Şimdi Ara

Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
21
Favori
17.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları

Zaman Çarkı, Robert Jordan'ın yazdığı, çırağı Brandon Sanderson tarafından bitirilen, 14 cilt ve yaklaşık 10.000 sayfaya sahip eser.

Zaman Çarkı'nda döngüsel bir zaman vardır. İyi ve kötü, bu döngüsel zamanda sürekli savaş içerisindedirler. Fakat bu defaki savaş, son olacaktır. Dünyayı ele geçirmek Shai'tan (bu kelime Arapça'dan esinlenilmiştir), yüzyıllar süren bir savaş sonrasında Lews Therin Telamon ve onun Aes Sedai grubu tarafından mühürlü bir zindana hapsedilir.

Kitapta Tek Güç denilen bir olgu var, bazı insanların içinde bunu kullanma gücü bulunuyor. Tek Güç iki bölümden oluşuyor ki, (saidin ve saidar) birini erkekler, diğerini kadınlar kullanabiliyor. Shai'tan zindana hapsedilirken, Tek Güç'ün erkeklerin kullanabildiği kısmı olan saidin'i lekeler. Bu yüzden erkek Aes Sedailer (tek güç kullanıcıları) delirir ve dünyada büyük bir yıkıma sebep olurlar. Buna Kırılış denir.

Çok uzun zaman sonra bir köyde sıradan bir delikanlı olan Rand al'Thor ve arkadaşlarını Moirane adında bir Aes Sedai bulur. Rand al'Thor, Ejder Lews Therin Telamon'un yeniden doğmuş halidir. Arkadaşları da Kırılış'tan önceki kişilerin yeniden bedenlenmesi olarak doğmuşlardır. Shai'tan'ın zindanının mühürleri kırılıyordur, yakında serbest kalacaktır. Rand al'Thor da onunla savaşmak zorundadır.

Arkadaşlar çok fazla tasvir var kitapta. Bazı okurlar sıkıcı bulabilir.
    quote:

Dipnot: Zaman Çarkı Serisi birçok çevre tarafından fantastik edebiyatın gelmiş geçmiş en büyük eserlerinden olarak görülüyor. Ancak fantastik edebiyata yeni adım atacak okuyuculara bu seri ile başlamaları önerilmez. Zira hem kitabın ağır olması okuyucuyu soğutabilir, hem de bu kadar büyük bir eserin değeri türe aşina olduktan sonra daha iyi anlaşılabilir.
    Vikipedi

• Arkadaşlar wattpad isimli e book uygulumasında Bir Komandonın Anıları isimli gerçek olmayan kurgu yazıyorum. İçinde her duygu var. Okuyup destek olursaınz sevinirim..

www.wattpad.com
    Bir Komandonun Anıları - Hikayemiz Başlıyor - Wattpad
    https://www.wattpad.com/236382281-bir-komandonun-an%C4%B1lar%C4%B1-hikayemiz-ba%C5%9Fl%C4%B1yor

• Fantastik macera türündeki kitabım:

İlgilenen olursa bilgi verebilirim.
  • Paul Cleave'in Temizlikçi kitabının devam çıkmış arkadaşlar bende geçen sene okumuştum baya şaşırdım şimdi görünce. Yeni çıkmış sanırım. Bizim sosyopat joe'nun akıbeti büyük merak konusu yakın zamanda alıp okumak elzem oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • --------------------------------

Yağmurdun Sen..
    Sesinden Seni Değil..
    Senden Sesini Tanıdım...

--------------------------------

Çocukluk gibi birşeydi seni sevmek..
    Hiç bir yere gitmiyordu odasına kapandıkça..

Hani Gitmek Diyorsun ya..
    Nereye.. Bu Ev içinde Sen Varsın Diye Güzel..

Ki Sokağa çıksan sen..
    Ben Sokağa Aşık Olurum..

Kaymaya Meyilli Her Yıldıza Tutundum..
    Her Yıldız Bana Kayıp Gitti..

-----------------------------------

Bir şeyi.. Bir şiiri yada bir insanı anlamak..
    www.wattpad.com
    Bir şeyi.. Bir şiiri yada bir insanı anlamak.. - giris - Wattpad
    https://www.wattpad.com/298710830-bir-%C5%9Feyi-bir-%C5%9Fiiri-yada-bir-insan%C4%B1-anlamak-giris

• tesekkur ederız
  • Forumun en güzel köşesi olmuş emeği geçenlere bir teşekkür de benden. :)

• Emeği geçen herkese teşekkür ederim

• Konuya en kısa sürede yeni eklemeler yapacağım.
  • Konumuz günceldir arkadaşlar, yeni kitap tanıtımlarını bekleriz. :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yedi Büyücü Divanı

Emre Pala'nın yazdığı ve Morena Yayınevi'nden çıkma bir kitap, fantastik macera türündeki "Büyücü Avı" serisinin ilk kitabı olan "Yedi Büyücü Divanı" gerek anlatımı olsun, gerek olay örgüsü olsun, gerek yaratıcı hikayesi olsun beni tatmin eden ve sizi de edeceğini düşündüğüm bir kitap.

Bleu Ausheld, namı diğer Mavi Büyücü, son günlerini kendisine gizeminin çözülmesi amacı ile verilen bir kolye ile geçirmektedir. Bu yaşlı ve naif büyücü diyarın yedi yeminli büyücüsünden biridir, her sene yaşadıkları topraklardaki sorunlara çözüm arayan büyücüler, bu sene Gyequan Şehri’nde toplanacaklardır. Bleu da sakar ve saf kalpli çırağı Clust Apperlinge ile toplantıya katılmak için yola çıkacaktır. “Fanilerin camdan kaderleri, birbirleri ile kesiştiği sürece oldukça kırılgan ve değişkendir.” Bu durum yaşlı büyücü ve çırağı için de geçerli midir?
    Görkemli Kontipos’ta Mavi Büyücü ve çırağının yolculuğuna, gölgeler arasında ilerleyerek hedeflerine ulaşmaya çalışan Tundra’lı barbarların grubuna, bahtsız geçmişlerinin bir araya getirmiş olduğu hırsızlar loncası üyelerinin hayatına şahit olun…
    Yedi Büyücü Divanı’nda bir gün boyunca yaşanan olaylar, karakterlerin gizemli geçmişleri ve dahası size fantastik bir dünyanın kapılarını aralıyor. Okuyucular, büyü ve gizemin ahenkli dansının yaşandığı bu hikayede merak uyandırıcı ve kasvetli olaylara birbirinden farklı kahramanların gözünden bakma fırsatını yakalıyor.

Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rheora -- 26 Ocak 2020; 19:8:0 >

• Rheora R kullanıcısına yanıt
    Katkınız için teşekkür ederim :)
  • Merhaba kitap bölümü okuyucuları;
    Kitap tanıtımlarınızı bekliyorum.
  • Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları
    Kaynak:
    www.kutluyayinevi.com
    KUTLU YAYINEVİ – göksel sözcükleriñ yayıncısı
    http://www.kutluyayinevi.com

Kitap: @Sosyal Medya
    Yazar: Dr. Serkan Savaş

“Herkes için Teknoloji Okuryazarlığı”
    Sosyal medya sitelerinin hayatımıza girdiği günlerden beri pek çok değişiklik getirdikleri kesin. Hatta artık sosyal medya, hayatın ta kendisi haline geldi. Bizler sosyal medya paylaşımlarının birer üreticisi durumundayız. İşte bu paylaşımlar arasında insanlar artık neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edemez oldu. Ne kadar bilinçli olunursa o kadar iyi sosyal medya okuryazarlığı oluşur. Bir de bu işin güvenlik boyutu var. Sosyal medya ne kadar bilinçli kullanılırsa o kadar güvenli bir ortam olur. Çünkü her yerde her an çok büyük boyutlarda veri paylaşımı var ve artık veri devrimi yaşanıyor. Peki, ya siz…
    Veri devrimine hazır mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deep_Learning -- 15 Haziran 2020; 10:17:49 >

• Umut Sarıkaya - Benim de söyleyeceklerim var 4

Ne yalan söyleyeyim, ben ilk üç kitabı defalarca kez okumuş idim. Dördüncü kitapta ise ilk üç kitaptan aldığım enerjiyi, mizahı veya sıcaklığı bulamadım. Belki yer yer gülümsedim, yer yer düşündüm ama ilk üç kitabın etkisi oluşmadı bende. Belki de ben yaşlanıyorum artık o sebeple de olabilir. Zira insanın yaşı ilerledikçe beğenmesi biraz daha zorlaşıyor, huysuzlaşıyor aslında. Yani aslında ben kitabı kötülemiyorum, gayet güzel bir kitap. Sadece tek söylemek istediğim, ilk üç kitaptaki samimiyeti bulamadım. Yine de okumaya değer mi? Elbette değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 27 Ağustos 2024; 4:32:4 >
  • Şöyle modern, akıl dolu müthiş bir kitap önerisi verir misiniz?

• Klasikler dahil çok fazla kitap okudum ancak Evrim AKYOL’ un ‘’ Şans Yolları’’ adlı kitabından sonra okuduğum kitapların hiç birini beğenemiyorum. Sanki bu kitaptan sonra diğer tüm kitaplar yazar hayal gücünden çıkmış uydurma kitaplar gibi geliyor. Keyif alacağım bir kitap tavsiye ederseniz sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.