Şimdi Ara

Kışlık Lastik Avantaj değil dezavantaj oldu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
0
Favori
7.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okulların tatıl oldugu donemde tekırdag dan ıstanbul istanbuldan tekırdag yapan arkadas HEMDE YAZLIK LASTİKLERLE:

http://forum.donanimhaber.com/m_113204761/tm.htm

Ayrıca yukarıdakı videolarda ticari taksınınde kazaya karısmış olması ve kayması kış lastıgını zorunlu oldugu ticari araçlarda da kış lastiginin ne derece işe yaradığını bize göstermiş oldu

Kış lastiğinin ne derece gerekli olduğuna karar verirsiniz artık herkeste beyin var sonuçta
  • dunlop 185 65 R15 aldım kış lastiği. İstanbulun ilk kar yağdığı gün ve yılbaşında kar yağdığı zaman iyiydi hatta keşke daha önceden alsaymışım dedim ama şuanda kar sonrası lastiklerin gerçekten rezalet olduğunu, sadece 3 gün işime yaradığını her frene bastığımda anlamaya başladım.. bugünkü yağmurlu havada virajlarda araba spine düşüyor. düz yolda da hafif direksiyon hareketlerinde tekerler kızaklandığını hissettiriyor. dahası ESP ve ABS olmasına rağmen frenlemlerde araç kızaklıyor direk (SEAT LEON)
  • Şu zımbırtıyı otomobillere de uygulayabilseler, karın buzun olduğu yerde kış lastiği derdi kalmaz

• Ankarada bugün okullar tatil ve yazlik lastiklerde sıkıntısız geldim isime. Kışlık lastik ttakılı araçlarda yokuşu çıkamıyor yazlık lastikli araçlarda çıkamıyor. Kışlık lastiğim var diye yokuşa girmeyin derim. Bkz taksilerin hepsinde kışlık lastik takılı onlar bile girmiyor ara sokklara bilmem anlatabiliyormuyum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: udmexpert

Ankara'da yaşıyorum. Kışlık lastik takanlar araçlarının ıslak zeminde kaymasından oldukça şikayetçi. En iyi kışlık lastik bile ıslak zeminde C Sınıfı fren performansına sahip. Oysa yazlık lastikler A ve B sınıf etiketini taşıyorlar genelde. Yani 2-3 gün yollar karlı olacak diye takılan o lastikler diğer günlerde kaza riskini artırır konuma geldi diye düşünüyorum. Tabi kışın 7-8 derecenin altında bu lastikleri takın diyorlar ancak zaten lastikler belli süre sonra ısınıyorlar o da mantıklı gelmiyor artık. Kaza sayılarına da bakarsak aalma değil artış olmuş. Lastikten çok takip mesafesini korumalarını tavsiye ederim herkese

Yaz lastiklerini 0 derecede ne kadar sürede ve nasıl ısıtıyorsunuz? Bu sıcaklığı nasıl koruyorsunuz?

Hamur yumuşaklık farkının kaç derecede kapanacağını düşünüyorsunuz?

Kışlık lasiklerinde bulunan kar toplayarak tutunmayı arttıran kanallar hangi yazlık lastikte var? Yılda kaç gün kar olacağını ne zaman kalkacağını yeya sabah kuru zeminde işinize gidip öğlen kar yağmayacağını nereden kestiriyorsunuz?

Bu yazdıklarınızdan sadece fren mesafesine katılacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

Ankarada bugün okullar tatil ve yazlik lastiklerde sıkıntısız geldim isime. Kışlık lastik ttakılı araçlarda yokuşu çıkamıyor yazlık lastikli araçlarda çıkamıyor. Kışlık lastiğim var diye yokuşa girmeyin derim. Bkz taksilerin hepsinde kışlık lastik takılı onlar bile girmiyor ara sokklara bilmem anlatabiliyormuyum

Kış lastiği risk yönetimidir. Buzlu yola ya da karlı/buzlu yokuşa yapacağı çok bir şey yok. Bir şey yok derken yazlık lastikten her koşulda iyidir ama onunda çıkamayacağı yokuş vardır.

Zincir kriz yönetimidir. Yukarıdaki durumlarda ek olarak zincir kullanmanız gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

Ankarada bugün okullar tatil ve yazlik lastiklerde sıkıntısız geldim isime. Kışlık lastik ttakılı araçlarda yokuşu çıkamıyor yazlık lastikli araçlarda çıkamıyor. Kışlık lastiğim var diye yokuşa girmeyin derim. Bkz taksilerin hepsinde kışlık lastik takılı onlar bile girmiyor ara sokklara bilmem anlatabiliyormuyum

Kış lastiği risk yönetimidir. Buzlu yola ya da karlı/buzlu yokuşa yapacağı çok bir şey yok. Bir şey yok derken yazlık lastikten her koşulda iyidir ama onunda çıkamayacağı yokuş vardır.

Zincir kriz yönetimidir. Yukarıdaki durumlarda ek olarak zincir kullanmanız gerekir.

Valla hocam yanimda zincir var. Ama bugün su karda hiçgerek dahi dduymadim 24 saattir aaralıksız kar yagiyor. İyiki boşakkışllastiğinepara vvermem isim

• Görgüsüzlük 50-60 bin liralık arabaya binip yaz lastiğinden kay be kat daha iyi olan kış lastiğine 600 lira vermemektir.Konyada yaşıyorum kar yağdığında düz yolda bile gidilmiyor normal lastik ile gerisini siz düşünün.

• Millette ne Yürek var. Bugün Ankara'da arabayı kış lastiklerim OLMASINA rağmen taksiyle gittim gideceğim yere. Yahu sen kendi canını önemsemiyorsun da duramayacak birinin çoluk çocuğuna çarpacan değer mi.

• sen devam et yaz lastiği takmaya :D.

ayriyeten kışlık lastiğin özelliği su kanalalrının çok olması ve suyu hemen tahliye etmesi sulu havada arabayı kaydırıyorlarmış hahaha.ulan araba kullanmayı bilmeyen denyo çok memlekette lafım sana değil genel olarak söylüyorum.

dikkat et kiralık symbollr cliolar linea punto transit v.b adamlar uçarak gidiyor.

sabahları çiğ düşüyor yerler ince buz yazın bile oluyor bu adam yardıra yardıra gidiyor.

hiç vites küçültüp kompresöre bindirerek gideyim yok hep bi acele hep bi acele acelen varsa bin metrobüse taksiye araba kullanmayı bilmeyen adam için kar lastiği fazla gelir.sen nasıl ayakabı alırsın 2 sene kulanır atarsın yazlıklarını ama kışın giydiği ayakabı öyle değil 3-4 senede olsa giyersin sertleşene kadar.

ayakkabını düşün altındaki çiviler plastiği v.b artık yürüye yürüye ezilmiş ve bitmiş en ufak bişeyde kayıyorsun ?.

bu örneği de geçtim.

yazlık spor ayakabıyla bi karda yürümeye çalış bakalım veya buzlu direk tepe taklaksın.

kışın botun önemi ne ? daha fazla kanalı olması ve daha kalın derin kanallara sahip olması senin yazlık ayakabın 3-4 cm3 kar alıyosa misal botunda 15 cm3 kar alıyor içine.

• kış lastiği almam lazım fakat fiyatlar pahalı.
  • 2 gün kar yağdı yine yaz geldi işte haftaya 20 lere çıkıyor sıcaklık. İyiki kış lastiğine para vermemisim

• 5 senedir yazın yaz kışın kış lastiği kullanıyorum,kullanmayanlarında düştüğü durumları görüyoruz...
  • yıne havalar soguyacakmıs arkadaslar cok korktum yaz lastıgım takılı halen
  • udmexpert U kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bilgiyi nerden aldınız ? Ben de artık havalar 10-15 hatta 20 derece civarlarında seyrediyor diye kışlıkları çıkarttırmayı düşünüyordum tam
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Hocam bu bilgiyi nerden aldınız ? Ben de artık havalar 10-15 hatta 20 derece civarlarında seyrediyor diye kışlıkları çıkarttırmayı düşünüyordum tam

Espiriydi o ya ben yaz kıs yazlık lastiklerle geziyorum. Hava 3-5 derece soguyacak sıkıntı yok. Taksıcıler yazlıkları geri takmıs bile yine celik jantlar piyasada .. 2 gun kar yagdı bu sene 2 sinde de okullar tatıl oldu. Yazlık lastik yeterlı oldu kıslık bosa masraf oldu. Kısacası konumuz yıne ıspatlamıs oldu bazı seylerı
  • Yahu şu kışlık lastik sadece karlı havada kullanılacak lastik mantığıyla bakmayı ne zaman bırakacağız? Antalya da yaşıyorsan tabi ki gerek yok kışlık lastiğe. Ama Ankara'da kışın gündüzleri bile havanın 5 derece üzerine çıktığı çok nadirdir. Şu an ki sıcaklık durumu biraz anormal bir durum. Kışın geceleri özellikle birlik-yıldız-oran-incek gibi yüksek yerlerde hemen hemen her akşam çiğ ve kırağı yağar. Bunlar sabah saatlerinde yolları tamamen buza döndürür (ıslak değil) akabinde gün içinde bu buzlar erir yol ıslanır fakat saat 15:00 - 16:00 dan sonra tekrar dona çekmeye başlar. Bu koşulları düşününce aldığınız lastik 2-3 gün için değil 2-3 ay için gibi bir durum oluyor. Bu söylediğim şartlarda yazlık lastik kullanırsanız çok sıkıntı çekersiniz. Açık ve net. Hele hele ankara gibi yokuşu bol bir yerde iseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigger_agc

Yahu şu kışlık lastik sadece karlı havada kullanılacak lastik mantığıyla bakmayı ne zaman bırakacağız? Antalya da yaşıyorsan tabi ki gerek yok kışlık lastiğe. Ama Ankara'da kışın gündüzleri bile havanın 5 derece üzerine çıktığı çok nadirdir. Şu an ki sıcaklık durumu biraz anormal bir durum. Kışın geceleri özellikle birlik-yıldız-oran-incek gibi yüksek yerlerde hemen hemen her akşam çiğ ve kırağı yağar. Bunlar sabah saatlerinde yolları tamamen buza döndürür (ıslak değil) akabinde gün içinde bu buzlar erir yol ıslanır fakat saat 15:00 - 16:00 dan sonra tekrar dona çekmeye başlar. Bu koşulları düşününce aldığınız lastik 2-3 gün için değil 2-3 ay için gibi bir durum oluyor. Bu söylediğim şartlarda yazlık lastik kullanırsanız çok sıkıntı çekersiniz. Açık ve net. Hele hele ankara gibi yokuşu bol bir yerde iseniz.

Ben ankarada yazlık lastijle geliyorum kisinlari hiç sorun olmuyor. Hatta yerler ıslakken kışlık zaten daha tehlikeli hale geliyor. Konuda onu anlatmak istemiş. Lastik alırken etikete bak fren mesafesi islakta hangi harfi koymuşlar seninkine?

• shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Siz yazlık lastikle gitmeye devam edin. Madem bir sıkıntınız yok ne güzel. Ama başkasına zarar vermeyin de gerisi sizin bileceğiniz iş tabi ki. Kışın ankara'da ıslak zeminden bahsediyorsunuz. Gün içinde 3-4 saat anca k ıslak zemin görebilirsiniz Ankara'da. Doğma büyüme Ankara'da yaşıyorum 32 yıldır. 2001 senesinden beridir aracım var. Anlattığım şeyler bu kadar zamanki edindiğim tecrübeye dayanarak yaşadığım ve gözlemlediğim şeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigger_agc

Siz yazlık lastikle gitmeye devam edin. Madem bir sıkıntınız yok ne güzel. Ama başkasına zarar vermeyin de gerisi sizin bileceğiniz iş tabi ki. Kışın ankara'da ıslak zeminden bahsediyorsunuz. Gün içinde 3-4 saat anca k ıslak zemin görebilirsiniz Ankara'da. Doğma büyüme Ankara'da yaşıyorum 32 yıldır. 2001 senesinden beridir aracım var. Anlattığım şeyler bu kadar zamanki edindiğim tecrübeye dayanarak yaşadığım ve gözlemlediğim şeyler.

Vay vay çok tecrubelisiniz maşallah. Onun iki katı da bende tecrübe var onu napcaz

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.