Şimdi Ara

Kitap okumaya yeni başlayan birisine kitap önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 haftadır kitap okumaya başladım. Okuduklarım : tolstoy itiraflarım , kafka dönüşüm , dostoyevski kumarbaz , v.hugo bir idam mahkumunun son günü , puslu kıtalar atlası , sweig olağanüstü bir gece... Türk veya yabancı roman önerir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Insan ne ile yasar, suc ve ceza, sebahattin ali ve peyami sefa nin kitaplarini tavsiye edebilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tarihe merakın varsa hocam, Nihal Atsız'ın Deli Kurt ve Bozkurtlar kitabını öneririm. Peyami Safa'nın eserleri de güzel.
  • Eğer okuduğun kitaplar gibi birşey istiyorsan tolstoy, dostoyevski, sweig, Sebahattin Ali, Jack London, Yusuf Atılgan, Oscar Wilde, Peyami Safa gibi yazarları takip edebilirsin.
  • Dili basit kitaplar okumalı. Bir de popüler ama edebi değeri de olan kitaplarla başlarsa daha iyi olur. Tamamen kendi görüşüm ama kitap okuyan insanlar o kitap hakkında konuşmak istiyor. Eğer herkesçe okunan kitaplar olursa, kitap sohbeti yapabilme imkanı bulur ve iyice heveslenir diye düşünüyorum. Çevremdeki birçok insan böyle oldu. Örneğin Zülfü Livaneli'nin Serenad kitabı çok popüler. İki arkadaşıma okuttum.Okuduktan sonra gerek birbirleriyle gerek başka insanlarla gerek benimle kitap üzerine konuşma fırsatı buldular ve benden başka öneriler de istediler.

Ahmet Ümit - Kavim (polisiye, kime okuttuysam bayıldı. Hiç okumayan insanlar bile.)

Reşat Nuri Güntekin - Çalıkuşu

Hüseyin Rahmi Gürpınar- Kuyruklu yıldız altında bir izdivaç

Dostoyevski - beyaz geceler

Zülfü Livaneli - Serenad, Kardeşimin Hikayesi (Dram)

Stefan Zweig - Bilinmeyen bir kadından mektuplar (yine dram hoşuna giderse diğer kitapları da böyle)

Daha hızlı ve sürekli okuma alışkanlığı için serileri öneriyorum ben. Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi, Sherlock Holmes vb vb

• TOLSTOY - İVAN İLYİÇ'İN ÖLÜMÜ
    TOLSTOY- KREUTZAR SONAT
    GOGOL- MÜFETTİŞ
    MOLİERE- CİMRİ ve KİBARLIK BUDALASI
    S.ZWEİG - Korku, Mecburiyet, O muydu, Yakıcı Sır ve diğerleri de çok uygundur okuma alışkanlığı için.
    Yaşar Kemal- Ağrıdağı Efsanesi

• Uzun hikaye ince ve güzel bir hikaye bence. Ara ara açar okurum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    e- kitap için yardım
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • jules payot - irade terbiyesi

ali fuat başgil - gençlerle başbaşa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.