Şimdi Ara

KİTAP TAVSİYELERİ [ ANA KONU ] (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.768
Cevap
45
Favori
276.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Baba Evi, Avare Yıllar
  • SAOL
  • " BİR MİLLET UYANIYOR"

Arkadaşlar kitabı biraz anlatayım.

Kitap Atilla İlhan'ın 17 yazarı toplamasıyla başladı.Aslında kitap demeyim bir dizi
    Yazarlar Türkiye üzerinde oynanan oyunlar ile ilgili, bunlar geçmişte yapılan istatistiklerle ilgili, Türk insanıyla ilgili, Avrupave Amerike'nın bize attığı kazıklarla ilgili,...
    Yani kısacası Türkiyeyle ilgili kitaplar yazıyor...

Dizinin her serisinde bu 17 yazarın yazıları soy isimlerin alfabetik sırasına göre sıralanıyor.Yazar basına ortalama 20'ser sayfa.

Belki aramızda Atilla İlhan solcu ben onun kitaplarını okumam diyenler vardır.Ve ya Atilla İlahn solcuydu Saf değiştirdi ben okumam diyeler olur.Atilla İlhan Bu Ülkede En çok okuyan insanlardan biri,Fikirlerini ve düşüncelerini kesinlikle belgelere dayandıran bir insan ve ne lursa olsun bu üljkedeki en öndeki milliyetçilerden.Zaten bu kitapta da Sadece Türkiye Milliyetçiliği yer alıyor.Yazarları yazdığım zaman ne sağ kitabı ne de sol kitabı olmadığını göreceksiniz.

Bu kitapta, Eski MHP milletvekili de var(Sadi Somuncuoğlu), Adını blmediğim bir sol gazetede yazıları çıkan bir yazar da (Tevfik ÇAVDAR)...İslami görüşleriyle öne çıkan yazarlarda var, Adalet mekanizmasını başlarında yer almış olan insanlar da(VURAL SAVAŞ).7 yıl (eskiden giridiği siyasi faaliyetlerden dolayı Necdet Sevinç) haPiste yatmış ülkücüler de var İşçi Partisi başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek de...

Yani tam bir birlik bütünlük hareketi. ve bence Türkiye'yi seven (din,ırk,mezhep ve siyasi farklılıı göstermek sizin) herkesin okuması gereken bir kitap...
    şimdi size yazarları daha sonra da kitabın arka sayfada yer alan tanıtım yazısını ASLINDA KİTABIN ÖZÜNÜ YAZACAĞIM.

-CÜNEYT AKALIN -HALİT KAKINÇ -SİNA AKŞİN -YILDIRIM KOÇ
    -NECLA ARAT -EROL MANİSALI -ATAOL BEHRAMOĞLU -MEHMET B. PERİNÇEK
    -ARSLAN BULUT -MEHMET B.PERİNÇEK -ARSLAN BULUT -VURAL SAVAŞ
    -TEVFİK ÇAVDAR -NECDET SEVİNÇ -BARIŞ DOSTER -SADİ SOMUCUOĞLU
    -ALPASLAN IŞIKLI -A.ALTAY ÜNALTAY

quote:

.. Batı ittikafı ve NATO üyeliğinden bu tarafa,"sistem",ekonomiden kültüre,sasunmadan eğitim ve öğretime,bütün "ulusal" kalelerimizi düşürmek peşindedir; "dil"ini ve "din"ini, açık açık, göstere göstere, dayatmaya başlamıstır...
    O halde, hangi kesim olursak olalım, "teslim olmamak" için, biraraya gelmek, ortak bir direnişe yönelmek, millet olarak uyanmak zorundayız.
    BU DİZİ,BİZİ UYKUMUZDAN UYANDIRMAK AMACIYLA HAZIRLANMIŞTIR.

"...ve "dip dalgası"nın öncüleri, "millet kürsüsünde söz aldılar..."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunemars -- 5 Mayıs 2005, 11:53:20 >
  • Off of nereden başlamalı ki?!!
    Bakalım bir ucundan başlayalım gerisi gelir...
    Macera gerilim kitaplarında Thomas Harris'in "kuzuların sessizliği"nden önceki kitabı "sapık" (sonradan aynı yayınevi tarafından "kızıl ejder" olarak yayınlandı) çok güzel bir kitap. Özellikle daha sonra kuzuların sessizliğinde kısaca bahsedilen ana karakter will graham kesinlikle çok güzel çizilmiş. Wilbur Smith'in "yedinci papirüs"ü yazdığı en iyi roman bence beğenenler "altın madeni" ve "ballantyne serisi" kitaplarını okuyabilirler. Stephen King'in sadece "kara kule" serisi kayda değer, diğerleri isteyence okunabilir. Macera kitaplarında Tom Clancy hiç söylenmemiş, bu türün en iyilerinden biri Tom Clancy ve kahramanı "Jack Ryan", "James Bond" ve "Jason Bourne" ile başa güreşmekte. Evinde pc başında oyun oynayan herkesin duymuş olduğunu tahmin ettiğim "gökkuşağı 6" (rainbow six), Tom Clancy'nin en güzel romanlarından birinden alınmıştır aslında. Polisiyeden hoşlananlar "Maj Sjöwall" ve "Peter Wahlöö"nün Gülen Polis'i "Martin Beck"in maceralarına mutlaka göz atmalı. Tarih-macera romanlarının en büyük ustalarından "James Clavell" özellikle uzakdoğu konulu kitaplarında bu konudaki ustalığını gösteriyor. Samuraylar, japonlar,çinliler,hong-kong'a ilgi duyuyorsanız "Şogun""Tai-pan""Soylu Ev" (Türkçede sarı kin olarak yayınlanmıştı.) kesinlikle okunmalı. İkinci dünya savaşı ile ilgili kitabı Son esir (ingilizce ismi King Rat) benim en sevdiğim kitaplardan. 7-8 kere okumuşumdur. Hala canım sıkıldığında açıp içinden pasajlar okurum.
    Şimdilik bu kadar bilim kurgu ve diğerlerine öğle yemeğinden sonra geçeriz.

Bilim kurgu kitaplarına giriş ancak Philip K. Dick ile olabilir sanırım. Minority report (azınlık raporu) filmini herkes izlemiştir herhalde. Değişik kurgusu dikkatinizi çektiyse bunun nedeni herhalde bir P.K.D. kitabı olmasıdır. Kitaplarında genelde kargaşa ve kaos hüküm sürer P.K.D.nin. Paranoyanın kenarındaki romanları, belki de (yazarın kendisinin itiraz etmesine rağmen) narkotiklerin etkisinde yazıldığından böyledir kimbilir? Alfred Bester'in "kaplan kaplan" romanı, Brian Stableford'un "asgard üçlemesi" (üçlemenin son kitabını bir türlü bulamama rağmen), Arthur C.Clarke'ın "2001:bir uzay yolculuğu", Asimov'un "vakıf dizisi" B.K.'nın en önemlileri arasında sayılabilir.

Benim gibi savaş konusuna meraklıysanız (özellikle 2. dünya savaşı) eviniz savaş konulu filmler, kitaplar, oyunlar ile doluysa okumanız gereken önemli kitaplar vardır tabi ki. Tolstoy'un "savaş ve barış"ı, remarque'nin "garp cephesinde yeni bir şey yok"u, Jack Higgins'in "kartal kondu"su ve tabi bu hastalığın bende başlamasına neden olan "son esir"i okumalısınız demektir. (2. dünya savaşı konulu film derseniz Michael Caine'in oynadığı Kartal Kondu'yu ve yine senaryosunu James Clavell'in yazdığı ve başrollerini Steve McQueen'in, Charles Bronson'un oynadığı Büyük Kaçışı tek geçerim.)

Şimdilik bu kadar yeter herhalde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pullsarr -- 5 Mayıs 2005, 15:20:05 >
  • Norveç Kitap Kulüpleri, DÜNYANIN EN İYİ YÜZ KİTABINI ŞÖYLE SEÇTİ:

Chinua Achebe / Things Fall Apart
    Hans Christian Andersen / Masallar
    Jane Austen / Aşk ve Gurur
    Honore de Balzac / Goriot Baba
    Samuel Beckett / Üçleme: Molloy / Malone / Adlandırılmayan
    Giovanni Boccaccio / Decameron
    Jorge Luis Borges / Toplu Eserleri
    Emily Bronte / Uğultulu Tepeler
    Albert Camus / Yabancı
    Paul Celan / Şiirler
    Louis - Ferdinand Celine / Journey to the End of the Night
    Miguel de Cervantes / Don Kişot
    Geoffrey Chaucer / Canterbury Masalları
    Joseph Conrad / Nostromo
    Dante Alighieri / İlahi Komedya
    Charles Dickens / Büyük Umutlar
    Denis Diderot / Kaderci Jacques ve Efendisi
    Alfred Doblin / Berlin Alexanderplatz
    Dostoyevski / Suç ve Ceza; Budala; Ecinniler; Karamazov Kardeşler
    George Eliot / Middlemarch
    Ralph Ellison / Görünmez Adam
    Euripides / Medea
    William Faulkner / Abşalom, Abşalom!, Ses ve Öfke
    Gustave Flaubert / Madame Bovary
    Federico Garcia Lorca / Çingene Romansları
    Gabriel Garcia Marquez / Yüzyıllık Yalnızlık; Kolera Günlerinde Aşk
    Gılgamış Destanı
    Johann Wolfgang von Goethe / Faust
    Nikolai Gogol / Ölü Canlar
    Günter Grass / Teneke Trampet
    Joao Guimaraes Rosa / The Devil to Pay in the Backlands
    Knut Hamsun / Açlık
    Ernest Hemingway / Yaşlı Adam ve Deniz
    Homeros / İlyada; Odessa
    Henrik Ibsen / Bir Bebek Evi
    Kitabı Mukaddes / Eyüb'ün Kitabı
    James Joyce / Ulysses
    Franz Kafka / Bütün Öyküleri; Dava; Şato
    Kalidasa / The Recognition of Sakuntala
    Yasunari Kawabata / The Sound of the Mountain
    Nikos Kazancakis / Zorba
    DH Lawrence / Oğullar ve Aşıklar
    Halldor K. Laxness / Independent People
    Giacomo Leopardi / Bütün Şiirleri
    Doris Lessing / Altın Defter
    Astrid Lindgren / Pippi Uzunçorap
    Lu Xun / Diary of a Madman and Other Stories
    Mahabharata
    Necip Mahfuz / Children of Gebelawi
    Thomas Mann / Buddenbrook Ailesi; Büyülü Dağ
    Herman Melville / Moby Dick
    Michel de Montaigne / Denemeler
    Elsa Morante / History
    Toni Morrison / Sevgili
    Murasaki Shikibu / Genji'nin Destanı
    Robert Musil / Niteliksiz Adam
    Vladimir Nabokov / Lolita; Yanık Njall'ın Sagası
    George Orwell / 1984
    Ovidius / Dönüşümler
    Fernando Pessoa / The Book of Disquiet
    Edgar Allan Poe / Bütün Hikâyeleri
    Marcel Proust / Kayıp Zamanın İzinde
    Francois Rabelais / Gargantua ve Pantagruel
    Juan Rulfo / Pedro Paramo
    Mevlana / Mesnevi
    Sadi - i Şirazi / Bostan
    Tayyip Salih / A Season of Migration to the North
    Jose Saramago / Körlük
    William Shakespeare / Hamlet; Kral Lear; Othello
    Sofokles / Kral Oidipus
    Stendhal / Kırmızı ve Siyah
    Laurence Sterne / Tristram Shandy Beyefendi'nin Hayatı ve Görüşleri
    Italo Svevo / Zeno'nun Bilinci
    Jonathan Swift / Gulliver'in Seyahatleri
    Leo Tolstoy / Savaş ve Barış; Anna Karenina; Ivan Ilyiç'in Ölümü
    Çehov / Seçilmiş Hikâyeler (Binbir Gece)
    Mark Twain / Huckleberry Finn'in Maceraları
    Valmiki / Ramayana
    Virgil / The Aeneid
    Walt Whitman / Çimen Yaprakları
    Virginia Woolf / Mrs. Dalloway; Deniz Feneri
    Marguerite Yourcenar / Hadrianus'un Anıları
    Yanık Njall'ın Sagası
  • METAL FIRTINA okunmaya değer
  • Uzun zamandır buraya birşeyler yazmamıştım, öncelikle şöyle gelen mesajlara bir göz attım ve bir arkadaşımızın Goethe - Faust'u tavsiye ettiğini gördüm. Şimdi ne var bunda diyeceksiniz ama bence oldukça ağır bir kitap olduğu için özellikle kitaplarla arası fazla iyi olmayan arkadaşların uzak durmasını tavsiye ediyorum.

Bunun dışında kafayı illa Rus yazarlardan bir klasik okumaya takarsanız size Gogol'dan Ölü canlar'ı tavsiye edebilirim,açıkcası bugüne kadar okuduğum en iyi Rus klasiklerinden birisiydi...
  • jack higgens'ın hitler'in günlüğü kitabı süper bir kitap herkeze tavsiye ederim
  • Alain Fournier'nin Le Grand Meaulnes 'u ( Yüce Meaulnes ) tavsiye ederim.
  • tavsiye eden var mı bilmiyorum ama bence Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in KAYI adlı kitabı çok güzel...Osmanlı devletinin kuruluş aşamasını hikaye tatında anlatmış ve bence çok güzel olmuş...tavsiye ederim...KAYI
  • vedat türkali-kayıp romanlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Neslis

Alain Fournier'nin Le Grand Meaulnes 'u ( Yüce Meaulnes ) tavsiye ederim.

heh ben de işte ondan tavsiye ediorum neyse Ben Metal fırtına'yı okumayanlara kesinlikle tavsiye ediyorum.Batılılaşma ihaneti ve Temellerin Duruşması'nı okuyabilirsiniz.Tarih şuuruna doğru'yu okumadıysanız zaten hayatınızın hatasını yapmaya devam ediyosunuz.Psikoloji tarzı bi kitap isterseniz içimizdeki çocuk'u öneririm.Roman tarzı birşey isterseniz de tanios kayası işinizi fazlasıyla görecektir.Evet next?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkSpirit -- 23 Mayıs 2005, 1:09:49 >
  • MADALYALI MAHKUM
    DA VİNCİNİN ŞİFRESİ MUTLAKA OKU
  • iskender Pala -Babil’de Ölüm İstanbul’da Aşk
  • Stepheng King O veya Mahşer. Korku romanı severlere.
  • Erol Mütercimler Korkak Abdülden Coni Türk'e GELİBOLU herkesin okumasını tavsiye diyorum.Çanakkale savaşlarının ve bu savaşı yaşayanların gerçek yaşam öykülerinin anlatıldığı bir kitaptır.
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenizŞen -- 23 Mayıs 2005, 23:49:30 >
  • biraz kalın ve okumak zor ama yine de güzel kitap
    orhan pamuk - cevdet bey ve oğulları
  • Can Yücel kitapları
    Ayrıca Nihat Behram,Sabahattin Ali..
  • 4'un kuralı arkadaslar kıtabın arkasını okuyunca nie bu kitabi tavsiye ettiimi anlicaksınız
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.