Şimdi Ara

Kitap Bastımak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kitap bastırmak hakkında merak edilenleri yazacağım.

Öncelikle kitap basımı konusunda çalışıyorum ve yayınevim kitap basımı yapıyor. Dolayısıyla bu işin içinde olan biri olarak tavsiyelerimi ve yaptığımız işi anlatacağım

Az sayıdaki kitap baskıları için dijital baskıları tavsiye ederiz.

Dijital baskı ile matbaa baskısı arasında ne fark vardır?
    Kalitesine göre kötüden iyiye bir sıralama yapacak olursak fotokopi, dijital baskı ve matbaa baskısı. Pratiklik açısından da tam ters bir sıralama yapmak mümkün, dijital baskıda ekrandaki görüntülerde oynayarak yeniden baskı imkanı varken matbaa baskısında kalıplar hazırlanmalıdır.

Şiir kitabını hatıra olarak veya birine özel olarak bastırmak istiyorsanız kesinlikle dijital baskıyı öneririm.

Yayınevi sizin adınıza mizanpaj yapar, kapak tasarlar, ISBN alır, bandrol alır, kitabınızın dağıtım ve satışını yapar. Ama sizin böyle bir arayışınız olmadığı için kendi imkanlarınız ile kitabınıza mizanpaj ve kapak tasarımı yaparak herhangi bir dijital baskıcıda kitabınızı bastırabilirsiniz.

Kitabımı yazdım ve kendim bastırmak istiyorum diyorsanız, yapacağınız işlemler aşağıdadır.

Mizanpaj Nedir?

Mizanpajı çok özel olarak tanımlayacak olursak yazdıklarınızın word dosyasından alınıp kitap formatına dönüştürülmesi işidir. Bu işlem daha önce QuarkXPress, Publisher gibi programlar ile yapılıyor olsa da şimdilerde Adobe Indesign programıyla yapılmaktadır. Elbette word ile de bunu yapmak mümkündür. Sonuç olarak yaptığınız işi PDF formatında matbaaya göndereceksiniz. Arada kalite ve pratiklik farkları olacaktır, yani bir evi tuğladan da yapabilirsiniz, ytong ile de, ahşap ile de.

Mizanpajı yaptıysanız şimdi kapak tasarımına geçebilirsiniz. Kapak tasarımını da bir çok programla yapabileğinizi bilmelisiniz. Fakat bu iş için de en ideal ve yaygın olarak kullanılanı yine bir Adobe programı olan Photoshop. Taşma ve kesme paylarını minimum 1 mm'de tutmalısınız, kapak sırt ölçünüzü de kullanacağınız kağıt gramajına ve sayfa sayınıza göre baskı yapacağınız firmadan öğrenebilirsiniz.

Bu aşamadan sonra kitabınıza ISBN ve bandrol alımı sağlamalısınız. ISBN ve bandrol alımı için illa da yayıncı olamnıza gerek yoktur. Şahsi olarak Kültür Bakanlığı sitesine başvurarak ISBN, YAYFED sitesine başvurarak da bandrol alabilirsiniz.

Bandrolleri teslim aldıktan sonra ister dijital ister matbaa baskısı olsun, bandrolleri baskı merkezine teslim edersiniz çünkü kitaplarınız basım merkezinden arka kapaklarında bandroller basılı olarak çıkmak zorundadır.

Bu aşamadan sonra kitabınızın dağıtım ve satış işlemi başlamaktadır. İşte kendi başına kitap basmanın en büyük çıkmazı buradadır. Çünkü kitap dağıtım firmaları ticari olmayan kuruluş ve şahıslarla çalışmazlar. Bu durumda olan kişiler için yayınevimizin ürettiği bi çözüm olan Kitap Satış Paketine göz atabilirsiniz.

Yayınevi olarak sunduğumuz çözümleri de linkleri ile birlikte aşağıda sıralıyorum.

Kitabımı yazdım, kitap bastırmak istiyorum ve her yerde satışta olsun diyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Kitabımı yazdım, çalınmasına, kopyalanmasına karşı kitabımı tescil ettirmek istiyorum diyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Kitabımı bastırdım, kitabımın satış ve dağıtımın buraya bakabilirsiniz.

Kitabımı bastırmayı düşünmüyorum, sadece editasyon ve yazar koçluğu gibi yazım konusunda profesyonel yardım almak istiyorum diyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Kitap fuarlarına imza gününe katılmak istiyorum diyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Akdemik kitabımı,tezimi yayımlatmak istiyorum istiyorum diyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Kitap basımı konusunda sorularınıza kısaca bilgi vermeye çalıştım. Yukarıdaki linklerin konunuza göre yardımcı olacağını düşünüyorum. Ama hala kitap basımı konusunda sorularınız olur ise buradan veya site üzerinden yardımcı olmaya çalışacağım.

Kitap Yayımlamak hakkında sık sorulan sorulara da göz atabilirsiniz.
    Kitapla kalın.

• yayınevinin adını alabilirmiyim ? rica etsem acaba
  • Hediyelik baskı yapıyor musunuz?? Bir arkadaşımın şiir defteri var ilerleyen zamanlarda o şiirleri kitap şeklinde ona hediye etmek istiyorumm.aynı zamanda bende,ailesinde ve sevgilisinde de o kitaptan olmasını istiyorum.yani bi 10 tane kitap baskısı yapıyor musunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirme için sağ olun.
  • Kitabını ucuza bastırmak isteyenler için bireysel yayıncılık diye bir seçenek de var. Maliyeti ücretli kitap basan yayınevlerine göre çok daha düşük. Üstelik kitaplar Amazon'da satışa çıkıyor ve sadece talep edildiğinde çoğaltılıyor. Bu trendin Türkiye'de de temsilcileri bulunuyor:

https://www.touchyourbook.com/

https://yazardandirekt.com/

https://www.publitory.com/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tarih Kitabı Tavsiyesi İstiyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.