Şimdi Ara

KİTAP TAVSİYELERİ [ ANA KONU ] (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.768
Cevap
45
Favori
276.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ADI: Yüzüncü Ad
    Yazar: Amin MALOUF ayrıca,
    Adı: Semerkant yazar aynı

Güncel Konular, yakın Türkiye Tarihi:
    Adı: Anıtkabir Racon Zambak
    Yazar: Faruk BİLDİRİCİ

Adı: Hayata ve Siyasete Dair
    Yazar: Can DÜNDAR

Tarihi Romanlardan:
    Adı: Devlet Ana
    Yazar: Kemal TAHİR
    Biraz kalın ama müthiş sürükleyici bir kitaptır. Bir tarihçi olarak tavsiye edilir.
  • bayağı bir dan brown gördüm açıkçası dan brown ı sevmemenin dışında popüler kültürün yarattığı garip bir yazar olarak görüyorum bilim veye araştırma yazısı okoyacaksam tübitaktan okurum her neyse edebi anlamda dostoyevsi üzerine yazar yok bana göre özellikle suç ve ceza,kumarbaz,insancıklar hepsi güzel aslında başka önerebileceğim boris vian kırmızı ot,mezarlarınıza tüküreceğim,günlerin köpüğü,pekinde sonbahar ve son olarak anthon burgess otomatik portakal
  • Amin Maalouf ' u bütün kitaplarını öneriyorum .
    Okurken vakitin nasıl geçtiğine inanamayacaksınız .
    " Doğunun Limanları " yazarın en beğendiğim kitabı , tavsiye ederim .
    Yazarın Semerkant ve Yüzüncü ad kitaplarını şimdilik okuyabildim.
    Kesinlikle birinci sınıf .
  • eric jan zücher - modernleşen türkiyenin tarihi... bu adam avupa türkoloji bölümü başkanı ve türkiyenin ve osmanlının 3. selimden bu yanaki tarihini yazmış... bir yabancının gözüyle türkiye tarihi ve siyaseti... kayda değer şeyler var...
  • Ayrıca hala okumamış olanlar varsa mutlaka okusun; BİR ÇİFT YÜREK=>Marlo MORGAN
    Avusturalya Yerlilerinin(Aborjinlerin) en derin yaraları anında iyileştirmeden, metrelerce ötedeki bir yerliyle telepati kurmaya kadar inanılmaz özelliklerini anlatan bir kitap. Ayrıca kitabın simyacı tarzı felsefi bir yanı da var. Okuduktan sonra hayatla ilgili birçok düşüncenizin değişeceğine eminim
  • kitap diyince bu memlekette hemen ideolojik geyik başlıyo.takdir ettim topiği herkese teşekkür.okuyun arkadaşlar ne bulursanız. ama zaman da değerli bu yaştan sonra romanlarda zaman kaybı gibi geliyo şöle okuyunca mutlu luk tebessüm insancıl tepkiler verebileceğimiz tavsiye si olan varmı.kitaplar pahalı!beş sevgi dili güzeldi mesala ama bazı çelişkileri de vardı .o tarz sorunlara daha iyi cevaplar verebilecek filan......
  • oktay sinanoglu HEDEF TÜRKİYE mükemmel bi kitap tavsiye ederim.....
  • quote:

yalives
    Onbaşı

Adını artık çok duymamıza rağmen ben yine de Dan Brow nun kitaplarının tamamını orjinal veya cevirili halini okumanızı tavsiye ederim. (yenilerden)

Dan Brown'ın kitaplarını orijinalden okumak nedir hocam? Shakespeare'le falan karıştırdın herhalde. Türkçesi yeter de artar bile.
  • quote:

Dan Brown Dijital Kale ve Da vinci şifresini mutlaka okuyun.
    Jean Crishtopher Grange dan Kızıl Nehirler de harika bir polisiye

5 mesajdan ikisinde dijital kaleyi görünce dayanamadım. Arkadaşlar iyi güzel sürükleyici, mükemmel kurgulanmış bir kitap ama bunu burada tavsiye etmenin alemi var mı? Sağır sultan duydu zaten kitabın ününü.

Kitap tavsiyem de, Jack London -- Martin Eden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denostar -- 26 Kasım 2004, 20:17:01 >
  • Eğer fantastik kurgu türünde romanlardan hoşlananlarınız veya bu türü tanımak için uygun bir kitap tavsiyesi beleyenleriniz varsa sizlere "Gediksavaşları Efsanesi" serisini tavsiye ederim. Özellikle hayalgücünüzün sınırlarını zorlaması gerçekten keyif verici...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenon -- 26 Kasım 2004, 20:54:20 >
  • TÜBİTAK YAYINLARI - TÜFEK MİKROP VE ÇELİK -- Yazar: Jared Diamond

Herkesin okuması gereken bir kitap. Sonlarına doğru biraz sıkıyor, aynı şeyleri tekrar ediyor ama oraları okumasanız da olur zaten.
  • matematiğin aydınlık dünyası diye tubitak yayınlarından bi kitap var,emin olun çok şey öğrenceksiniz yada zaten bildiğiniz şeylere farklı açılardan bakacaksınız...
  • Bunlar da benim farklı türlerden tavsiyelerim.

George Orwell - 1984
    George Orwell - Hayvan Çiftliği
    Özellikle bu kitabı bayağı hoşuma gitmişti.
    Richard Matheson - Ben, Efsane
    Alfred Bester - Kaplan Kaplan
    Bilimkurgu'ya ilginiz varsa mutlaka okumalısınız.
    Kafka - Günlükler
    Carl Sagan - Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı
    Douglas Adams - Otostopçunun Galaksi Rehberi
  • Bilm kurgu falan yazmaktan aşk romanı tavsiye etmeyi unutmuşuz arkadaşlar
    Maeve Binchy - İtalyanca aşk başkadır...Gerçi bunu da sağır sultan duydu ama duymayan varsa okusun
  • xenon +1 (süperdi ikinci cildi cmtsi gecesi aldım sabaha kadar okuyup bitirdim) bende tavsiye ediyorum arkadaşlar biraz değişiklik arayanlar için ideal...
  • quote:

Orjinalden alıntı: çinporseleni

xenon +1 (süperdi ikinci cildi cmtsi gecesi aldım sabaha kadar okuyup bitirdim) bende tavsiye ediyorum arkadaşlar biraz değişiklik arayanlar için ideal...

Allahım, dualarım kabul oldu. Sonunda bu kitapları okuyan birine rastladım. Kime sorsam ejdeha mızrağı okuyo, bu seriden haberi olan yok. Ama hakikaten çok güzel bir seri...
  • arkadaslar kitap tavsiyeliniz gercekten hos. bende bu aralar hatta bitirdim sir peter medawar imzalı tubitak yayınlarından genc bilim adamına ogutler adlı kıtabını bıtırdım. gercekten sıkıcı bi kıtap neden okuduguma gelince odev oldugu icin bole sıkıcı kıtapları odev olarak veriyorlar daha sonra kıtap okuma alıskanlıgımız azılıyo bence aslında ben normalde belkı az gibi olacak ama yılda 10-15 arası kıtap okurum severim de kıtap okumayı ama odev olunca ve bole sıkıcı bo kıtap olunca ınsan sıkılıyor gercekten. belkı konuyla ılgısı yok ama acaip doldugum şcşn yazdım....
  • Ben BK okuyucusuyum. Michael Crichton'dan Küre ve Av'ı şiddetle tavsiye ederim. Küre'nin filmi de fena değildi ama kitabı çok daha güzel. Av ise yeni bir kitap. Çok sade bir kapağı var, ama sizi aldatmasın. Bir solukta bitirdim. Başroldeki evli bilgisayar programcısı ile kendimi o kadar çok özleştirdim ki! Nanoteknoloji, biyoteknoloji, agent tabanlı yazılım mühendisliği, ne ararsanız var. Bir de Barış Müstecaplıoğlu'nun Korkak ile Canavar'ını tavsiye ederim. Üçlemenin 1. kitabı. 2. kitap 1. kadar güzel değil, 3.sü ise çıktı mı rafa mı kalktı haberim yok. Bilen lütfen yazsın.

Eski kitaplar arasında, bulması da zor ama Isaac Asimov'un vakıf serisinin başını oluşturan 3 kitabı da öneririm: 1. Caves of Steel: Çelik Mağaralar (Baskın Y.) veya Ölü Gezegen (Altın Y.) 2. The Naked Sun: Güneşin Tanrıları (Altın Y.) 3. The Robots of Dawn: Şafağın Robotları (Altın Y.). Vakıf serisini de öneririm elbet. Bir de The End of Eternity var (Sonsuzluğun Sonu, Cep Kitapları) çok sevdiğim.

İngilizce kitaplar arasında Dean R. Koontz'un Odd Thomas'ı var. Türkçeye çevirmek için ne bekliyorlar bilmem. Koontz'un ilk romanları harikaydı. Nöbet ilk okuduğum romanıydı ve tek kelimeyle bayılmıştım. Soğuk Ateş, Yabancılar, çok sevdiklerimden. Son romanları ilklerinin tadını vermemeye başladı bence, o yüzden satışlar biraz düşmüş olacak ki yeni kitaplarını çevirmek için acele etmiyorlar. Fakat Odd Thomas'ı epey beğendim. Sonunda ağladım ama, itiraf etmeliyim, çok üzdü beni. Jerry Pournelle pek bilinmez Türkçe kitabı çıkmadığı için, ama Larry Niven'ın arkadaşlarındandır ve yazıları Byte'ta çıkar. Niven ile yazdıkları The Mote in God's Eye ve devamı olan The Gripping Hand'i öneririm.

Hadi yeter artık, işimin başına dönmeliyim!
  • quote:

Orjinalden alıntı: yeselcuk

İngilizce kitaplar arasında Dean R. Koontz'un Odd Thomas'ı var. Türkçeye çevirmek için ne bekliyorlar bilmem. Koontz'un ilk romanları harikaydı. Nöbet ilk okuduğum romanıydı ve tek kelimeyle bayılmıştım. Soğuk Ateş, Yabancılar, çok sevdiklerimden. Son romanları ilklerinin tadını vermemeye başladı bence, o yüzden satışlar biraz düşmüş olacak ki yeni kitaplarını çevirmek için acele etmiyorlar. Fakat Odd Thomas'ı epey beğendim. Sonunda ağladım ama, itiraf etmeliyim, çok üzdü beni. Jerry Pournelle pek bilinmez Türkçe kitabı çıkmadığı için, ama Larry Niven'ın arkadaşlarındandır ve yazıları Byte'ta çıkar. Niven ile yazdıkları The Mote in God's Eye ve devamı olan The Gripping Hand'i öneririm.

Bu aralar Dean Koontz'un orijinal(ingilizce) bir kitabını almayı düşünüyordum; hem ingilizceme faydası olsun, hem de severek okuyayım diye. Verdiğin kitap ismi iyi oldu. Görürsem onu alıcağım
  • ya xenon bu seri sadece 2 ciltlikmiydi???
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.