Elimde yaklaşık 12 sayfalık powerpointe yazılmış döküman var. Bunları bir şekilde kitapçık haline getirerek yazıcımdan basmak istiyorum.
Önceliğim bu basacağım kitapçığın maliyeti minimum düzeyde olmalı. Tahminen haftada 3 veya 4 adet basım yapıcam.
Şimdi maliyet konusunu ele alırsak 1 adet a4 kağıdı yan kullanarak, elimdeki dökümanların boyutunun ufaltıp her 2 sayfayı yatay tek a4 boyutuna getiricem. Ortasına da zımba cilt yaparak en ucuza bu işi kapatmayı düşünüyorum.
Elimdeki dosyaları ne yaparsam yapayım bir şekilde yatay a4 kağıt boyutuna getiremedim. Önce powerpointte denedim , yazıları ufaltıp sayfa düzenini yatay yapıp bir şekilde 2 sayfayı tek yatay a4 boyuta sığdırdım.
Problem de burda başladı, ne yaparsam yapayım ekranda görünmese de control +p yaptığımda beyaz boşluk çıkıyor üst kısımlarda, yazdırdığımda da aynı beyaz boşluk var oluyor. Aynı dosyaları ekran görüntüsü olarak kaydedip worde yükledim yine beyaz sayfa çıktı köşelerde .
Cahilliğime verin belki boşuna uğraşıyorum daha kolay bir yolu illaki vardır.
Konu hakkında değerli görüşlerinizi rica ederim.
Ogrencilerime kitapçık veriyorum. Şöyle anlatiyim 4 ve 4 un katı şeklinde olacak sayfaları ( ben word de hazırlayıp PDF ye çeviriyorum ) axpersoft PDF booklet programı ile kitapçık yapıyorum 1 kağıda 2 sayfa, arkasına da yine 2 sayfa. Program sayfa numarası sayfa ortasında ince bir çizgi atıp oradan uzun kollu zımba yardımıyla zımba yapıyorum.
Kısaca A5 boyutunda kitapçıklar elde edebiliyorum
Power pointte sayfalar kare şeklinde olduğu için wordde ise dikdörtgen olduğu için sayfaya tam sigmamasi normal.