Şimdi Ara

Kitap okunurken müzik dinlenir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genellikle kitap okurken slow müzik dinliyorum.Bu beni dışardaki gürültüden uzak tutuyor ve hoşuma gidiyor.Ders çalışırken de bu böyle ara sıra şarkının yükseldiği yerlerde dikkatim dağılabiliyor ama farkedip devam ediyorum. Siz dinliyor musunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abradolf Lincler -- 20 Ağustos 2016; 17:27:12 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kitap Okurken Müzik Dinlenir Mi?

Kitap okurken müzik dinlemek, konsantrasyonu artırdığını düşünen bazı kişiler için tercih edilen bir yöntemdir. Ancak, müzik dinlemenin okuma deneyimini iyileştirip iyileştirmediği konusu tartışmalıdır.

Müzik dinlemek, özellikle klasik müzik veya doğa sesleri gibi sakinleştirici müzik türleri, arka plan gürültüsünü azaltmaya yardımcı olarak konsantrasyonu artırabilir. Beynin iki ayrı görev arasında geçiş yapmasını kolaylaştırır ve dikkat dağınıklığını azaltır.

Öte yandan, şarkı sözleri olan veya dikkat dağıtıcı parçalar içeren müzik türleri okuma deneyimini olumsuz etkileyebilir. Beyin, şarkı sözlerini anlamaya ve yorumlamaya odaklanmak için enerji harcar ve bu da metnin anlaşılmasını zorlaştırabilir.

Kişilerin müzik dinlerken kitap okurken yaşadıkları deneyim, bireysel tercihlere ve müzik türüne bağlıdır. Bazıları, özellikle karmaşık metinler okurken müzik dinlemenin dikkatlerini dağıttığını bulabilirken, diğerleri müzik dinleyerek daha iyi konsantre olabilirler.

Bu nedenle, kitap okurken müzik dinleyip dinlememe kararı kişisel bir tercihtir. Eğer arka plan gürültüsünü azaltmaya ve konsantrasyonu artırmaya ihtiyacın varsa, sakinleştirici müzik türlerini deneyebilirsin. Ancak, metnin anlaşılmasını zorlaştırdığını düşünüyorsan, müzik dinlemekten kaçınmak en iyisidir.

Sonuç olarak, kitap okurken müzik dinlemenin faydalı olup olmadığı, bireysel tercihlere ve müzik türüne bağlı değişken bir konudur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kitap okurken ses olmasını istemem. Kitabın içine girip dünyadan soyutlanmam lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okunmaz bence.
  • Hans Zimmer'ın yaptığı müzikleri açıyorum arada baya hoş oluyo

• Ben de daha önce birkaç kez denedim ama müzikle beraber konsantre olamadım...
    Kişiden kişiye değişir yani..

• Ders sözel değilse ders çalışırken ben de dinlerim ama sözel bi mesele olunca müzik varsa kafam duruyo yani kitap da okuyamam müzikle.
  • Sözsüz albümler açıyorum arkada fon oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kulak tıkacı takıyorum. Arada bir ses duyduğumda okuduğum sayfayı tekrar okuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ohol Oula

Kulak tıkacı takıyorum. Arada bir ses duyduğumda okuduğum sayfayı tekrar okuyorum.

Hocam beğendiğiniz bir model var mı taktıklarınızdan , bana her konuda lazım tıkaç

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SmesherXXL S kullanıcısına yanıt
    3M 1100 fiyatına oranla çok iyidir. Yaklaşık 1 senedir kullanırım. Çok gürültülü bir yerde olmadığın sürece iş görür. Kullan at yazdığına bakma, 1 çiftini her gün kullanmama rağmen 2 ayda eskittim.

Eğer çok gürültülü bir yer için alacaksan fiyatı biraz daha pahalı tıkaçlara ve özelliklerine bak. Tek bir model kullandığımdan başka bir model tavsiye etmem etik olmaz.

• Mesele konsantrasyon değil mi? Herkesin bu kadar düşük mü ya!
    Benim alışkanlığım tv-müzik her daim açıktır..

• Klasik veya derin müzikler dinlenebilir.
  • Bu konu zamanında da çok tartışılmıştı. Ben lise okurken servisle gidip geliyordum. 50 dk boyunca serviste vakit geçirmek ve gürültüden uzak kalmak amacıyla müzik dinlerken kitabımı okuyordum.
    Sakin bir ortamda tabi ki saçmalık olur müzikle okumak ama aksi takdirde çok işe yaradığını belirtmek durumundayım.
  • Fantastik ve bilim kurgu tarzında okuduğum kitaplarda Hang Massive ve Mohican Marşı'nı dinliyorum bunlarda da söz falan yok zaten sadece müzik.

• bunun en büyük karşıtı bendim

hatta orta okulda yurtta

müzikle ders çalışanlar ve müziksiz çalışmak diye bi konu geçti

o kadar karşıydım ki müzikle çalışmaya ben müzikle çalışanların netleri düşük olduğuınu bunların kafası basmıyo falan demiştim
    öyle bi kavga çıktı ki 2 kişi yjurttan atıldı 2 mp3 bi kaç sandelye ve gözlük falan kırıldı kavgada

geçen bu kavga geldi aklıma ve müzikle kitap okumaya başladım 2 sene önce

şuan tek takıntım elimde kalem olmadan kitap okuyamazdım
    şuan buna ek olarak müzikde eklendi

çok ciddiyim müzik olmadan en heyecanlı kitabı elimden bırakıyorum şuan

Bu ön yargının ne kadar saçma bişey olduğunu gösterir
    Ama hala idda ediyorum

müzikden kasıt kitap okunurken
    sadece ve sadece doğa ve orkestra olacak

2 senedir operalara falan gidecek seviye geldim
    hatta çalınan müzğin iyi mi kötü mü olduğunu bile ayırt edebiliyorum
    bütün klasikleri ezberledim zaten

zZaten bunun bilimsel temeli var
    Temel olarak multi tasking dediğimiz şey

iki buna aynı anda beynini 2 işle birden uğraşması fikri hala tartışılır

fakat bunu ciddi ciddi yapan insanların olduğu bir gerçek
    burada beynin temel fonksiyonu verilen uyarılara cevap vermektir

yani müzik dinlerseniz bir ses duyarsanız ve beyin işi gücü bırakır o sese kulak verir

fakat doğa sesi ve enstrumantel sese bir uyarı değil hatta rahatlatıcı bir etki yapar
    ve ona karşı bir önlem almaz ciddiye alıp herhangi bir emir vermez o seslere

gelelilm multitasking olayını niye anlattım
    bunu yaptığını idda edip tek kanıtalayabilen 3-5 kişide müzikle uğraşan kişilerdir

multi tasking beyne ciddi zarar verir

• Konuyla alakalı video;

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark is the Sunlight

Kitap okurken ses olmasını istemem. Kitabın içine girip dünyadan soyutlanmam lazım.

Kesinlikle katılıyorum tercih tabi ama özellikle gece okumayı sessizlikte daha çok seviyorum kendi hayal dünyama dalmak iyi oluyor.
  • Net olarak tercih meselesidir. Ben hoşlanmıyorum. Hatta kitap okurken mutlak sessizliği sağlamaya çalışıyorum.
    Ama üniversiteden bir hocam kendinizi her ortamda kitap okumaya alıştırın demişti. Ben de çok gürültülü olmayan ama seslerin bulunduğu otobüs, metro gibi yerlerde okumaya çabalıyorum artık.
  • Spotify'den Game of Thrones soundtrackleri buldum. Polisiye kitabı okurken -şu an Ahmet Ümit / Kavim- yer yer yükseliyor müzik ve bence güzel oluyor
  • Ders çalışırken müzik dinlemek harika bir olay. Özellikle sayısal derslerle beraber müzik dinleyince şakır şakır akıyor adeta zihnim kağıda. Ama kitap okurken asla dinlemem.

Ama aklıma geldi de, atıyorum yüzüklerin efendisini okurken kulaklıkla yüzüklerin efendisi filminin soundtracklerini dinlesek nasıl olur acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.