Şimdi Ara

Kitap ve konuşmaya etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Kitaplar nasıl verimli şekilde hayata yansıtılır .

Örneğin güzel bir yazı görüyorum. Mesela şöyle ;

"yok etmek sadece zorbaların ve cahillerin işidir. bir insan zekasıyla yenemeyeceğini anladığı anda ya şiddete başvurur ya paranın gücüne. birisi sizinle aynı fikirde değil diye onu yok edemezsiniz. medeni ve erdem sahibi insanlar böyle yapmaz. çok okuyan ve bilginin gücüne inanan her insan, sadece konuşma yolunu seçer. sizden olmayanları yok etmek yerine, bilginin ve fikrin gücüyle, sizin gibi düşünmesini sağlamalısınız."

Bunu okuduktan sonra aklımda kalacak gibi oluyor. Ama bir süre sonra hiç bisey kalmıyor aklımda .

Ayrıca çok konuşkan biri değilim . Hatta neredeyse evet hayır gibi kısa cümlelerle günü bitiren birisiyim .

Bazen en basit sey bile aklımda olmuyor . Görsel olarak hafızamın önüne geliyor ama bir türlü ismi gelmiyor aklıma . Böyle oluncada iyice stres oluyorum . Mesela 3-5 sene önce eniştemin ismi bile aklıma gelmemişti . Hep enişte diye diye adamın ismi aklıma gelmedi . Onun ismini soran baska birine aklımdaki ilk ismi salladım gitti :)

Benim icin yeşil yeşildir . Yok fıstık yeşili yok bilmem ne yeşili yoktur . Ayrıntıları hep gereksiz ve önemsiz bulduğum icin mi öylemi acaba .

Kendimi nasıl değiştirebilirim. 33 yaşındayım . Ve oturup birisiyle yarım saat konuşacak seviyesinde degilim. Hep iyi bir dinleyici oldum yıllarca. Hep sustum . Ama demekki boşuna dinleyici olmuşum . Onca dinlediklerimden bile birsey aktarabildigim yok .

Nerden baslayayım sizce .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum bu alintiladigin paragrafı her yeri tarzan ve hanzo dolu ulkelerde yapman mumkun degil

Insan gibi insanlarin olduğu bir yerde ise yarar bunlar

Yani pratikte kullanamazsin onu en azindan burda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.