Şimdi Ara

Kışlık Lastik Avantaj değil dezavantaj oldu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
0
Favori
7.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta rot balansçıdaydım hem de michelin petlas vs bir sürü lastik bayii. Michelin hem kışlık hem yazlık lastik çıkarmış aradaki fark da 30 liraymış. Adam piyasayı kasıp kavuracak bu lastik, ayrıca kış lastiği almaya gerek kalmayacak dedi. Ben almıyorum kullanmıyorum ama öyle olursa en azından kışın da memleketime gitmek için alırım valla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava sicakligi 7 derecenin altinda olsun(en az 2 ay boyunca boyle olur) kis lastigi bariz bi sekilde daha iyi. ya en basitinden bi donemecte gaza abanin hangisinin daha fazla kafadan acildigini gozlerinizle gorursunuz.

• Geçen sne aracımda bridgestone 4 mevsim lastik vardı. Arabayı satacağım için kış lastiği alma ihtiyacı duymadım. Pek çok kez, aracı durduramadım, durduktan sonra kaldırması ayrı bir mesele. En adi kış lastiği olan arkadaşlarım bile patır patır çıktılar. Şükür geçen sene bi kaza yapmadık ama bu yıl Allah izin verirse kesin almayı düşünüyorum.

Konu sahibine gelince, tamamen cahillik, insanları yanlış yönlendiriyosun, kimsenin vebaline girmeye hakkın yok.

• Arkadaşlar bir soru soracağım izninizle. Aracımda kış lastiği takılı. Arabayı alalı bayağı oldu ancak lastiği değiştirmedim çok kilometre yapmadığım için. Sorum şu ki kışlık lastiğin arabayı fazla zıplatması diye bir şey söz konusu mu? Bir de bazen arabayı sabah ilk çalıştırdığımda bir lastikten ses geliyor.( Bazen sağ ön, bazen sol arka falan) Sakız yapışmış gibi çıt çıt diye. Biraz yol yapınca ses kesiliyor. Bu ses normal midir? Kışlık lastik yakıt tüketimini arttırır diyorlar. Bu tüketim kaç litre artacaktır? Teşekkür ediyorum okuyanlara..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş

Hava sicakligi 7 derecenin altinda olsun(en az 2 ay boyunca boyle olur) kis lastigi bariz bi sekilde daha iyi. ya en basitinden bi donemecte gaza abanin hangisinin daha fazla kafadan acildigini gozlerinizle gorursunuz.

Sizin dediginiz gibi olsa inanın konuyu acmazdim. Sanayide kış lastikli arabaların daha çok kaza yaptığına şahit oldum. Islak zeminde yaz lastiklerinden daha kötü performansları var. Ha karlı zeminde belki iyilerdir ama kışın yollara tuz dökülüyor kar mar kalmıyor. Çok lazımsa zincir takılır zaten

• Isteyen takar, istemeyen takmaz. Takmayanlarda olası riskleri göze almış demektir.

• Kislik Takynca daha büyük riskler do?uyor sorun orda

• quote:

Orijinalden alıntı: udmexpert

quote:

Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş

Hava sicakligi 7 derecenin altinda olsun(en az 2 ay boyunca boyle olur) kis lastigi bariz bi sekilde daha iyi. ya en basitinden bi donemecte gaza abanin hangisinin daha fazla kafadan acildigini gozlerinizle gorursunuz.

Sizin dediginiz gibi olsa inanın konuyu acmazdim. Sanayide kış lastikli arabaların daha çok kaza yaptığına şahit oldum. Islak zeminde yaz lastiklerinden daha kötü performansları var. Ha karlı zeminde belki iyilerdir ama kışın yollara tuz dökülüyor kar mar kalmıyor. Çok lazımsa zincir takılır zaten

Kis lastigi sadece karli havalar icin uretilmemistir. Bi arkadas yazmis ama ben bidaha yazayim, yaz lastigi kisin donup sonraki mevsimlerde de kullanilamaz hale geliyor maalesef. Sonra da tahta gibi olup ne yol tutuyor, ne de konforlu oluyor. Kis lastigi soguk havalarda bariz daha iyi bir performansa sahiptir. Sizin dediginiz kar lastikli araclarin daha fazla kaza yapmasinin nedeni mevsimin dogasindan dolayi hem de yaz lastigiyle dolasan araclarin git gide azalmasi, illaki daha fazla kaza olacak bu normal. Petlasin kis lastikleri 150-160 civarinda ve gayet iyiler, gonul ister herkes continental ts850 kullansin ama maddiyat meselesi. Bence kis lastigi almamak icin hicbir neden yok.

• Yazılanlari insanlar anlaamk istemiyor sanirim

• Yani yazın yaz lastiği, kışın kış lastiği mi kullanmalıyız?
  • Oda başarı

• Yazlikla geçirecem bu kisida CPC 5 ıslak zeminde iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: udmexpert

Ankara'da yaşıyorum. Kışlık lastik takanlar araçlarının ıslak zeminde kaymasından oldukça şikayetçi. En iyi kışlık lastik bile ıslak zeminde C Sınıfı fren performansına sahip. Oysa yazlık lastikler A ve B sınıf etiketini taşıyorlar genelde. Yani 2-3 gün yollar karlı olacak diye takılan o lastikler diğer günlerde kaza riskini artırır konuma geldi diye düşünüyorum. Tabi kışın 7-8 derecenin altında bu lastikleri takın diyorlar ancak zaten lastikler belli süre sonra ısınıyorlar o da mantıklı gelmiyor artık. Kaza sayılarına da bakarsak aalma değil artış olmuş. Lastikten çok takip mesafesini korumalarını tavsiye ederim herkese

çok mantıklı bencedoğruya doğru.

• Bu konuya muhalefet eden lastik satıcısı zengın cocukları tatilden dondunuz mu? NAsıldı tatıl ? Bu yıl Miami mi St Tropez mi yaptınız bakalım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can Baran

Bu konuya muhalefet eden lastik satıcısı zengın cocukları tatilden dondunuz mu? NAsıldı tatıl ? Bu yıl Miami mi St Tropez mi yaptınız bakalım?

Aynen belli tipler var burda sıkıp durdular sonradan anlatikki hepsi lastik vs satıcı kesimin zengin cocuklari

• ıslak zeminde oldukça kotu performansları var kıslık lastiklerin. sadece karlı zeminde kullanıma daha uygun bencede köyde taşrada vs
  • kar da yagmadı istanbulda ankarada.. ne zaman gelecek arkadaslar hava durumu hala acık gösteriyor. Gizli buzlanma vs var diyorlar ancak halen ben yazlık lastiklerle sıkıntı yasamadm sagolsn belediye tuzlamıs yolları dun
  • Belediye asil yapmasi gereken zaman yapmiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastikçi zengın cocuklarını tekrar beklıyoruz konuya kıs boyu yazacam burda yazlık lastikler takılı su an yola devam
  • Her gun kullandigim yolda hava -1i gorunce (1ay once) arac arkadan kaydi ve kontrolu kaybetip kaldirima vurdum,1 hafta sonra kisliklari takacaktim,3bin lira masraf acti, demem o ki kisin kis lastigi,yazin las lastigi kullanin.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.