpışma testlerinde rezil oldular Amerika'da. Adamlara bir de lastik işine el attırmayın.

Görüşlerinize katılıyorum, kar performansları belki o lastiklerin daha iyi olabilir ama ıslak zeminde petlasın yapısının çok daha avantajlı olduğu kesin bu nedenle ülkemizdeki iklim şartlarına (doğu anadolu hariç) daha uygun bir kış lastiği petlas

Not:arkadaşın da belirttiği gibi Euro NCAP'den 5 yıldız alıp duran avrupanın araçları IIHS small overlap testine girince darma duman oluyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyrant1907 -- 30 Aralık 2015; 9:50:22 >

• quote:

quote:

Şu konunun başındaki ve konuyu açanın kış lastiği yalan dolan mantığını içeren yorumları görünce lastiğin havasını kışın indirip daha iyi yol tuttuğunu düşünen milletin videoları geldi aklıma.

BU ve bunun gibileri yüzünden en ufak bir buzlanmada kaza yapıp insanlar ve trafik tehlikeye giriyor. EN ufak bir karda kızak gibi sağa sola kayıp kaza yapıp trafiği felç ediyorlar.

Yahu kış lastiği gereksiz olsa birçok ülkede zorunlu hale gelir miydi? Kış lastiğini sen belirlenen derecenin üstünde kullanıyorsan elbette yaz lastiğine göre performansı iyi olmayacaktır.

Bu ülkedeki eğitim seviyesi ve niteliği değişmedikçe ve cezalar uygulanmadıkça hiçbirşey düzelmez.

Bu kadar hakaret edipte uzaklaştırma almamış olman zaten forumdakı konumunu belli ediyor. Senın arkadaslarında geldı daha once konuyu sabote etmeye çalıştı. Ama ben sana sövupte burda uzaklastırma almayacagım merak etme yemezler

Hakaret mi? Yahu siz dünyanın kabul ettiği yasalarla netleştirdiği bir durumu,üstelik hayati tehlike söz konusu olan böyle bir durumu, milleti yanlış yönlendirerek hayatlarını tehlikeye atarak değerlendiriyorsunuz.Az bile söyleniyor size.Böyle konu açan biri trafikte tehlike arz ediyordur.Net.

Ayrıca hakaret yok.Durum tespiti var.Az bile söylenmiş.karşı sav ile gelin bana.Klasik ilk okul 5 teki gibi "Şimdi sana birşey derdim ama" ile gelmeyin.

Kış lastiği belli sıcak aralıkları ve yol koşullarında elzemdir.Hayat kurtarır.

Not:İtiraf ediyorum ben bir lastik firması sahibiyim :) ...Hey Allahım

• quote:

quote:

quote:

Bu kadar hakaret edipte uzaklaştırma almamış olman zaten forumdakı konumunu belli ediyor. Senın arkadaslarında geldı daha once konuyu sabote etmeye çalıştı. Ama ben sana sövupte burda uzaklastırma almayacagım merak etme yemezler

Hakaret mi? Yahu siz dünyanın kabul ettiği yasalarla netleştirdiği bir durumu,üstelik hayati tehlike söz konusu olan böyle bir durumu, milleti yanlış yönlendirerek hayatlarını tehlikeye atarak değerlendiriyorsunuz.Az bile söyleniyor size.Böyle konu açan biri trafikte tehlike arz ediyordur.Net.

Ayrıca hakaret yok.Durum tespiti var.Az bile söylenmiş.karşı sav ile gelin bana.Klasik ilk okul 5 teki gibi "Şimdi sana birşey derdim ama" ile gelmeyin.

yav guzel kardeşim cevap yazınca uzaklastırma alıyorum diyorum halen hakaret edip ilkokul 5 tekı gibi diyorsun. Ben sana hakaret etmiyorum halen farkındasın degil mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: volkan3156

quote:

quote:

Görüşlerinize katılıyorum, kar performansları belki o lastiklerin daha iyi olabilir ama ıslak zeminde petlasın yapısının çok daha avantajlı olduğu kesin bu nedenle ülkemizdeki iklim şartlarına (doğu anadolu hariç) daha uygun bir kış lastiği petlas

Not:arkadaşın da belirttiği gibi Euro NCAP'den 5 yıldız alıp duran avrupanın araçları IIHS small overlap testine girince darma duman oluyorlar

Bu mantıgı anlayamadım. Lastigin desenıne gore karar veriyorsanız alın elinize bıçak. Kanırta kanırta miki mause deseni yapın derim

• quote:

quote:

quote:

quote:

yav guzel kardeşim cevap yazınca uzaklastırma alıyorum diyorum halen hakaret edip ilkokul 5 tekı gibi diyorsun. Ben sana hakaret etmiyorum halen farkındasın degil mi?

Hakaret anlayışınızı değiştirin bence.Her söyleneni hakaret algılarsanız bu ülkede daha çok ceza yersiniz :)

İlk okul 5 teki gibi dediğim; "bu konuda yeterli değilsiniz.İlkokul çocukları gibi olaya düz mantık ve hiçbir dayanağı olmayan savunmayla yaklaşıyorsunuz" anlamı taşır

Bu açıklamayı yapmak zorunda olmam bile durumu özetliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 30 Aralık 2015; 10:38:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alperenkara

Arabama Taktırmış oduğum Nokian WR D4 Lastiği A Fren Tutuş C yakıt ekonomisine sahip 205/55/16

bendekı yaz lastigi ikisinde de A degerine sahip 205/65/15. Önceki lastik B ve A idi. Kışın hiçbir zaman yolda kalmadım. Zaten kardan okullar gecen yıl 2 gun onceki yıl 3 gun tatil oldu. O gunlerde trafige cıktım zaten sıkıntı yaşamadım. LAsitiginiz tabıkı iyi ama ben ekstradan kıs lastigi almadan sıkıntısız ilerliyorum. Boşa masraf yapmışsınız. Tabı Erzurumda Sivasta fln yasıyorasnız takın derim oralarda hep kar oluyor diyorlar. Gerçi oda kurtarmıyor yanı zincir taşımak şart
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hakaret anlayışınızı değiştirin bence.Her söyleneni hakaret algılarsanız bu ülkede daha çok ceza yersiniz :)

İlk okul 5 teki gibi dediğim; "bu konuda yeterli değilsiniz.İlkokul çocukları gibi olaya düz mantık ve hiçbir dayanağı olmayan savunmayla yaklaşıyorsunuz" anlamı taşır

Bu açıklamayı yapmak zorunda olmam bile durumu özetliyor...

Usttekı yorumları oku dayanak olarak AL o zaman. Anaokuluna dondurdunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udmexpert -- 30 Aralık 2015; 10:42:49 >

• Kaldıki bu 4 mevsim lastiği.Birçok tes bulabilirsiniz böyle

Kış lastiği olmayan nice 4x4 araçlar kış lastiği olan 4x2 araçların çıkabildiği,gidebildiği yerlerde çırpınıyor.Bunun bir kere fiziken ve bilimde karşılığı var.Ama buradaki kış lastiği gereksiz diyen arkadaşların kendi tecrübelerinden öteye gidecek herhangi bir savunmaları yok :)

Yahu çoğu ülkede belli tarihlerde kış lastiği olmayan araçların trafiğe çıkma yasağı var.Neyi konuşuyorsunuz hala :)

• Kendımı Posta gazetesındeki köşede okurlarına cevap yazan Haydar Dümen gibi hissetmeye başladım :D
  • quote:

Kaldıki bu 4 mevsim lastiği.Birçok tes bulabilirsiniz böyle

Kış lastiği olmayan nice 4x4 araçlar kış lastiği olan 4x2 araçların çıkabildiği,gidebildiği yerlerde çırpınıyor.Bunun bir kere fiziken ve bilimde karşılığı var.Ama buradaki kış lastiği gereksiz diyen arkadaşların kendi tecrübelerinden öteye gidecek herhangi bir savunmaları yok :)

Yahu çoğu ülkede belli tarihlerde kış lastiği olmayan araçların trafiğe çıkma yasağı var.Neyi konuşuyorsunuz hala :)

sahsen bursada kis lastiginin gereksiz oldugunu dusunuyorum diger illeri bilmem. senede bikac hafta kar yagiyor sadece ondada kullanmiyorum yada acil isim duserse zincir takiyorum fazlasiyla is goruyor. yaz lastigi + zincir kis lastiginden daha iyi tutuyor bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Forumda ne değişik insanlar var yahu,
    Adam yerli zannettiği petlasın 1 sene sonra çöp olan çin kauçuklu lastiklerine ugden alpine den farkı yok demiş.
    Madem michelinden goodyear dan iyi lastiği var niye hiçbir teste sokamıyorlar lastiklerini?.
    Para yediririyor felan demeyin bana,eğer öyle bir şey olsa ahlak yapısı bozuk iş adamlarımızın hepsi çatır çatır para yedirirler.
    Yerli olmayan fiyatları ucuz diye şu lastiklerw para vermeyin benden size tavsiye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.