Şimdi Ara

Kitaplardan Neler Öğreniyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar okuyoruzda neler öğreniyoruz bunları öğrenmek istiyorum sizlerden hayata bakış açınızı değiştirecek karakterinizi değiştirecek veya hayatınızı kolaylaştıracak veya genel kültür diyebileceğimiz kategoriye girecek neler öğrendiniz kitaplardan kitabın şu bölümü hayatımın devam eden kısmında çok işe yaradı veya ufkumu açtı diyebileceğiniz şeyler neler?Faydalı bir konu olacağını düşünüyorum çünkü herkes okuduğunu farklı yorumlar bizede bir katkısı olur.

• Genelde tarih ile ilgili bilgiler
  • Jc Grange sağolsun dünyadaki çoğu bölgenin kültürleri hakkında az çok bilgiye sahibim. Tabi kitapların kattıkları cebindeki para gibi somut şekilde sayılamaz, bilgi haznesi ve bakış açısını siz farkında olmadan doldurur n
  • Şu kitabı okudum dünya görüşüm değişti ya da hayata yeni bir sayfa açtım diyemem. Ama bazı konularda bakış açımın değiştiğini ve olaylara daha eleştirisel baktığımı düşünüyorum. Genel kültür olarak katkısı sonsuz. Okuduğunuz kitaba göre de değişiyor tabi. Ne öğrenmek istiyorsam onu okuyorum ya da özellikle instagramda takip ettiğim hesaplarda ilgimi çeken kitapları okuyorum. Bilgi içeren kitaplarda amaç ve beklenti bellidir. Ama romanlarda çok farklı. George Orwell - Hayvan Çiftliği'ni okurken bir çocuk masalı kıvamında okuyup bitirebiliriz ya da bütün yönetim şekillerini sorgulayıp kendimizin bunun neresinde olduğunu sorgulayabiliriz.
  • Neler öğreniyoruz? Hayata, insanlara, dünyaya dair her şey ...
    Yıllar geçtikçe anlarsın. 10 yıl sonra, 20 yıl sonra, 30 yıl sonra bambaşka sen olursun ...
  • electronica kullanıcısına yanıt
    Yıllar değil her geçen gün yeni birşey öğreniyorum ama hayata uygulaması anlaması yıllar alabiliyor bazen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Jc Grange sağolsun dünyadaki çoğu bölgenin kültürleri hakkında az çok bilgiye sahibim. Tabi kitapların kattıkları cebindeki para gibi somut şekilde sayılamaz, bilgi haznesi ve bakış açısını siz farkında olmadan doldurur n

Tıpkı nolan gibi gereğinden fazla abartılan bir isim olduğunu düşünüyorum Grange nin. Bir tane romanını okumuştum adı aklımda değil, böyle fanatik taraftarların olayıyla başlıyor, Jean Reno nun fotosu filan vardı kapakta. İşte hiç de müthiş bir kitap değildi bence, Dan Brown ve bilhassa Da Vinci Şifresi her türlü on basar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şu an hangi kitabı okuyorsunuz?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ölüler Evinden Anılar'ı bitirdim en son.Bir mahkumun "Özgürlük" kavramını dışardaki insanlardan daha farklı daha derinlemesine algıladığını öğrendim diyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

quote:

Jc Grange sağolsun dünyadaki çoğu bölgenin kültürleri hakkında az çok bilgiye sahibim. Tabi kitapların kattıkları cebindeki para gibi somut şekilde sayılamaz, bilgi haznesi ve bakış açısını siz farkında olmadan doldurur n

Tıpkı nolan gibi gereğinden fazla abartılan bir isim olduğunu düşünüyorum Grange nin. Bir tane romanını okumuştum adı aklımda değil, böyle fanatik taraftarların olayıyla başlıyor, Jean Reno nun fotosu filan vardı kapakta. İşte hiç de müthiş bir kitap değildi bence, Dan Brown ve bilhassa Da Vinci Şifresi her türlü on basar.

Çok kitap okumasamda(60 civarı) o kitap hayatımda okuduğum en iyi kitaptır, onun olayı sonunda kopuyor muhtemelen tam kavrayamadın, yok böyle bir zeka..
    Da vinci'yi de okudum, onun zorlama olduğu o kadar belliki, aklımda birşey bile kalmamış.
    Nolan'a da abartı deme egm'ye şikayet ederim

• quote:

quote:

quote:

Çok kitap okumasamda(60 civarı) o kitap hayatımda okuduğum en iyi kitaptır, onun olayı sonunda kopuyor muhtemelen tam kavrayamadın, yok böyle bir zeka..
    Da vinci'yi de okudum, onun zorlama olduğu o kadar belliki, aklımda birşey bile kalmamış.

O kitabın sonunu okuyunca aklıma Prestij gelmişti. Da Vinci ise başka bir şey, hayatımda okuduğum en sürükleyici ikinci roman.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

O kitabın sonunu okuyunca aklıma Prestij gelmişti. Da Vinci ise başka bir şey, hayatımda okuduğum en sürükleyici ikinci roman.

Prestige de bir kitaba dayalı ama,
    kardeş olmalarında değil, insanların karşılıklı oturtulup evlenmelerini planlamakta, orayı okuyunca dibim düşmüştü. Yoksa kardeş teması prestige de daha oturaklıydı.

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Hangi kitaptan bahsediyorsunuz?

• Evet arkadaşlar sizlerden bu tarz cevaplar bekliyorum sizede ayriyeten teşekkürler

• quote:

Valla adam 1980leri az da olsa araştırmama sebebiyet verdi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Find yourself and be that

Hangi kitaptan bahsediyorsunuz?

Kızıl nehirler

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Hocam Grange'den 'Şeytan Yemini'ni okudunuz mu?Ben onu 15 yaşında felan okumuştum hiçbir şey anlamadan bitirmiştim:)Kitaplığımda duruyor tekrar okuyacağım kesinlikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ciroc Zee

Hocam Grange'den 'Şeytan Yemini'ni okudunuz mu?Ben onu 15 yaşında felan okumuştum hiçbir şey anlamadan bitirmiştim:)Kitaplığımda duruyor tekrar okuyacağım kesinlikle.

Okudum hocam 15 yaş için ağır ve sakıncalı bir kitap, tekrar okuyun.
  • anlamak istersen çok şey...
  • Birşey öğrenmek için değilde bu dünyadan kopup gitmek, sıkıntıları unutmak, kafa dağıtmak ve saatlerce o evrenin içinde karekterlerle yaratılmış harika olayların içinde sürüklenip kaybolmak için vazgeçilmezim Fantastik eserler okuyorum sürekli...
  • Dosroyevski diyor ki:"Bir adam kaçıyorsa bu onun korktuğu anlamına gelmez."

Gerisini siz düşünün:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.