Şimdi Ara

Kitap Okumayı Sevmeyen Birine Kitap Tavsiyeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Anna Dewitt

Kendimi yanlış ifade etmişim hocam. Şimdi düzelttim konuyu.

@Ricky.McFloyd
    Teşekkür ederim öneriniz için. Fareler ve İnsanları küçükken okumuştum ama hiç hatırlamıyorum. O zaman çok beğenmiştim, tekrar okuyabilirim. Sefiller'i okumamış olmamdan çok rahatsız oluyordum onu da listeme ekledim. Diğer kitapları da araştırırım.

Kardeş Sefiller'i İleşim'den oku. Hem asıl metinden çevrilmiş -özet felan değil yani- hem de çevirisi iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Stephen King'in Medyum'u vardı. Bilseydim Hayvan Mezarlığı'nı alırdım.
  • Kitap hirsizi :)

• Hayvan Çiftliği, Sefiller, Kırmızı ve Siyah, Monte Kristo ve Şeker Portakalı aklımda olan kitaplardı ve bunlar ablamda varmış. Bunların dışında sizin önerilerinizle ve ablamın yönlendirmesiyle şu kitapları hazır indirim de varken D&R'dan sipariş ettim. Kargoyu merakla bekliyorum. Gelince paylaşım yaparım.

Kitap Okumayı Sevmeyen Birine Kitap Tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anna Dewitt -- 7 Haziran 2014; 16:46:47 >

• Anna Dewitt kullanıcısına yanıt
    Liste baya sağlam olmuş,ama bu kadar klasik arasında boğulmayın.Araya birkaç tane polisiye katıp okumanı tavsiye ederim.

• Teşekkür ederim hocam yorumunuz için. Evde Sherlock Holmes Kızıl Soruşturma, Siyah Kan ve Medyum var. Aralarda sıkılırsam bunları okurum dedim.

• Henri Charriere-Kelebek
  • Çok satan popüler romanlardan oku hiç olmazsa kitaba tahammülünü arttırır daha sonra güzel kitaplara geçersin

• Fareler ve İnsanlardan yada Yabancıdan başlamanı öneririm hem kalın değiller hem de çok seversin
  • Ak Sakallı Nene kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim öneriniz için. Kitaplar bir gelse başlayacağım. Heyecanla bekliyorum. Bugün kargoya verilmiş yarın gelir herhalde .

• Kitaplar bugün geldi. D&R'dan seçerken bu kadar çok olduğunu fark etmemiştim, bana önümüzdeki 2 yıl yeter bu kitaplar.

Kitap Okumayı Sevmeyen Birine Kitap Tavsiyeleri

• Dünya'nın en iyi kitabı The Catcher In The Rye'dır.
    iyi okumalar klasik ağırlıklı almışsın yeni başladığın için zorlanabilirsin bir süre sonra bağımlılık yapıyor 2 ayda bile bitirebilsin seversen okumayı
  • asosyal adam kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yorumunuz için. Umarım okumayı severim .

Sonuç ne oldu hocam ? Okudun mu?

Benim de okuma alışkanlığım yok da ondan sordum

Ben olsam tek kitap alır okuyup sonra yenisini alırdım

• sonyz10c S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de geçen bu konumu gördüm inşallah biri konuyu hortlatmaz diyordum. Bu aldığım kitaplar arasından sadece Dönüşüm'ü okudum. O da ince diye bir de sürekli etraftan duyduğum için. O ara ilgimi çekecek bir şey olmuştu galiba, bir oyuna ya da diziye sarmıştım muhtemelen. Ondan dolayı diğerlerini okumadım kitaplıkta duruyorlar. 1984'ü çok merak etmiştim aslında ama o ara bir arkadaşım aldı geri de getirmedi. Bence o dönem ablamın gazına gelmişim, yoksa zaten kitap okumayı sevmeyen biri niye klasiklerden başlar ki okumaya. Yani en azından ben öyle düşünüyorum. Ama şu aralar Westworld dizisine sardım. Zaten normalde de bilim kurgu filmlerini çok severim. Oradan yürüyüp bilim kurgu kitabı okusam dedim ve Ben Robot kitabını aldım. Onu okuyup bu alışkanlığı kazanırsam güncellerim konuyu. Galiba bir süre sonra okuma alışkanlığı kazanmak zor oluyor. Ben bir türlü başlayamıyorum okumaya. Onun yerine başka şeyler yapıyorum hep. Okuyanlar nasıl okuyor bilmiyorum.

Tavsiye üzerine kitap almak güzel fikir. Muhakkak satın alma kararı öncesi içine sinecek türden bir araştırmaya girmişsindir. Kendimden pay biçmem gerekirse kitap okumak için öncelikle boş bir zihne ihtiyaç duyabilirsin. Ardından açlık benzeri bir duyguya kapıldığında olabilir. Misal seni o iki ince karton kapağın içine çekecek bir husus olmalı. Ama bir anekdot, ama bir yaşam tecrübesi. İlgini uyandırıp seni "o" kitaba yönelten bir sebep olduktan sonra, tek eksik kitap okumak için kendine seçecek olduğun yer ve zaman. Hatıra kolayca gelebilmesi hususunda fayda sağlayacak bir örnek; Ferhan Şensoy'un evinin tuvaletinde dahi kendi için düzenlediği küçük bir raf ve bir kaç kitabının olması.

Gene kendimden yola çıkarak; söz gelimi 23-24 yaşıma kadar doğru dürüst kitap okuduğumu bilmem. Anımsamam. Bu eksikliğimin en çok farkına varıp, devamlı suretle beni uyaran hep annem olmuştur. Ki annem benim için "yaşam boyu öğrenme"nin en güçlü örneğidir. Annem için okumak gerçek bir açlık hissiyatı tutku boyutundadır. Benim ise bu yaşıma rağmen halen daha oturmuş, disiplinli bir okuma düzenim yoktur. Kitapların büyüsüne, yazarların sevdasına, dünyada iz bırakan dönemlerinin büyüleyici insanlarının yaşamına 10 yıl öncesinde yeni yeni kapıldım.

Şöyle bir durup düşününce okuma alışkanlığı edinmenin öncesinde en çok keyif veren eylemin, kitap hediye etmek olduğunu itiraf edebilirim. Bu zamana kadar hep bir bahane ile yeni tanıdığım yahut eskiden tanışık olduğum sayısız insana kitap hediye ettim. Bir o kadar da hediye kitap aldım. Benim nazarımda hediyelerin en değerlisi kitap olmuştur. Ailem başta olmak üzere, ayak üstü sohbet ettiğim arkadaşlarıma dahi yanımda taşıyıp okuduğum bir kitabı o an açılan bir sohbetin ardından çok sefer hediye etmişimdir.

Mübalağa olmazsa bu güne kadar satın aldığım kitapların 1/3'ünü bir sebepten hediye etmişimdir. Ki geriye kalan kitapların yarısını dahi henüz okumamışımdır. Bu arada henüz okuma alışkanlığı kazanıp bu zevki deneyimlemeden evvel çok sayıda yerli ve yabancı yazarlara ait klasikleri satın almıştım. En düzenli ve ilk süreklilik içerisinde kitap okuduğum dönem 2. üniversite yaşamım olan 2 yıllık süreye denk gelir. O dönem her nedense çok öncelerden aldığım klasiklerin büyük kısmını bitirip kenara kaldırmışımdır. Benim anımsadığım ilk okuyarak etkilendiğim yazar ve kitap (hafızam beni yanıltmıyorsa) Jack London / Martin Eden olmuştur. Kaldı ki o kitaba da bir hediye olarak sahip olmuştum :) Ardından çokça klasik, kimi kimi yerli yazarlar okudum.

Velhasılı okuma alışkanlığı öncesi kitap satın alma alışkanlığı edindim. Kitap hediye etmenin benzersiz keyfine vardım. Hediye kitap sahibi olmanın sefasını sürdüm. Tüm bunlar sonrası kendimi belirli aralıklarla, sabit yerlerde tabiri caiz ise sarı sayfaların arasında vakit geçirirken buldum. Demem o ki, kitap satın alma ve okuma eğilimleri için insan kendini bir kalıba ve düşünceye sokmamalıdır. Okumanın bir vakti, saati, olmazsa olmaz denilecek bir mekanı olmadığı kanısındayım. Kişi kendini ve zihnini rahat hissettiği, "o açlık hissini duyumsadığı" her an, ilgisini çeken metin yada yazarlara kendini kaptırabilir. Naçizane tavsiyem her daim elinizin uzanabileceği, gözünüzün görebileceği bir yerde, mümkünse günlük yaşamınızda dahi yanınızda taşıyabileceğiniz bir kitaba sahip olmanız. Emin olun ki; kendinizi o kitabın sayfaları arasında bulmanız sadece bir an meselesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProofFatih -- 28 Ağustos 2018; 5:42:3 >

• Yazdığınız paragraf sonrası aklıma ilk gelen kitap Oblomov oldu, devamında klasik olarak önerim neredeyse bütün Rus edebiyatı ürünleri olabilir. Gogol ile başlayabilirsiniz buna da. Akıcı klasik denince aklıma bir de Jack London geliyor. Başlangıç için güzel kitaplar/yazarlar bunlar. Oblomov benim okuduğum ilk ciddi romanlardan biriydi, okuması rahat gelmişti ve çok şey kattığını hissetmiştim.

EK: Konunun yıllar sonra hortladığını görmeden yazmıştım :). Hala alışkanlığı oturtamadığınıza göre ekleme yapabilirim. Benim önerim, elinize ne kitap geçerse geçsin, ev ödevi misali bu kitabı her gün x sayfa okuyacağım şeklinde şartlanıp bitirmeniz. Barış Özcan da bu tekniği önerdi ve çok popüler oldu, fakat ben de yıllar önce kitap okumaya tam olarak böyle başladım. Günde en az 50 sayfa okuyordum, 50 sayfadan az okuduğum halde kitabı bitirirsem yeni kitaba ertesi gün başlıyordum. Bu seriyi 5-6 ay kadar koruyabildim, sonrasında sekteye uğramaya başladı fakat alışkanlık artık oturmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panthy93 -- 27 Ağustos 2018; 23:55:11 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.