Şimdi Ara

Kitap Bastırmak İstiyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
12.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben hatıra amaçlı yazdığım şiirleri kitap haline getirmek istiyorum.sadece iki adet olacak kopyası,ortalama 120 sayfa kadar.kapak olarak kendi tasarımımı kullanmak istiyorum.bu işin maliyeti ne olur ? ve nerede yapabilirim.ben istanbulda oturuyorum...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kitap Bastırmak İstiyorum: Adım Adım Bir Kılavuz

Kitap yazmak bir hayal olabilir, ancak onu gerçekleştirmek söz konusu olduğunda birçok seçenek mevcuttur. İşte kendi kitabını bastırma yolunda sana rehberlik edecek kapsamlı bir kılavuz:

1. Hedef Kitleni Belirle

Kitabının kime hitap edeceğini düşün. Yaş, ilgi alanları, eğitim düzeyi gibi demografik bilgileri araştır. Hedef kitlenin ihtiyaçlarını ve beklentilerini belirlemek, kitabının içeriğini ve pazarlama stratejini şekillendirecektir.

2. Kitabını Yaz

Kitabının ana konusunu belirledikten sonra, bir ana hat oluştur. Ana hat, kitabının yapısını, bölümlerini ve genel akışını özetleyecektir. Ardından, yazmaya başlayabilir ve mesajlarını kitap haline getirebilirsin.

3. Düzenleme ve Gözden Geçirme

Kitabın tamamlandıktan sonra dikkatlice düzenle. Dilbilgisi, yazım ve akıcılık hatalarını kontrol et. Bir profesyonel editörden geri bildirim almak, yazının kalitesini artırmaya yardımcı olabilir.

4. Bir Kapak Tasarımı Seç

Kitabının kapağı, ilk izlenimde çok önemlidir. Profesyonel görünümlü ve hedef kitlenin ilgisini çeken bir kapak tasarımı seç.

5. Baskı Seçeneklerini Araştır

Kendi kitabını basmanın birkaç yolu vardır. Baskı talebin, bütçen ve zaman çizelgen gibi faktörleri göz önünde bulundur. Geleneksel baskı, baskı üzerine talep ve kendi kendine yayıncılık seçeneklerini araştır.

6. Kitabını Pazarla

Kitabın basıldıktan sonra pazarlanması çok önemlidir. Hedef kitlene ulaşmak için sosyal medya, e-posta pazarlaması ve etkinliklere katılmayı düşün.

7. Kitabını Dağıt

Kitabını fiziksel mağazalara, çevrimiçi perakendecilere ve kütüphanelere ulaştırmak için dağıtım kanallarını araştır.

Kitabını bastırmak zorlu ama ödüllendirici bir süreçtir. Bu adımları takip ederek, mesajlarını dünyayla paylaşacak profesyonel görünümlü bir kitap oluşturabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Matbaalarda olmaz bu iş. Kitap fotokopisi çeken yerler var, onlardan birine git bilgi al. Benim aklıma gelen olay kısaca şu: dizaynını yaptığın kitabı götürüp çıktısını alabilirsin. Sonra onu ciltlettirirsin. Kapak da yaptığın tasarımın kartona basılmasıyla halledilebilir. Kapağı da renkli yapabiliyorlar. Ama sağlam makineleri olması lazım.
    Ciltli kapak dersen, ona baskı yapıyorlar mı bilmiyorum açıkçası.
    Zaten bir kitabın birebir fotokopisini istediğin zaman yukarıdaki şekilde yapıyorlar. Biraz da düzgün yapmalarını istersin, 3-5 kuruş fazla verirsin istediğini almış olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Harezmi

Matbaalarda olmaz bu iş. Kitap fotokopisi çeken yerler var, onlardan birine git bilgi al. Benim aklıma gelen olay kısaca şu: dizaynını yaptığın kitabı götürüp çıktısını alabilirsin. Sonra onu ciltlettirirsin. Kapak da yaptığın tasarımın kartona basılmasıyla halledilebilir. Kapağı da renkli yapabiliyorlar. Ama sağlam makineleri olması lazım.
    Ciltli kapak dersen, ona baskı yapıyorlar mı bilmiyorum açıkçası.
    Zaten bir kitabın birebir fotokopisini istediğin zaman yukarıdaki şekilde yapıyorlar. Biraz da düzgün yapmalarını istersin, 3-5 kuruş fazla verirsin istediğini almış olursun

ilgilindiğin için teşekkürler .ben bi kitabı fotokopi çektirmek istemiyorum.elimde ki word de olan şiirleri kitap haline getirmek istiyorum :)

• Aynı mantıkla kitap fotokopisi yerine şiirlerinin çıktısını koyacaksın sadece, o örneği verme sebebim buydu.

Hocam kısacası şu: şiirlerin çıktısını alacaksın, tasarımını kartona bastıracaksın, sonra o kapakla ciltlemelerini isteyeceksin Kitap fotokopisi çeken yerler bunu kolaylıkla yapar. Hatta orada basılmasını istediğin kağıdın ve kapağın cinsini de seçebilirsin
  • Herhangi bir özalite gidersen kolaylıkla yaptırabilirsin. Özellikle üniversite yakınlarında bulunan özalitlere gidersen daha iyi olur kanımca.
  • Bir de kişisel destekli yayıncılık diye bir muhabbet var kitap basmak için.

Kitap sadece basılmıyor, aynı zamanda yayınlanıyor. Yani satışa çıkıyor, online kitabevilerinde falan gerçek kitabevlerinde.

Bu işi yapan bir sürü firma var. Sokak Yayınları, Cinius falan gibi. Ben Cinius'tan hiç memnun kalmadım onu da söyleyeyim burada.
  • El yazın nasıl dostum bilmiyorum ama güzel ise, benim tavsiyem güzel bir deftere kendi el yazınla yazmandır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İngilizce için kitap tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • El yazmaları çok güzel oluyor.Uğraşmak istersen git güzel bir mürekkep al sonra eski saman kağıdına yaz ve kenarlarını dik yorgan ipliği ile çok mistik ve güzel bir kitap oluyor.
  • Merhaba,

Bende kitabımı Sevgim Akademi Yayınlarından bastırdım. Satış ağları oldukça geniş ve hızlı, kitap iki ayda hazırlandı ve aynı anda hem online satış evlerinde hemde tüm kitabevlerinde satışa sunuldu. Profesyonel çalışma tarzlarından çok memnun kaldım. Eserlerini canlandırmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.
    Firmanın Linki :http://www.sevgimakademi.net/

Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: zodiac2806

Merhaba,

Bende kitabımı Sevgim Akademi Yayınlarından bastırdım. Satış ağları oldukça geniş ve hızlı, kitap iki ayda hazırlandı ve aynı anda hem online satış evlerinde hemde tüm kitabevlerinde satışa sunuldu. Profesyonel çalışma tarzlarından çok memnun kaldım. Eserlerini canlandırmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.

Saygılarımla

reklem kokan hareketler bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doktorhakan

quote:

Merhaba,

Saygılarımla

reklem kokan hareketler bunlar.

:))) e bundan doğal bir şey yokki bende bu firmanın bir yazarıyım sonuçta :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Merhaba,

Saygılarımla

Bu siteyi yeni duydum ve yerimlerine ekledim teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsf

merhaba arkadaşlar ben hatıra amaçlı yazdığım şiirleri kitap haline getirmek istiyorum.sadece iki adet olacak kopyası,ortalama 120 sayfa kadar.kapak olarak kendi tasarımımı kullanmak istiyorum.bu işin maliyeti ne olur ? ve nerede yapabilirim.ben istanbulda oturuyorum...

hocam 2 adet basmazlar diye biliyorum bildiğim kadarıyla 20 den başlıyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: febelsa

quote:

Orijinalden alıntı: hsf

merhaba arkadaşlar ben hatıra amaçlı yazdığım şiirleri kitap haline getirmek istiyorum.sadece iki adet olacak kopyası,ortalama 120 sayfa kadar.kapak olarak kendi tasarımımı kullanmak istiyorum.bu işin maliyeti ne olur ? ve nerede yapabilirim.ben istanbulda oturuyorum...

hocam 2 adet basmazlar diye biliyorum bildiğim kadarıyla 20 den başlıyolar

Kitap basımında maaliyetler 1000 adet için hesaplanır. İki adet basım kimse uğraşmaz uğraşırsa bile bunun maliyeti 1000 tl ile 2000 tl arasında değişir. Daha profesyonel bir şey düşünürsen ben sana yardımcı olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu adrese bakabilirsin. İstediğin adette basabileceklerini yazmışlar...

www.dizgimizanpaj.com
  • Selam
    Bir arkadaşım eşine şiir kitabı yazdı. 4 tane bastırdı. Kapağını grafik çalışmasıylada düzenlemişlerdi
    www.baskihizmetleri.net sitesiydi sanırım
  • Uguryu doğru adrese yönlendiriğin için teşekkürler. Fiyatları çok ucuz. Kitapları 4 gün sonra göndereceklermiş. İnşallah baskı kaliteside iyidir.
  • İster 1 adet isterseniz daha fazlasını uygun fiyatlara basılabilecek ve 2 günde ister Ankara içi isterseniz Türkiye'nin her yerine kargo ile teslim edilebilir.

www.altincioglu.com
  • çapa tıp fakültesinin orda rota kırtasiye var 300 sayfa kağıdı ciltlettirip üstüne ve yanına yazı yazdırmıştım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesele kitap bastırmakta değil,
    satmakta.
    Bazı ince ayarlar var bu piyasada.
    İlgilenenlerin aşağıdaki linke göz atmasını öneririm:

http://www.fiskosta.com/kitap-bastirmak-istiyorum.html
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.