Şimdi Ara

Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
21
Favori
17.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiyede baştacı olması gereken kitap kürk mantolu Madonna'dır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitaplar çok güzel elinize sağlık
  • Ben de bir şiir kitabı tanıtmak istiyorum:

Kitabın Adı: Buruk Dünya
    Yazarı: Orhon Murat Arıburnu

Kitap hakkında uzun uzun betimlemeler yapmak yerine bu muzip, kısa, öz, direkt ve zeki şairin yazdığı kitaptan bir şiir örneği vermek doğru olur;

ZAMPOK EYİN Pİ

İki canbaz bir ipte oynamaz
    Bir ipte bir sürü cambaz
    Hilebaz, madrabaz, kumarbaz

İki cambaz bir ipte oynamaz
    Bir ipte bir sürü canbaz
    Ateşbaz, işvebaz, hokkabaz

İp niye kopmaz?
    Zampok eyin pi?

ORHON MURAT ARIBURNU

(Not: Son satırdaki "Zampok Eyin Pi"nin neyin tersten okunuşu olduğunu ben burada söyleyerek işin heyecanını kaçırmak istemiyorum ve toplamda yaklaşık 100 sayfalık ve D&R'da yaklaşık 8-9TLye satılan bu kitabı herkese tavsiye ediyorum.)

• Merhaba konumuz günceldir, katkılarınızı beklemekteyiz.
  • Hermann Hesse - Knulp

Kitapta bütün ömrünü göçebe geçiren, özgür ruhlu Knulp'un hayatından üç kesit anlatılıyor. Yazar sanki felsefe kitabı yazmak istemiş de son anda durum hikayesine dönmüş gibi sürekli yaşamın amacını sorgulamış. Bir oturuşta bitirilebilecek kısa ve akıcı kitaplardan biri. Yazarın dilini ve tarzını sevdim, diğer kitaplarını da okurum.

7/10

Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları

• Erich Maria Remarque - Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok

Savaşın anlamsızlığını ve trajik etkilerini bi grup askerin etrafında işleyen etkileyici bir kitaptı. Kitabın en sevdiğim yanı; diğer savaş konulu kitaplardan farklı olarak, ''Şöyle savaştık, böyle nişan aldık, şu kadar zayi verdik'' gibi epik anlatım yerine savaşın getirdiği psikolojik yıkım ve tahlillere daha çok önem verilmesiydi. 1930 yapımı siyah-beyaz filmini de izlemenizi tavsiye ederim.

9/10

Jose Mauro De Vasconcelos - Şeker Portakalı

Ben bu kitabı ilkokul yıllarımda okudum diye hatırlıyorum ama elime aldığımda pek bir şey hatırlamadığımı farkettim. Hele sonunu hepten unutmuşum. Zaten kısa bir kitap tekrar okuyuvereyim dedim bende. Bana göre kitabı bu kadar başarılı kılan yazarın inanılmaz bir hayal gücüne sahip olması, gözlem yeteneği ve Zeze'nin içten, temiz duyguları... Bu kitabı sadece çocuklar değil yetişkinler de okumalı. Hatta çocukluğunda okuyanlar ilerde tekrar okumalı ki asıl değeri o zaman daha iyi anlaşılıyor. Çocukken
    Portuga'nın ölümüne ağladığımı hatırlamıyorum ama bu sefer ağladım.
    Mesela yazarın çocuklar için olan bir diğer kitabı Kristal Yelkenli için aynı şeyi söyleyemem. Zira o sadece çocuklar için olan bir kitap ama Şeker Portakalı hemen her yaşta bilakis yetişkinlikte okunabilir/okunmalı. Puanım;

9.5/10

• N. H. Kleinbaum - Ölü Ozanlar Derneği

İlk önce filmini izlemiştim ve daha sonra da filmden çok etkilenip kitabını okudum. Normalde önce kitabını okurum, sonra filmini izlerim. Filmini izlediğim zaman kitabını okumak içimden gelmez. Ama bu kitapta durum tamamen farklı. Film kitabı birebir yansıtmış ve en az kitabı kadar etkileyici.

Ölü Ozanlar Derneği; Welton Akademisi'nde okuyan Todd Anderson ve arkadaşlarının okula yeni gelen İngilizce öğretmenleri Bay Keating sayesinde değişen hayatlarını anlatıyor.

Welton Akademisi; son derece disiplinli, sadece başarılı öğrencileri kabul eden, tek hedefleri öğrencilerini seçkin üniversitelere yerleştirmek olan bir okuldur. Bu yatılı okulda günlük yaşam oldukça zordur. Öğrencilerin yegane kaygısı her dersten başarılı notlar alarak ailelerini memnun edebilmektir.

Ölü Ozanlar Derneği; bir bakıma Todd'un öyküsü de sayılabilir. Todd; içine kapanık, son derece çekingen bir çocuktur. Ailesi tarafından sürekli baskı altındadır. Todd'un ağabeyi Welton Akademisi'ni birincilikle bitirmiş ve iyi bir üniversiteye gitmiştir. Geçmişte de birçok başarıları mevcuttur .Ailesinin aynı başarıyı Todd'dan da beklemesi, Todd'u hem mutsuz etmekte hem de baskı altında hissettirmektedir. Başarısız olma korkusu onu içine kapanık biri haline getirmiştir.

Aslında bu okuldaki diğer çocukların da Todd'dan çok farklı olduğu söylenemez. Okulun temel ilkesi çok çalışıp başarılı olmaktır.

Bay Keating ise okulun eski ve başarılı mezunlarından, Cambridge mezunu İngilizce öğretmenleridir. Keating onlara olağanüstü ve farklı bir hayatın kapılarını açar. Ondan etkilenen yedi arkadaş Todd, Neil, Knox, Charlie, Cameron, Meeks ve Pitts Ölü Ozanlar Derneği'ni tekrar faaliyete geçirirler. Bu gizli dernekte ailelerinin baskı ve beklentilerinden uzakta tutkularını özgürce yaşayabilmektedirler. Keating onları ünlü ozanların büyük eserleriyle tanıştırdığında yalnızca dilin güzelliğini öğrenmekle kalmayıp, yaşamın her anının ne kadar önemli olduğunu da farketmişlerdir.

Son olarak Todd'un yazdığı bir şiir var ki kitapta, çok etkileyiciydi. Ve tabii ki kitapta sıkça geçen Carpe Diem(Bugünü Yaşa)'i de unutmamak gerekir.

10/10

• John Green - Aynı Yıldızın Altında

Aşk teması üzerine yazılmış bunun gibi milyonlarca kitap var ve bu kitabın diğerlerinden farkı aynı konuyu kanserli iki genç üzerinden işlemesi. Genelde aşk kitapları heyecanlı olsun ve sayfalar devam etsin diye imkansız aşkı anlatırken bu kitapta ise tam tersi geriye kalan zamanı daha çok yaşayabilmek için mücadele veriyorlar.

Kadınların okurken ağlayacağı, erkeklerin de ağlamasa bile hüzünleneceği bir kitap. Hiçbir tepki vermiyorsanız ruhsuz olma ihtimaliniz de var tabii. Kitabı bu kadar dramatik kılan aşk konusu değil elbette. Eğer ki kanserden bi yakınınızı kaybettiyseniz bu kitabı okumanızı tavsiye etmem. İlk defa bi kitapta ben olsam ne yapardım sorusunu kendime sormaktan kaçındım. Çünkü herkes gibi çok sağlıklı yaşamak ve böyle bir şeyi deneyimlemek istemiyorum. Kısacası acıklı bir şeyler istiyorsanız alın okuyun ama edebi anlamda fazla bir şey beklemeyin.

NOT: Filmi, kitaptan daha güzel. Bunu da çok az kitap için söylerim.

Benim en duygulandığım yer Gus'ın, Hazel'a kanserinin nüksettiğini söylediği kısım oldu. Hep Hazel'ın öleceğine odaklanmıştım ve böyle bir şey beklemiyordum. Her şey biraz olsun iyi gitmeye başlamışken aynı acıları tekrar yaşayacak olmaları bana kendimi kötü hissettirdi. Evet, size kendinizi kötü hissettiren bi kitap. Vermek istediği mesaj her ne kadar yaşama sevinci, her anın kıymetini bil vs temalı olsa da bunları okuduktan sonra kendi ufak sıkıntılarınızın hiçbir şey olduğunu fark etmeye başlıyorsunuz, aman bendeki de dert mi diye.

8/10

Anton Çehov - Seçme Öyküler

İçinde toplam 28 kısa hikaye var. Bu yıl içinde başlayıp yarım bıraktığım bi kitaptı. Atlaya atlaya okuyordum, bu kez baştan hepsini okuyup bitirdim. Yani güzel bi kitap ama ne bileyim bi Savaş ve Barış, Suç ve Ceza, Karamazov Kardeşler, Ölü Canlar, Babalar ve Oğullar vs, bu liste uzar gider, kendimce seçtiğim en iyileri okuduktan sonra diğer klasikler beni açmıyor. Benim beğenebileceğim türde daha çok klasik eser vardır, buna eminim fakat ben kendimi klasiğe doymuş hissediyorum. Bundan sonra sadece merak ettiklerimi okurum. Puanım;

7/10

Harold Schechter, David Everitt - A'dan Z'ye Seri Katiller Ansiklopedisi

Bu da yine yarım bıraktığım bi kitaptı. Bunu bitiremememin nedeni kesinlikle kötü olduğundan değil, araya başka kitapların girmesinden kaynaklanıyor.

Polisiye- gerilim türündeki kitapları okumayı seviyorsanız ve hastalıklı katil dostlarımızın psikolojisini, çocukluğunu, kurbanlarını öldürme metotlarını ve kendince nedenlerini merak ediyorsanız bu kitap tam size göre.

Adından da anlaşılacağı üzere alfabetik sırayla seri katillere ait bütün detaylar var. Ansiklopedi niteliği taşıması da kronolojik veriler ve resimli anlatımından kaynaklanıyor. Okurken gözünüz gönlünüz açılsın diye tipsiz katillerimizin resmini de eklemişler. Evet, fotoğraf değil resim. Zira daha çok çizim yöntemini tercih etmiş yazarlarımız. Ben resimli olmasını oldukça beğendim. Eğer bu detay olmasaydı sanırım merak ettiğim birçok şeye Google'dan bakardım.

Dediğim gibi ilginizi çekiyorsa bu tarz kitaplar alın okuyun, yoksa hiç bulaşmayın. Bunu severseniz Nigel Cawthorne'a ait Seri Katiller kitabını da okumanızı tavsiye ederim. Nigel'ın kitabı daha az sayıda katil içeriyor ama çok daha fazla ayrıntıya yer verilmiş. Puanım;

8.5/10

• Adam Fawer - Olasılıksız

Yılın ilk açılışını bi zamanların oldukça popüler olan kitabı Olasılıksız ile yaptım. Hayatında üç kitap dahi okumamış arkadaşlarım bile bu kitabı okumuşken, benim konusu hakkında dahi bi fikrim yoktu. Nedense hiç ilgimi çekmiyordu. Geçenlerde elinde hiç kitap görmediğim kuzenim bile okuduğunu söyleyince, benim de okuma vaktimin geldiğini düşündüm. Niyeyse merak eder oldum bir anda.

Bu uzun girişi; ''Aaa Olasılıksız'ı yeni okuyor'', ''Bunu okumadıysa hiçbir kitabı okumamıştır.'' vs gibi bir önyargı içermesin diye yazdım.

Olasılıksız bu kadar popüler olmasının yanında büyük kitlelerin beğenisini kazanan, her üç kişiden birinin hayatında okuduğu en güzel kitap.(!) Bu kadar abartılınca beklentiyi yüksek tutmak gerekir ama ben olabildiğince tarafsız başlamayı tercih ettim.

Öncelikle niye bu kadar popüler olduğuna şaşmamak gerek. Benim açımdan güzel ama hayatımın kitabı(!) değildi. Abartıldığı kadar olmasa da yine de beğendim. Kitapları yarım bırakan veyahut da hiç okumayanlar için gerçekten doğru bir tercih. Çünkü içinde sürekli aksiyon var, heyecan hiç dinmiyor, karakterler az ve karmaşık değil, konusu ilgi çekici, sürekli yeni gelişmeler olaylar olaylar... Kolay ve hızlı okunabilen bir kitap.

Okurken klasik Amerikan filmi izliyormuş hissiyatı yaratabilir. Ama başındaki ilk birkaç bölümü sıkıcı olabilir zira olasılık ve istatistiğe dair bir takım hesaplamalar var. Bu noktada sabırlı olmalı ve kitaba devam etmelisiniz. Bazılarına göre sıkıcı olmayabilir ama ben matematiği çok sevmeme rağmen bunaldım. Biri bi hesap yaptığında sağlamasını yapmak gibi bi huyum olduğunda o kısımlarda yoruldum.

Ufak bir eleştiri yapacağım kısım var ki o da; yazar bildiği her şeyi aktarmak istemişçesine o kadar çok şey anlatmış ki bi noktada ansiklopedi okuyormuş gibi oldum. ''Bir daha yazamam, şimdi ne biliyorsam hepsini yazmalıyım.'' diye düşünmüş sanki.

Ne anlattığına da birkaç kelimeyle değinmem gerekirse; nöbetleri olan ve sık sık bayılma yaşayan David Caine'in yeni bir tedavi yöntemini denemesiyle başına gelen ekstrem olayları anlatıyor. Bi tarafta CIA ajanları, bi tarafta rus mafyası, başka bi tarafta bilim uğruna her türlü caniliği göze alabilen bilim adamları vs oldukça malzemesi bol bi kitap. Konu sıkıntısı olmadığı için daha bile uzatılabilirmiş. Şimdi Empati'yi okuyacağım. Bilmiyorum bu kitapla herhangi bir bağlantısı var mı hiç bakmadım.

Puanım;

8.5/10

• okulumdan bir arkadaş kitap çıkarmış arkadaşlar Limon Çiçeği diye okumanızı tavsiye ederim hoş bir kitap fakat aşk temalı

• the right hand of evil kullanıcısına yanıt
    Katkılarınız için çok teşekkür ederim. İlk mesaja hepsini ekledim.
  • Çağlar Arası Hayal Gücü Romanı : Yıldız Gezgini
    Jack London'ın orijinal metnini 1915 yılında bastırdığı bu romanı 2015 yılında yani yüz yıl sonra Türkiye İş Bankası yayınlarının çevirdiğini duyduğumda almakta tereddüt etmemiştim.
    Aldığıma da pişman olmadım.Her ne kadar romanda sonlara doğru bir durgunluk olsa da hareketli anların insanı olan Jack London beni bir kez daha şaşırttı.
    Belki de bir idam sahnesini en iyi şekilde betimleyen romandır.Darrell Standing bir Tarım Ekonomisi profesörüdür.Bir cinayet işlemiştir ve bu cinayeti sevdiği bir kadın uğruna işlediğini söylemiştir.
    Romanda en dikkat çekici yan kendinden geçişlerdir.Bir emsal niteliğindedir daha çok.
    Bu bize bir kere daha Jack London'ın maceracı ve hayal gücü geniş kişiliğini gösterir.
    Biz bazen London'ı Klondike'ta altın ararken düşünürüz,bazen Atlas okyanusunda bir gemide ,bazen de Oakland'da boks antrenörlüğü yaptırırken düşünürüz.Ve böyle maceralar yaşamış ,değişik badireler atlatmış bir yazardan oldukça farklı , hayal gücü geniş bir roman bekleriz.
    Yıldız Gezgini de idama mahkum edilmiş ve vaktini dar alanda geçiren bir eski profesörün kendiyle olan mücadelesine şahit oluruz.Bazen kendi zihninde satranç oynamaktadır,bazen de sineklerle çizgi oyunu oynadığına şahit oluruz.Mors alfabesine benzeyen vuruş diliyle konuşan başka odalardaki Jack Oppenheimer ve Ed Morrell'in dilini çözerek onlarla arkadaş olduğuna da şahit oluruz.
    Bu sırada Ed Morrell ceza olarak gömlek giydiğinde başka çağlarda başka insanlar olduğunu ama onların hepsinin ölmüş olduğunu söyler.Darrell Standing ise kendi bedenini felç ederek başka çağlarda vakit geçirmeye başlar.
    Romanda ana kahramanın düşüncelerini rahatlıkla öğreniriz.Lakin Morrell'in ve Oppenheimer'ın düşüncelerini öğrenemeyiz.Bu da yazarın romanı dağıtmak istemediği bütünlüğünü korumak istediği gerçeğini gösterir bize.Farklı kesitleri yaşamak isteyenler için ideal bir roman bence.

Jack London'ın John Barleycorn hariç tüm kitapları hakkında bilgi isteyen bana ulaşabilir ,ya da bilgilendirme yapabilirim.

Puanım: 10 üzerinden 8.2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneyli Şaman -- 19 Mart 2015; 21:31:42 >

• Sergüzeşt
    Kısa bir hayat öyküsünün kesitini veren basit bir roman.Samipaşazade Sezai'nin basit,rehavetli bir teknik kullanması her seviyeden okuyucuyu romanda buluşturuyor.
    Romandaki figürler;özellikle bahsetmek istediğim konu kölelerin Kafkasya'dan getirilmesi.
    Elbette romandaki bölge isimleri dikkate değer.Taravet gibi bir Kuzey Afrikalı bir halayığın olması da farklı coğrafyalardan insanların romanda buluştuğunu bize gösteriyor.
    Dilber'in acıları,uyurken anne diye sayıklaması ve evden kaçması onun acılarını ve küçük yaşlarda pek az insanın yaşayabileceği sıkıntıları gösteriyordu.
    Yolda neredeyse ömrünün sonuna gelmiş bir kadına rastlayan Dilber,ne yapacağını bilememiş ve sıkıntılarını sokakta rastladığı bu insana evinde anlatmıştır.
    Romanda verilmek istenen kasvet havası da bir hayli ilginçtir.Köle satıcısının evidir bu kasvetli alan ve oldukça natüralist bir kesit vermeye çalışmıştır yazar.Ama romanın geneli realisttir.
    Celal Bey olgusu; romanda Celal Bey Dilbere aşık olmuş ve Dilberin gidişi yüzünden delirmiştir.Annesi ve babası Celal Beyin durumunu değiştirememiştir.
    Eser kurgu olarak klasik bir Tanzimat eseridir.Okunaklı ve bilinen bir eserdir.Yapısal olarak Türk dizilerine benzemektedir.Çoğu Tanzimat eseri'de böyledir.

10 üzerinden 7

• Bin Dokuz Yüz Seksen Dört
    Roman uzun hikayeler bütünüdür.Bize geçmiş deneyimleri yaşattırır.Bunu hepimiz biliriz.Asıl önemli olan ise romanın felsefesi ve bize hissettirmek istediğidir.
    Bu konuda iki romanı incelemek ve irdelemek istiyorum.Bunlardan ilki 1984.
    1984'de bilindiği gibi Winston rejime karşıdır.Winston'un düşüncelerini sakat bulan bir zihin yapısı ve algılayış vardır.Ürünlerin kalitesizliği,yetersizliği ve yalan haberler komisyonu yani Güven Bakanlığı vardır.Güven bakanlığı yalan haberleri yayıp ürün yetersizliğini ve ölen askerleri gizlemekle yükümlüdür.
    Yalanlar ise çiftdüşün tekniğiyle giderilir.Çiftdüşüne göre bir şey hem doğru hem de yanlış olabilir.Çünkü gerçek olan sanaldır.Hayallerse gerçeğin kendisidir.Winston gerçeklerin değiştirilip yalanın tek gerçek yapıldığı bir dünyada yaşamaktadır.Çiftdüşün ise bir Yenisöylem tekniğidir ki Yenisöylem Okyanusya'nın resmi dilidir.
    Romanın asıl konusu olan kişinin sistemle mücadelesine gelecek olursak ; Winston yalana karşı mücadele eder.Verdiği savaş yaşayamadığı(Yenisöylem'de yokkişi)hayatına dairdir.
    Olayda aşk etkeni ;Winston'un aşık olduğu kişi Julia'dır.Julia'nın düşünceleri romanda geçmemekle birlikte onun casus olduğunu romanın sonunda anlarız.Julia aşkı kullanmıştır.
    Roman tekniği ve sonlara doğru;Burada benim roman hakkında düşündüklerimden çıkarak söyleyebileceğim.Her romanda olduğu gibi sonuç aşamasına doğru roman oldukça uzuyor.Loş ışık ,hastane havasında bir hapishane kurgusu,üst düzey bir iç parti üyesinin düşünceleri bizi düşünceye sevk eder.Teknik açıdan kusursuz bir roman olmasına rağmen roman düşünmeye sevk eden oldukça ağır ütopik bir eserdir.
    Okumaya yeni başlayan genç bünyeler için tavsiye etmesem de, edebiyat ve felsefeye ilgi duyan,hayatın gerçeklerini iliklerinde hissedenler için mükemmel bir kitap.

Verdiğim Puan :10 üzerinden 8.0

• Katkılarınız için teşekkürler, en kısa sürede ilk mesaja eklenecektir.
  • Hayatın her renginden bir parça, her hissinden bir pay vadediyor size "Mavi - Yeşil Hikâyeler". Akıntısına kapılıp ayrıntılarını göremediğimiz bu yaşamın en ince noktalarına çekiyor sizi ve düşünmeye davet ediyor. Böyle farklı bir yolculuğa cesaretiniz var mı?

Mavi Yeşil Hikâyeler isimli öykü kitabı umut vadeden ve okunmaya değer bir kitap. Ücretsiz bir şekilde aşağıdaki linkten edinebilirsiniz.
    "Mavi Yeşil Hikâyeler" Google Kitaplar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karacabey2013 -- 25 Mart 2015; 14:24:28 >

• Hüseyin Rahmi Gürpınar :Sevda Peşinde

Toplumsal bir trajediyi,zoraki görücü evliliğinin sonuçlarını konu alan yazar
    bir yaraya parmak basıyor.Görücü usulü evlilik ve hürriyetin kötüye kullanılmasının
    Aynınur Hanımda yarattığı acı romanda mektuplarla körüklenmiş.
    Sermet Beyin Nezihi Beye destek çıkması ve ona içi yandığı halde gerçekleri
    söyleyememesi romanda ayrı bir denklem kurmakta.
    Hüseyin Rahmi'nin insan psikolojisine ve sebep sonuç ilişkisine inmekteki
    ustalığı okuyucuya zevk verecek türden.
    Aynınur'un süt ninesinin kocası olan bunak bir ağayla atışması bize oldukça
    keyif verici Natüralist çizgiyi göstermekte.
    Nezihi'nin sert tutumu ,olayların akışını etkilerken Sermet Beyin davranışları
    romana gerçek bir etki-tepki ve domino etkisi veriyor.
    Ayrıca romanda İstanbul temalı alaturka hava gözlerden kaçmıyor.İnsan iliş-
    kilerini ve davranışsal problemleri incelemek isteyenler için roman ; kaçırılmaz bir
    fırsat olacaktır.

Puanım : 10 üzerinden 7.9

• Arkadaşlar The Bourt identy- Geçmişi olmayan Adam hakkında bilgisi olan var mı ?

Kitap serisi ne şekilde ?

İnternetten temin edebilceğim bir yer ?

Veya sahip olan varsa 2.el olarak satın alabilirim. Şimdiden teşekkür ederim
  • Konu çok güzel ama Canlandırmak lazım..
  • www.wattpad.com
    Wattpad - Where stories live
    https://www.wattpad.com/198306501-kiyamet-b%C3%B6l%C3%BCm-1
    bu kitap olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.