yahu gorge orwell yazmayı unutmuşum 1984 ve hayvanlar çiftliği ikiside müthiş kitaplar ayrıca tübitak tan feynmanın kayıp deneyi(dersi) çok iyi bir kitap ve türk yazarlardan reşat nuri güntekin:saatleri ayarlama enstitüsü(çok hoş bir kitap) Orhan kemal:72.koğuş ve bir yabancı daha traven tüm kitapları çok güzeldir özellikle gece ziyaretçisi
quote:
Orjinalden alıntı: çinporseleni
ya xenon bu seri sadece 2 ciltlikmiydi???
hayır, sanırım ilk ikisinin ismi büyücü diye başladığı için aklında böyle kalmış. 3. kitabın ismi gümüşdiken, 4.'sünün ismi de Sethanon'da karanlık. Ayrıca bundan sonra da "geiksavaşları ardından" diye aynı konunun devamını anlatan 5 kitaplık bir seri daha var. Ayrıca(Çook oldu biliyorum ama); bunların haricinde aynı dünya da geçen üç beş kitap daha var ama açıkçası ben 4.'de bırakmayı düşünüyorum. Belki ileride devam ederim...
Canakkale mahseri ni okmalisiniz bence
yazıldımı bilmiyorum ama ingvar ambjörnsen in hvite niggere(beyaz zenciler) süperdir aşmıştır..ayrıntı yayınlarından(haklar yazar tarafından yayınevine iki adet lüle taşı pipo karşılığında verilmiştir)
Yaw kusura bakmayın böyle aklıma geldikçe yazıyom halbuki okuduğum kitapları bi yere not etsem ii olur ama neyse Jose mari de vasconcelos(yanlış yazmış olabilirim) - Şeker portakalı , bir çocuğun hayatını anlatıyo diyim kısaca ve okurken çocukluğunuza döneceğiniz mükemmel bi kitap mutlaka okuyun derim...
quote:
Orjinalden alıntı: theja
Yaw kusura bakmayın böyle aklıma geldikçe yazıyom halbuki okuduğum kitapları bi yere not etsem ii olur ama neyse Jose mari de vasconcelos(yanlış yazmış olabilirim) - Şeker portakalı , bir çocuğun hayatını anlatıyo diyim kısaca ve okurken çocukluğunuza döneceğiniz mükemmel bi kitap mutlaka okuyun derim...
Katılıyorum. Çocukluğumda okuduğum bir kitaptı ama hala hatırlıyorum. Gerçi tahmin ettiğim kadarıyla zaten kitap okumayı seven herkesin elinden en az bir kere geçmiş bir kitaptır...
arkadaşlar size bir tavsiye...
Hermann Hesse - Çarklar Arasında... 1946 Edebiyat Nobel Ödülü...
kitap okumam okuyanıda sevmem yookk yokk okuyunn ııdırde ben beceremıyorum..
Bence Teşkilat'ın İki Silahşoru mükemmel
PAULO COELHO-SIMYACI DOSTOYEVSKI-beyaz geceler tavsiye ederim.
AMA İLLEDE BEN MALAYANİ İLE UĞRAŞMAZSAM CATLARIM DİYENLERE VİCTOR HUGO'DAN Les Miserablés (sefiller)derim...ve birde henri charierre den papillon (kelebek) alın okuyun....
SHRODINDER'IN KEDİSİ
ALEV ALATLI
BEN KABUS U (1.CİLT) OKUYORUM. COK GUZEL BİR KİTAP, COK FARKLI...
Ben de Diskdünya serisini öneririm.
Türkiye'de büyük bi kısmı İthaki tarafından çevrildi.
Tür olarak fantazi denebilir ama asıl espirisi barındırdığı ince mizah ve ironi. Yaşamımızın bir nevi karikatürize edilmiş hali.
Hayalgücü kuvvetli olanlara kesinlikle tavsiye ederim. İlk kitabının adı Büyünün Rengi.
oğuz atay==> tutunamayanlar yusuf atılgan==> aylak adam gonçarov===> oblomov ve niteliksiz adam (yazarın adını tam olarak anımsayamadım rasmil miydi?)
quote:
Orjinalden alıntı: Charon_tr
Ben de Diskdünya serisini öneririm.
Türkiye'de büyük bi kısmı İthaki tarafından çevrildi.
Tür olarak fantazi denebilir ama asıl espirisi barındırdığı ince mizah ve ironi. Yaşamımızın bir nevi karikatürize edilmiş hali.
Hayalgücü kuvvetli olanlara kesinlikle tavsiye ederim. İlk kitabının adı Büyünün Rengi.
zaten bu tür kitapların nerdeyse hepsi ithaki tarafından yayınlanıyor. Artık kitaplarının çoğunu fazla düşünmeden alıyorum. Nedense bu yayınevine kanım ısındı
Ejderha Mızrağı serisini kesinlikle tavsiye ederim, ve LOTR(tabi lotr derken tüm Tolkien kitaplarını kastediyorum, hobbit silmarillion faln)...
Unutulmuş Diyarlar da güzel.
Buket Uzuner_Gelibolu
ayrıca Gediksavaşları (Riftwar) ve Ölüm Kapısı (Deathgate) serileri de güzl...
quote:
Orjinalden alıntı: Shairim
büyük ortadoğu projesi... yazarı yok,kitap röportajdan oluşuyor... mahir kaynak anlatıyor...