Şimdi Ara

Kitap Dilini ve Kitabı Anlayamamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar, kitap okumaya yeni başlamış sayılırım. Okuduğum kitap sayısı 15 filandır.(Olasılıksız, uçurtma avcısı, suç ve ceza, gazap üzümleri, kuyucaklı yusuf filan işte, seviyemi anlamışsınızdır.

Saatleri Ayarlama Enstitüsü hakkında çok güzel eleştiriler duydum, ilk 70 sayfayı okudum ancak kullanılan dil; daha doğrusu bilmediğim kelimeler artmaya başladı. Gittikçe anlamamaya başladım ve bıraktım. Kitabın anlatımını beğendim fakat ben mi tam verim alamadım desem bilemiyorum tam.

Başka bir konuya gelirsem. Suç ve Cezayı okudum ve beğendim, okuduğum ilk Dostoyevski kitabıydı. Ancak Karamazov Kardeşlerin yarısına kadar okudum ve dilini en son kaldıramadım ve bıraktım.

Size genel bir sorum yok. Sadece bu konu hakkında düşüncelerinizi yazmanızı istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 4 Temmuz 2017; 20:7:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kitaplar genelde öyledir. Yani baştan sona seni alıp götürmez. Bazı bölümler durağan geçer okurken; "Hadi bitsin artık şu sıkıcı yerler!" diyebilirsin. Ama bahsettigin kitaplar bittiğinde emin ol seni çok memnun edecektir. Yani sıkıldım d iye kestirip atma dostum.

• quote:

Orijinalden alıntı: JessicaHyde

Kitaplar genelde öyledir. Yani baştan sona seni alıp götürmez. Bazı bölümler durağan geçer okurken; "Hadi bitsin artık şu sıkıcı yerler!" diyebilirsin. Ama bahsettigin kitaplar bittiğinde emin ol seni çok memnun edecektir. Yani sıkıldım d iye kestirip atma dostum.

Sadece sıkılma değil, anlayamadığım için bir sıkılma oluyor.

• Çözüm basit; okuma. 50 senelik kitabı anlayamıyorsan zaten uğraşma. Ya da adam gibi azmet oku. Tercih senin.
  • E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Kuyucaklı Yusuf 80, Suç Ve Ceza 151 yıllık kitap. İlk cümleni dikkate almıyorum.

Çok fazla kelime vardı, daha dikkatli okumaya çalışacağım ancak azmederek okuyordum zaten, ileride daha detaylı bakıcam. Hatta bıraktıktan sonra ekşi'ye bakayım dedim, ve şu entry'i gördüm:
    https://eksisozluk.com/entry/16986249
  • Hocam bıraktığın kitaplar zaten yeni başlayan birine ağır gelecek kitaplar neden direkt karamazova falan daldın ki

İnce ve daha yeni kitaplardan başlamanı öneririm

• Sakın ama sakın Genç Werther'in Acılarını okuma. Bu kadar berbat bir kitap olamaz. Goethe isminin hakkını vermiş.

Bunu en az bine yakın kitap okumuş ve edebiyat bölümü son sınıfa gelmiş birisi söylüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Felsefe ve Din notları
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sanki doğru şekilde başlamamış gibisin, önce seni çekecek anlaşılabilir hikaye türü oku derim hatta Stefan Zweig bu konuda usta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antocio

Sanki doğru şekilde başlamamış gibisin, önce seni çekecek anlaşılabilir hikaye türü oku derim hatta Stefan Zweig bu konuda usta.

Stefan Zweig'ten sadece satranç okudum 7-8 ay önceydi, dün otomatik portakal okudum, başlangıç için tabi, güzeldi beğendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 8 Temmuz 2017; 17:22:59 >
  • Benim kurduğum cümleye ek bir açıklama yapmak istiyorum. Ben başlangıç kitaplarını küçümsemiyorum bunu belirteyim aksine o kitapların dilini ve anlatımını çok ama çok beğeniyorum.

Etrafta "ben kitap okuyorum" diyen insanların okuduğu kitaplar veya kitap satan yerlerdeki kitapları gördükçe üzülüyorum. Berbat kitaplar, berbat televizyon programları ve berbat YouTube kanalları bu ülkeyi sadece geriye götürüyor. Sadece okuyorum demek veya ben kalın kitap okuyorum demek için insanlar bomboş şeyler okuyorlar. Bu tür boş "egoist" davranışları düşünmeden hareket edilmeli diye düşünüyorum.

Kitaplar dostunuz olsun, iyi okumalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antocio

Benim kurduğum cümleye ek bir açıklama yapmak istiyorum. Ben başlangıç kitaplarını küçümsemiyorum bunu belirteyim aksine o kitapların dilini ve anlatımını çok ama çok beğeniyorum.

Etrafta "ben kitap okuyorum" diyen insanların okuduğu kitaplar veya kitap satan yerlerdeki kitapları gördükçe üzülüyorum. Berbat kitaplar, berbat televizyon programları ve berbat YouTube kanalları bu ülkeyi sadece geriye götürüyor. Sadece okuyorum demek veya ben kalın kitap okuyorum demek için insanlar bomboş şeyler okuyorlar. Bu tür boş "egoist" davranışları düşünmeden hareket edilmeli diye düşünüyorum.

Kitaplar dostunuz olsun, iyi okumalar.

Haklısınız, mesela Harry Potter başlangıç kitabı olarak geçer, ama kimse sonradan okuduğu kitaptan Harry Potter kadar zevk alamaz. Genel olarak konuşuyorum ancak böyle. 'Popüler kültür' dediğimiz şey hayatımızın her alanına girdiği için ve her alanda birbirimiz ile sidik yarışında olduğumuz için böyle bozulmalar normal.

'Hiç komik değil' kanalında 'Ben daha kötüyüm' videosu aklıma geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: fretta

Sakın ama sakın Genç Werther'in Acılarını okuma. Bu kadar berbat bir kitap olamaz. Goethe isminin hakkını vermiş.

Bunu en az bine yakın kitap okumuş ve edebiyat bölümü son sınıfa gelmiş birisi söylüyor.

Genç Werther'in Acılarında kutsal kitaplardan, incilden vs. çok alıntı var. Bunlar bize uzak kavramlar olduğu için kitabı okurken kopukluk yaşanabiliyor. Ama buna rağmen belki de dünya tarihinin en melankolik kitaplarından biri. Birçok kişinin de favori kitaplarındandır. Mamafih Goethe de alman edebiyatının en önemli yazarlarından biridir. Fazla öznel bir yorum olmuş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.