Şimdi Ara

- Kitap Okumayanlara Sürükleyici Kitap Tavsiyeleri - (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
7
Favori
25.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Buroc.k

Merak etme çokta önemli değil öyle birbiriyle bağlantılı bir seri olduğu söylenemez pek.

Dr.Watson ile Holmes'in tanışması Kızıl Dosya'dadır.
  • foreverea

Kitabı okurken önceki kitabı okumam gerektiğini gösteren birşey yoksa sorun değil.
    Atıyorum Ahmet Mehmet'in kim olduğunu ilk kitapta öğrenir ama ikinci kitapta bunu söylemeden direk bunların başka olaylarını anlatır. Eğer bu dediğim gibiyse ilk kitabı da alıyım en kısa zamanda, ama değilse gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tayfa-140

foreverea

Kitabı okurken önceki kitabı okumam gerektiğini gösteren birşey yoksa sorun değil.
    Atıyorum Ahmet Mehmet'in kim olduğunu ilk kitapta öğrenir ama ikinci kitapta bunu söylemeden direk bunların başka olaylarını anlatır. Eğer bu dediğim gibiyse ilk kitabı da alıyım en kısa zamanda, ama değilse gerek yok.

İlk önce ilk kitabı oku. Elindeki kitapları bitir. Kızıl Dosyayı okursun sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: foreverea

quote:

Merak etme çokta önemli değil öyle birbiriyle bağlantılı bir seri olduğu söylenemez pek.

Dr.Watson ile Holmes'in tanışması Kızıl Dosya'dadır.

İyide benim demek istediğim şu:
    Mesela önceki hikayelerdeki veli gelecek hikayelerde karşımıza çıkmıyor.
    Yada zamanında fakir ama gururlu bir gencin Holmes'ten intikam almaya çalıştığı falan yok.

Öyle birbiriyle çok alakalı bir seri değil ama yinede bende katılıyorum önce ilk kitap okunmalı.
  • O kadar da sordum Sahhaflarda ama yoktu Kızıl Dosya.
    O zaman mecbur kitapyurdu.com'dan vericem siparişi.
  • quote:

O kadar da sordum Sahhaflarda ama yoktu Kızıl Dosya.
    O zaman mecbur kitapyurdu.com'dan vericem siparişi.

Acelesi yok elindeki kitapları bitir. Onu da bulursun sahafta belki.
  • Evet dediğin gibi elimdekileri bitiriyim önce.
    Sonra Kızıl Dosya ve birkaç kitap daha alırım Sahhaflardan.
  • Bugün dayanamayıp Sahhaflara gittim Kızıl Dosya'yı almak için yanında Beklenmeyen Misafir'i de aldım.
    Ama iki yere baktım ikisinde de Kızıl Dosya'nın adı Kızıl Soruşturma'ydı. Kapakları da farklıydı, eski basım herhalde.
    Bir sorum olucak. Diyordunuz ya yazılar kaymış şekildeyse kitap imitasyondur diye, bu Kızıl Soruşturma'da yazılar kayık şekilde.

Hatta resmini koyayım siz de bakın.

http://i50.tinypic.com/fa8lsy.jpg
    http://i47.tinypic.com/2z8718w.jpg
    http://i46.tinypic.com/sb6e4y.jpg

Sayfayı işgal etmesin diye link koydum, isteyen tıklayıp görebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murselsevim -- 3 Temmuz 2010; 23:54:26 >

• bu konu cidden güzel olmuş bende 1 ay öncesine kadar hiç kitap okumamuş bir adamdım diyebilirim ama OLASILIKSIZ okudum ve kitap sevgim arttı şimdide evde bulunan kitaplardan okumaya devam biraz ağır kaçsada GORKİ-Çocukluğuma başladım ama olasılıksızın yanında sönük kaldı ama konuyu komple okudum ve listeleri aldım elimdeki kitapları okuyayım bende listedeki kitapları toplamaya başlayacağım

• quote:

Bugün dayanamayıp Sahhaflara gittim Kızıl Dosya'yı almak için yanında Beklenmeyen Misafir'i de aldım.
    Ama iki yere baktım ikisinde de Kızıl Dosya'nın adı Kızıl Soruşturma'ydı. Kapakları da farklıydı, eski basım herhalde.
    Bir sorum olucak. Diyordunuz ya yazılar kaymış şekildeyse kitap imitasyondur diye, bu Kızıl Soruşturma'da yazılar kayık şekilde.

Orada kayık yazı göremedim desem ayıp mı kaçar

• Konu çok güzele benziyor. Boş vaktimde okuyacağım

Bende 2-3 kitap okudum fazla okumayan ama başlamak isteyen biriyim

Okuduğum 3 kitap içerisinden sana
    Bir Kadın Düşmanını öneririm
  • quote:

quote:

Bugün dayanamayıp Sahhaflara gittim Kızıl Dosya'yı almak için yanında Beklenmeyen Misafir'i de aldım.

Orada kayık yazı göremedim desem ayıp mı kaçar

Hocam yazılarda kayıklık yok ama komple metne bakarsan düzgün basmadıklarını görebilirsin.
    Korsan mı acaba dicem ama arkasında orjinallerde bulunan etiketten var.
    Gerçi Sahhaflarda korsan kitap satılmıyormuş, herkes 2. el kitap getirip veriyormuş kitapçılara ama yine de burda "kayık yazı" olayını hatırlayınca kurt düştü içime.

Blizzard Days

Biraz araştırdım da çok methedilmiş kitap. Reşat Nuri gibi bir ustanın yazmış olması, yani onun tarzını da tanıyacak olmam ayrı bir güzellik. Bir dahaki gidişimde bu kitabı alıcam İnşallah, tabi varsa.

atoxi

Olasılıksız duruyor kenarda. İki gündür düzgünce bir fırsat bulamadım kitap okumak için, akrabalar misafirler falan.
    Ama bir-iki gün içinde şu kargaşa ortamı bir geçsin kitapları bitiricem. Fareler ve İnsanlar yarıda kaldı mesela ilk onu bitiricem.
    Sonra Beklenmeyen Misafir'i bitiricem, yolda gelirken az bakıyım başlarına dedim ama çok hoşuma gitti ve 24-25 sayfa birden okudum. Sonra bunu bitiririm. Ondan sonra da nasipse Olasılıksız'a gelicek sıra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murselsevim -- 4 Temmuz 2010; 15:27:57 >

• 1-)Orada iki ihtimal var ya korsan yada basım hatası yani tam orjinal diyemezsin.
    2-)arkadaki etiketleri istesem ben bile basarım demişti bir korsancı bana
    3-)Mesela bende korsan kitap var ben bunu sahafa satarım ama sahaf o kitabı sana satarken korsan demez ikinci el der kitabı satmak için.

Okurken çok rahatsızlık vermez zaten kayık yazılar ondan dolayı önemsiz bence ama yinede zevk senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -burak -- 4 Temmuz 2010; 15:25:41 >
  • quote:

1-)Orada iki ihtimal var ya korsan yada basım hatası yani tam orjinal diyemezsin.
    2-)arkadaki etiketleri istesem ben bile basarım demişti bir korsancı bana
    3-)Mesela bende korsan kitap var ben bunu sahafa satarım ama sahaf o kitabı sana satarken korsan demez ikinci el der kitabı satmak için.

Okurken çok rahatsızlık vermez zaten kayık yazılar ondan dolayı önemsiz bence ama yinede zevk senin.

Neyse canım okuyalım o zaman. Zaten yazı kayıklığının dışında bir sorun yok.

• Bu arada Sahhaflarda bir kitapçı bana Kurtlar İmparatorluğu'nu önerdi.
    Baya sürükleyici bir kitaptır, dedi. Okuyan ya da nasıl olduğuna dair bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Bu arada Sahhaflarda bir kitapçı bana Kurtlar İmparatorluğu'nu önerdi.
    Baya sürükleyici bir kitaptır, dedi. Okuyan ya da nasıl olduğuna dair bilgisi olan var mı ?

Okuma derim ama göreceli bir kavram beğenenlerde var bu kitabı ama ben beğenmedim.Nedenini soracak olursanız sürükleyici bir eser değil bana göre çok sıkıldım okurken.
    Grange nin kötülük üçlemesi(1-Siyah Kan 2-Şeytan Yemini 3-Ölü Ruhlar Ormanı ) ve Kızıl Nehirleri okunabilir.
  • quote:

Bu arada Sahhaflarda bir kitapçı bana Kurtlar İmparatorluğu'nu önerdi.

Rizzoli serisine başla. Tess Gerritsen. Cerrah-Çırak-Günahkar
  • Yok şuan için seri düşünmüyorum, sadece sordum nasıl kitaptır diye.
    Daha okumam gereken 5-6 kitap var onları bitiriyim hele.
  • Bilmiyorum mitolojiye ilgi duyuyorsan Percy Jackson serisini oku. Çok sürüleyicidir.
  • Fareler ve İnsanlar (John Steinback)

Az önce Fareler ve İnsanlar'ı bitirdim, tek kelimeyle muhteşemdi.
    Özellikle son sayfalar inanılmaz duygusal geçti. Diğer konuda da söyledim buraya da yazıyım, inanır mısınız bilmiyorum ama son 3-4 sayfayı ağlaya ağlaya okudum.
    Umarım diğer kitaplar da bu kalitededir.

Kızıl Soruşturma olayına gelince, sanırım korsan bu kitap.
    Kitapların arkalarına bakıyordum sonra şans eseri farkettim ki hepsinde (adı aklıma gelmiyor ama ürünlerin arkalarında bulunan ve örneğin marketlerde fiyatın alındığı çizgili ve rakamlı kağıt) beyaz ve çizgili kağıtlardan vardı. Ama Kızıl Soruşturma'da yoktu, yazıların kayıklığı da cabası.

Tabi bu doğrudan doğruya korsan olduğunu göstermez ama bana öyle geldi açıkçası.
    Bu meseleyi biraz fazla uzattım biliyorum, benim böyle takıntılarım vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murselsevim -- 6 Temmuz 2010; 14:29:16 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.