Şimdi Ara

KİTAP TAVSİYELERİ [ ANA KONU ] (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.768
Cevap
45
Favori
276.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yasar kemal-fırat suyu kan akıyor....cakırcalı memhet efe
    yılmaz odabasının kitapları
    yazarın adı aklıma gelmıyor ama kıtabın ısmınden bulabılısenız ay aslında camdır gzl bır kıtap...
    can yucel-denemler
    ugur mumcu tum kıtapları
    ve ahmet altan krıstal denızaltı
    aklıma gelenler bunlarr....
  • Slm tüm arkadaşlara öncelikle Oktay Sinanoğlu' nun Bye Bye Türkçe Hedef Türkiye ve Büyük uyanış kitaplarını tavsiye ederim insanın gözünün biraz daha fazla görmesini sağlıyo bazı şeyleri en azından fikir yürütmek için değişik mekanızmalar oluşturuyosunuz kafanızda. Bu kitaplardan sonra Doğan Cüceloğlu' nun İyi Düşün Doğru Karar Ver kitabını okumanızı öneririm gerçekten zihniniz açılacak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: [OTTORİTE]

Slm tüm arkadaşlara öncelikle Oktay Sinanoğlu' nun Bye Bye Türkçe Hedef Türkiye ve Büyük uyanış kitaplarını tavsiye ederim insanın gözünün biraz daha fazla görmesini sağlıyo bazı şeyleri en azından fikir yürütmek için değişik mekanızmalar oluşturuyosunuz kafanızda. Bu kitaplardan sonra Doğan Cüceloğlu' nun İyi Düşün Doğru Karar Ver kitabını okumanızı öneririm gerçekten zihniniz açılacak...

gerçekten güzel kitaplar. bende katılıyorum... ayrıca türk klasiklerini tavsiye ederim..... halit ziya uşaklıgil, mai ve siyah yada mehmet rauf, eylül..... şu sıralar bu iki kitap üzerine çalışmalarım varda ama güzeller tavsiyemdir
  • prof. dr. oktay sinanoğlu'nun kitapları deyim yerindeyse aklınızda bir kaç kapı birden açıyor.dünya ve olayları başka bir pencereden gösteriyor.gerçekten herkesin okuması gereken kitaplar yazmış bence
  • No Logo: Markaların Gaddarlığı
    Naomi Klein, Çeviri: Nalan Uysal
    Bilgi Yayınevi

başladım, çok güzel. Eleştirmenlerce "Seattle ruhunun kutsal kitabı" olarak anılıyor. Yirminin üzerinde dile çevrilmiş.
  • HENRY CHERRY-KELEBEK
    STEPHEN KİNG-CESET
    DEAN R.KOONTZ-NÖBET
    CLİVE PARKER-GALİLE
    KEMAL TAHİR-DEVLET ANA
    CEMİL MERİÇ-JURNAL-BU ÜLKE
    GRANGE-KIZIL NEHİRLER
    MICHAEL CONNELLY-ŞAİR
    MOE HAYDER-KUŞÇU
    THOMAS HARRİS-KUZULARIN SESSİZLİĞİ
    OĞUZ ATAY-TUTUNAMAYANLAR
    UMBERTO ECO-GÜLÜN ADI

KURAN-I KERİM

İYİ OKUMALAR
  • teşekkürler tepe..
  • Peyami Safa - Biz İnsanlar. Okuyun da tasvir nasıl yapılır, bir ruh hali nasıl anlatılır görün. Nefis..
    Nihat Genç - Memleket Hikayeleri. Aykırı yazardan çok akıcı, samimi ve yer yer acayip komik hikayelerin ve denemelerin olduğu bir kitap. Tavsiye ederim.

Arkadaşlar kitap tavsiye ederken (özellikle bestsellerlar haricindekilerde) bir cümleyle de olsa yazarı veya kitabı tanıtır nitelikte birşeyler yazalım ki insanlar neyi niçin tavsiye ettiğimizi anlasınlar.

'-Bilmemne kitabını alın okuyun'.
    Niye??? Yazarını, kitabın konusunu bilmiyorsam bir anlam içermiyor benim için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fruk -- 14 Nisan 2005, 14:05:36 >
  • Mehmet Rauf - Eylül

Bu kitabı okumayı düşünüyorum da daha önce okuyanlardan bir şey öğrenmek istiyorum. Sadeleştirilmiş baskısını mı okudunuz, yoksa orijinal halini mi? Orijinali ağır bir Osmanlıcayla yazılmamışsa onu okumayı düşünüyorum da.
  • Yazar : Herma Hesse - Eserlerin bir kaçı: Siderta , Bozkırkurdu, Narziss ve Goldmund

Okuduğum yazarlar içinde en iyi doğa tasviri yapan yazarlardan biri her insanın kendinden birşeyleri bulacağı düşündüğüm kitaplarından ben 15 tanesini okudum . Toplam: yanlış hatırlamıyorsam 18 kitabı var Türkçe' ye çevrilmiş. En çok beğendiğim 3 tanesini burada belirttim.

en çok tanınmış eseri Siderta, hayatın özünü yakalamaya çalışan bir insanin arayışı ve felsefesi anlatılıyor.
    Bozkırkurdu toplumdan uzaklaşmış bir insanın anlatıldığı bu kitabı benim tavsiyem depresyonda olanlar okumasın
    Narziss ve Goldmund : farklı kişiliklerdeki iki yakın arkadaşın hayatları , felsefi düzeyde anlatılıyor.

" Okurlarıma öykümü nasıl anlamaları gerektiğini ne anlatabilirim ne de böyle birşeye kalkışmak isterim. Yeter ki bu kitabı okuyan herkes, içinde kendinden birşeyler bulsun ve bundan yararlansın. Gene de, eğer okurlarımın çoğu Bozkırkurdu'nun öyküsünün insanı kemiren bir hastalıktan ve bunalımdan sözettiğini ama tüm bunların ölüme ve yokolmaya değil, tersine iyileşmeye yönelik olduğunu anlarsa kendimi mutlu hissedeceğim."
    Herman Hesse, 1961

Okuduğum , beğendiğim başka yazarları ve kitaplarını yazmaya devam edeceğim.
    Umarım bu forum sayesinde az da olsa kitap okuma alışkanlığı edinenler çıkar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: YeknesakliK

Kardeşim, hangi "Huzur Sokağı" ?
    Benim bildiğim, okuduğum ve kütüphanemde yer aLan iki tane var.
    Ben biliyorum ama arkadaşları bir parça daha bilgilendirebilirsen sevinirim...
    quote:

Orjinalden alıntı: ByMeto

huzur sokağı
    arayın bulun okuyun ama sakın ağlamayın

Yazarı Şule Yüksel ŞENER olan
  • nietzsche - böyle buyurdu zerdüşt.

ne kadar yükselirsen ,uçmak bilmeyenlere o kadar küçük görünürsün.
  • "Türk Dış Politikası 1774-2000" William Hale, dış politikamız hakkında bişeyler öğrenmek isteyenlere hem ingilizce hem türkçe.....
  • bana acil yardım eder misiniz?ücretsiz olarak bir ödev lazım.jules verne in80 günde devri alem kitabının detaylı ve kapsamlı özetini acilen edinmem lazım.yoksa mahvoldum:((
  • Ejderha mızrağı kitapları
    Ravenloft kitapları
    David Eddings in tüm serileri

canguney arkadaş onlarca ödev sitesi var tekinde bulursun
  • alev alatlının tüm kitaplarını okuyunuz....
  • Evet bencede Alev Alatlı,
    Schrödingerin Kedisi
  • Tavuk Suyuna Çorba / Üniversitelilerin Yüreğini Isıtacak Öyküler

Dan Clark, Jack Canfield, Kimberly Kirberger, Mark Victor Hansen; Tercüme: Burcu Tümer
    HYB Yayıncılık;
    Türkçe (Orijinal Dili İngilizce) 287 s. 1. Hamur 14 x 21 cm. İstanbul, Aralık 2000 ISBN: 9753000537, 1. Baskı

Bu kitapta ev yaşantısından üniversite hayatına, ergenlikten yetişkinliğe geçişin zorluklarıyla, öğrencilerine esin kaynağı olan profesörlerle ve başarılı öğrencilerle ilgili pek çok öykü bulacaksınız. Bazı öyküleri okurken kahkahalarla gülecek, bazılarında ise, üzerinde yürümekte olduğunuz patikadan daha önce geçenlerin deneyimlerini bulacaksınız.

Üniversite yılları, pek çok değişik duygu ile dolu bir paket gibi açılacak önünüzde. İnsanların yaşamları boyunca en çok büyüyüp geliştiği iki dönem olduğu söylenir: Beş yaş öncesi ve üniversite yılları. İşte bu yüzden kendinize bir iyilik yapmanızın, bu geçiş döneminizde bol bol Tavuk Suyuna Çorba ile beslenmenizin önemli olduğunu düşünüyoruz.
    (Giriş'ten)

bu da benim çok sevdiğim serilerden biri
  • tavsiyeler için saol devamını beklıyorum ben en son metal fırtınayı okudum gelıbolununda belgeselını ızledım sanırım bi kaç gune yenı bı kıtaba başlıcam acaba ne bende bılmıyuom ama alıp başlayınca haberdar ederım
  • Einstein:Düşünmenin Keyfi
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.