Şimdi Ara

Kitabını okuduktan sonra filmini izlemek mi, filmini izledikten sonra kitabını okumak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• ikisi de çok iyi olmuyor bence.genelde kitabını okuduğum filmleri uzun bir aradan sonra izlerim.filmlerini izlediğim kitaplarıysa beni çok etkilemeişse(lotr gibi) okumuyorum.
  • İlk önce kitap sonra film bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi şöyle, film izlemek 2 saatlik bir iş. Ama kitap okumak günlere belki haftalara yayılan uzun bir iş ve onun için doğal olarak daha çok zaman harcayacaksın. O yüzden bence ilk filmi izle, çok hoşuna giderse de kitabını okursun. Benim düşüncem bu. Zaten birebir aynı olmuyorlar çoğunlukla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwartevis -- 16 Aralık 2013; 22:39:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer filmi izlersen, kitabı aklında istediğin gibi canladıramazsın, yönetmen nasıl canlandırdıysa kafasında senin de kafanda o şekilde canlanır.Bu yüzden bence ilk kitabı okuyup, kendi hayal gücüne bırakmalısın bu işi.Tabii filmde kafanda canlandırdığını bulamayıp hayal kırıklığı yaşama ihtimalide var.Yine de ben ilk kitabı okumayı tavsiye ederim.
  • Kitabı okuduktan sonra film kesinlikle beklentilerinin çok çok aşağısında kalır ;fakat kitabın karakterlerini ve kurguyu yönetmenin istediği şekilde düşünmektense hayalime bırakmayı tercih ederim.
  • Kitabı okuyup filmin sadece fragmanını izlemekten yanayım. Filminin olduğunu bildiğim kitabı okurken, acaba yönetmen kafasında nasıl canlandırmış, diye merak ediyorum. Onun dışında konuyu bildiğim için komple filmi izlemek sıkıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben kitaptan sonra film izlemeyi filan hiç denememiştim. Ateşi Yakalamak filmiyle ilgili "Film muhteşemdi. Tam hayal ettiğim gibiydi" benzeri yorumları görünce çok heveslendim ve serinin ilk iki kitabını okuyup filmlerini izlemeye karar verdim. 2 filmde de kitaba göre çok değiştirilen bölümler yoktu. İlk filme eh işte diyebilirim. İkinci film ise olaylar, kurgu, görsellik olarak çok başarılıydı. Hayal ettiğim gibi yerler de vardı. Fakat "Vay canına! Muhteşemdi!!" gibi hislere kapılamadım. Bu yüzden kafamda soru işaretleri oluştu. Acaba 3.kitabı filmden sonra mı okusam diye de düşündüm, bu yüzden size sormak istedim. Seri hakkında bilgi sahibi olan varsa ne önerirsiniz acaba?
  • Benimde düşündüğüm bir konu bu. Kitabı okursak ardından filmi izlersek filme ne olacağını tahmin edebiliyoruz tabi yönetmen filmi kitaba göre yönetirse. Önce filmi izleyip kitabı okursakta filmde karakterleri gördüğümüz ve analiz ettiğimiz için kitabı daha rahat anlayabiliyoruz.Bu durumda bana göre önce filmi izlemek ardından kitabı okumak daha mantıklı geliyor. Şimdi filmi izledikten sonra kitabı okumanın ne anlamı var ki diyebilirsiniz? Kitabı okurken çok farklı bir dünyadasınız ama filmi izlerken sadece oraya odaklanıyorsunuz.

Kısaca bence film sonra kitap...

• Kesinlikle ilk önce kitap sonra film. Filmi izledikten sonra,kitabı okuyunca kafanda oluşan kurgu, görsellik tamamen filmin kendisi oluyor o bütünlüğü yakalayamiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pabliato -- 17 Aralık 2013; 9:28:39 >
  • Kitap-->Film
  • BEN YÜZÜKLERİN EFENDİSİNİ SİNEMA FİLMİNİ İZLEDİKTEN SONRA KİTABINI OKUDUM FİLMDE O KADAR ÇOK ÖNEMLİ YERİ VE OLAYLARI KOYMAMIŞLARKİ ANLATAMAM,
    İKİNCİSİ GAME OF THRONES (TAHT OYUNLARI) KİTABININ ÖNCE KİTAP SERİSİNİ OKUDUM SONRA İZLEDİM DİZİDE ATLADIKLARI YER OLSADA KARAKTERLER FAZLA AYRINTILARIYLA GÖSTERİLMESEDE ZATEN KİTABI OKUDUĞUN İÇİN BİLİYORSUN DAHA ZEVKLİ OLUYOR BOŞLUKLARI SEN DOLDURUYORSUN ...

BENİM GÖRÜŞÜM ÖNCE KİTAP SONRA FİLM-DİZİ BENCE ...SAYGILAR
  • Önce kitap sonra film şeklinde tercih ediyorum.
  • Nasıl rast gelirse öyle yapıyorum. Fakat ilk tercihim kitap olur.
  • Önce kitap sonra bırak hayalindeki gibi kalsın...
  • Kitabını okuduğum filmleri izlemiyorum artık.Benim tasvirimin dışına çıkıyor karakterler.İlk, filmini izlemişsem ve beğendiysem mutlaka okurum kitabı.
  • Önce kitap sonra film diye düşünüyorum.
  • Kitap önce okunmalı.
    Filmi izledikten sonra şahsen benim kitabı okuyasım gelmiyor..
  • Önce kitap sonra film.
  • Beyler ben lotr serisinin 1. Aldım ama filmi izlemiştim sizce az mı yararı olur.Ancak ben lotr bya bir araştırdım çok seviyorum hikayeyi 2. Ve 3. Kitabını alsam boşuna mu okumuş olurum? :(

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.