Şimdi Ara

Kit lensi değiştirmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Makinam canon 700d lensim 18-55mm canonun kendi kit lensi
    Lens önerinize ihtiyacım var pek anlamadığım için.
    Genelde dışarıda gezdiğim yerleri çekerim (manzara, sokak vs.) bide gece resim çekmeyide çok severim bu yüzden gece kötü olmamasını istiyorum. Sadece resim değil daha çok videoda çekmeyi severim bu yüzden sessiz motor ve titreşim engelleyici olursa daha iyi olabilir.
    Zoom benim için pek önemli değil.
    Öncelikle neden kit lens değil?
    Gece çekiminde kötü performans alıyorum.
    Gündüzleri iyi ama keskinlik okadar iyi değil bu yüzden yeni lens bakıyorum.

BÜTÇE: 0-650TL arası

Teşekkürler şimdiden

Buda kit lens ile gece çektiğim fotoğraf. Berbat
    IMG_0494 by Berkay Gür, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlinek1 -- 14 Mart 2016; 19:30:58 >

• videoyu ikinci plana atabilirseniz tamron 17-50 f2.8 yada sigma 17-50 f2.8 öneririm.
  • sazan84 S kullanıcısına yanıt
    öneriniz için teşekkür ederim fakat bi resimkadar videoda çekiyorum youtube işleri için
  • onlinek1 O kullanıcısına yanıt
    lensin sesinin videoya yansımasını istemiyorsanız mikrofon alıp takarsınız olur biter. onun için tamron 17-50mm vc diyorum.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    canon ef-s 24mm f2.8 stm pancake nasıl bir lens sokakta çekim için kullanılabilir diyorlar. Sizin önerdiğiniz bütçemi aşıyor malesef
  • zoom seçeneği olarak tamron 17-50 vc siz, prime olarak 40mm veya 24mm stm harika olur. Ayrıca fotoğrafınızda kötü olan en önemli şey kompozisyon. O konuda kendinizi geliştirmeye çalışın.
  • Gece çekiminde iyi sonuç almak istiyorsanız daha açık diyaframlı lenslere bakmanız lazım.

Saygılar....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D3200 için lens önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim 24mm stm düşünüyorum inşallah tatmin eder 2.el bulabileceğim yer varmı bu lensi? internette bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: onlinek1

Teşekkür ederim 24mm stm düşünüyorum inşallah tatmin eder 2.el bulabileceğim yer varmı bu lensi? internette bulamadım

Fiyatı gayet iyi, kit lense göre daha iyi sonuç verecektir. Mümkünse daha açık diyaframlı lenslere de bakın.

Saygılar....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fotoğraflarda sorun lens değil ki... Boşuna lense masraf yapacaksınız. Yaptınız belki de... Bilmeyince elde edeceğiniz fark yok denecek kadar az olacaktır , eğer prime lens almadınız ise tabi. Onda da fark F1.8(olan aldıysanız) ondan sebep ISO düşer de biraz olabilir.

Es ist nicht immer alles so wie es scheint... (224/365) by trombone65 (PhotoArt Laatzen), on Flickr
    Osaka skyline by David Salgado, on Flickr
    IMG_3962-2 by a9220072002, on Flickr

Şu başlığa da bakmanızı öneririm. Kit lensler ile neler çekilebiliyormuş görmek açısından faydalı bir eser,
    http://forum.donanimhaber.com/m_58072200/mpage_16/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 15 Nisan 2016; 12:31:28 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    almadım daha ama nasıl böyle çekiliyor ben iso 100 alınca kapkaranlık oluyor
  • onlinek1 O kullanıcısına yanıt
    Kit lensten memnun değilseniz Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM gibi bir lens almanız yararınıza olacaktır. Hem zoom aralığı hemde canonun kendi lenslerindeki netleme hızının daha iyi oluşu epey işinizi kolaylaştıracaktır. 24mm yada 40mm lens uzun vadede sizi mutlu etmeyecektir. 18-135 in stm olanıyla da videolarda istenmeyen seslerden uzak durursunuz. Maalesef keskinlik değeri arttıkça lenslerin fiyatlarıda artıyor. 18-135 stm yanında da 50 mm 1.8 rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Tamron 17-50 vc siz lensinde titreşim engelleyici yok eski versiyonlarında. Netleme ise canonun kendi cihazındaki sınırlama nedeniyle canon lenslerindeki gibi asla değil. Ancak keskinlik olarak tatmin edebilir belki. Ancak video çekerken o başarıyı vermeyecektir. Mutlaka netleme sesi ve yavaşlığı videoda hissedilecektir.

iso 100 olayına gelince uzun pozlama olayını araştırmanızda fayda var. Arkadaşın yukarıda paylaştığı fotoğraf uzun pozlama yöntemiyle çekilmiş. F değerine saniye cinsinden değer girilerek 4-8-16-30 gibi gibi saniyelerle çekim yapılarak karanlıkta benzer fotoğraflar elde edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurrdunya -- 16 Nisan 2016; 23:18:27 >

• "Uzun pozlama" olarak tanımlanıyor bu tür çekimler. ISO 100'de karanlık çıkamaz. Siz M modda kullanırsanız ancak karanlık çıkabilir. M mod günlük kullanım için hiç uygun olmayan moddur.
    Ayar imkanı var. Daha iyi çeker bu alet. Fakat... Bugün 5 yönlü titreşim önleme sistemi olan 2.000 TL. üzeri foto makinalarının haricinde elde düşük ISO ile fotoğraf çekmek bir çok d-slr ile bile mümkün değil. Sizin bu fotoğrafınız bu makina için çok gelen ISO 2000'de çekildiğinden aslında makinanın çekebileceğinden daha kötü sonuç almışsınız. Sebebi sizsiniz, kullanıcı hatası desek yeridir hani.

Bence ilk uygun zamanınızda size bir uygulama anlatayım, evinizde balkondan yada pencere önünden yapıverin hemen, görelim sonucu...

1. Av moda alın - Bu çok önemli.
    2. Diyaframı F5.0 a getirin (Başka bir çekimde F11'e getirin mesela, böyle 3-4 poz çekin)
    3. IS (Titreşim önleme modunu kapatın)
    4. Geri sayım çekime ayarlayın (2.sn, 10sn. gibi, siz deklanşöre bastıktan sonra seçtiğiniz saniye kadar bekler ve sonra makina kendisi fotoğrafı çeker. Neden ? Deklanşöre basarken makinayı titretmeyelim diye)
    5. ISO ayarından ISO'yu 100'e getirin (Bu en temiz ve en net fotoğraf için gereken önemli bir ayar)
    6. En uzaktaki bir bölgeyi hedefleyin, odaklayın. Bir elektrik direği lambası olur, işte ne bileyim tabela, reklam, market adı vs. gibi bir yer olabilir...
    7. Makinayı sabit duracak şekilde uygun bir yere koyun. ( Kitap olur, bir kutu olur, masa,tabure olur, makina sabit, fotoğraflanacak yeri görecek şekilde durabilsin yeter ki. Bir nevi tripodumuz yok ama biz makinayı sabitliyoruz yani böylece. Hatta ben böyle kitabın, kartonun köşesine bir şey koyup açı bile vermişimdir kimi zaman)
    8. Herşey tamam ise ekranda zaten çekim süresini görürsünüz 5" (5 saniye, 10" saniye vb. kesin bilemem, ortamın ışığına/karanlığına göre ve seçtiğiniz diyafram (F3.5, F7, F11 vb) değişken olacaktır bu değer çünki)
    9. Deklanşöre yarım basın, netlediğini görün, netledi ise tam basın ve çekim işlemini makinaya bırakın ve ellerinizi makinadan çekin ! ( Tabi makina da uçup düşecek gibi bir halde olmasın aman ha :) )
    10. Geri sayım bitiminde makina belirttiği süre boyunca çekim yapacaktır. O nedenle hemen almayın, 10 saniye ise 20 sn. sürer çekimi. Ekranda tekrar çekime hazır olduğunu görene kadar dokunmayın, yerinden oynatmayın.

Ben bu yöntem ile tripodsuz Ay fotoğrafları çektim defalarca. 1 masa, 1 mum yada masa lambası var ise, evde o makinayı hiç bekletmeyin. Paso birşeyler çekin.
    -
    Hepsi tamam ise makinanın vereceği en temiz ve net fotolardan birisini çekmiş olursunuz. Anlatımı uzun sürdü gibi ama yapması, hazırlığı 1 dakikalık iş aslında. Bu şekilde evde, masada, loş ortamda bir masa lambasının ışığını bir objeye yadan vererek de fotolar çekebilirsiniz. İşte ne bileyim karanık odada mum ateşi fotoğrafı çekmeyi deneyebilirsiniz.
    Bu paylaştığınızdan çok daha iyi olacaktır. Çünki bu fotoğrafı ISO2000 ile çekmiş makina ki, bu makina en çok ISO 800'de kullanılır bence. Ancak öyle bir an olur ki o fotoğrafı çekmek zorundasınızdır, o zaman iso 1600 ve üzerine çıkılır.

Kullanım kitabından bu ayarların nasıl yapılacağı yazar. Burada dediklerim de bu alete özel şeyler değildir. Hangi foto makinası olur ise olsun bu şekilde en net/temiz fotoğrafı alırsınız. Tek fark işte 2.5-5 bin liralık makinalar ISO1600 ve üzerinde bundan epey daha temiz foto verirler ama öyle bir makinayı kullanırken de zorunlu olmadıkça kimse ISO1600 ile elde böyle gece fotoğrafı çekmez.

Flickr hesabınız olması da güzel bir durum. Oradan sizi takip edebiliriz. Hiç bir kimse de sizin fotoğrafınıza bakıp da esas meselenin ISO 2000 olmasını görüp buna göre bir şey dememiş ! "Hemen lens al" demişler. Hele ki F3.5 diyaframlı farklı bir lens alsanız onunla da şu bilgileri kullanmadan yaşayacaklarınız zerre farklı olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 18 Nisan 2016; 3:37:31 >

• Yardımınız için teşekkür ederim demekki lens alsam boşuna gidecekmiş param. Bu akşam dediklerinizi deniyeceğim. Teşekkürler
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    onlinek1 O kullanıcısına yanıt
    Hocam harika özetlemişsiniz.

Aslında konu uzar gider ama bir iki ekleme yapayım.

Dslr objektifler en keskin görüntüyü izin verdikleri maksimum diyafram açıklıklarında vermezler.

En keskin görüntüyü alabilmek için diyaframı 2 ya da 3 stop kadar kısmak gerekir.

Kullandığınız odak uzunluğunun denk geldiği, diyafram değerinin 2 katından sonra diyelim.

Elinizde objektifin en açık hali 3.5 diyafram ise 3.5x2= 7 diyaframdandan daha yüksek değerlerde çekimi deneyebilirsiniz.

İşin içine net alan derinliği de giriyor. Çekilen tüm alanın net olmasını istiyorsanız netleme noktasının seçimi kadar kısık diyafram değeri seçimi de önemlidir. 8-11 diyafram arası idealdir.

Bugünkü çekimlerinizi bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 18 Nisan 2016; 22:40:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.